Αρσάκειο: «Πάμε σε πόλεμο, δε με ενδιαφέρει η συγγνώμη»

Ξεσπά η μητέρα του 15χρονου που έπεσε θύμα άγριου bullying

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο 15χρονος, ο οποίος έπεσε θύμα άγριου bullying από συμμαθητές του στο Αρσάκειο, όταν του πέρασαν πετονιά στον λαιμό και τον εξύβριζαν για… παιχνίδι. 

Η μητέρα του, μιλώντας στο Live News σημείωσε πως το παιδί δεν ήθελε να πάει στην αστυνομία για να καταγγείλει το περιστατικό και πως η ίδια κίνησε τις διαδικασίες για να μη διαιωνιστεί η κατάσταση. 

Αρσάκειο: «Παρακολουθείται από ειδικούς», λέει η μητέρα του 15χρονου

«Εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε στα μετόπισθεν, γιατί προσπαθούμε να προστατεύσουμε την οικογένειά μας. Το παιδί είναι στο σχολείο, έχει ακούσματα και θετικά και αρνητικά, κυρίως θετικά. Έχει πάρα πολύ μεγάλη υποστήριξη. Οι μαθητές τού δίνουν μηνύματα πάρα πολύ ενθαρρυντικά, υπάρχουν βέβαια και αντιδράσεις, τύπου ''σιγά, και τι έπαθες''. Αυτά όμως είναι μεμονωμένα περιστατικά», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Αυτή τη στιγμή προσπαθεί και το παιδί να τοποθετηθεί σε όλο αυτό που του έχει συμβεί, που έγινε ξαφνικά, σαν έκρηξη μπροστά του. Αν τον ρωτούσατε την Παρασκευή, θα έλεγε ''δε θέλω να πάμε στην αστυνομία'', ήταν καθαρά δική μου απόφαση. Καθαρά, όμως. Ο ίδιος έλεγε ''όχι μαμά, σε παρακαλώ''. Του είπα ''δεν υπάρχει, τώρα είναι πόλεμος. Θα πάμε. Μέχρι τώρα δίναμε μικρές μάχες, τώρα πάμε σε πόλεμο. Δεν παίζω με τη ζωή σου''».

Νέα ανακοίνωση από το Αρσάκειο: Καμία αναφορά στο περιστατικό bullying

Η μητέρα σημείωσε ακόμα πως δεν έχει εμπιστοσύνη στη διεύθυνση του σχολείου και τους χειρισμούς της και πως δεν την ενδιαφέρει καθόλου να ακούσει μια συγγνώμη. 

«Δε με ενδιαφέρει τι κάνει το σχολείο με τις δικές τους ενέργειες. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη. Θα με ενδιέφερε αν έβλεπα ότι είναι ένα οργανωμένο σχολείο, που ενδιαφέρεται για την προστασία των μαθητών του και που του ξέφυγε ένα περιστατικό. Εάν ήταν ένα μεμονωμένο, θα ήμουν και μαζί τους. Ο μικρός αντιμετωπίζει την κατάσταση καλύτερα, τον υποστηρίζει φυσικά ψυχολόγος, αλλά νομίζω ότι είναι πιο δυνατός. Κάθε μέρα και καλύτερα. Το να αντιπαρέλθεις ότι θα βρεθείς στο στόχαστρο και ότι ενδεχομένως από μια τέτοια ενέργεια μπορεί και να περιθωριοποιηθείς, θέλει πραγματικά πολλά κότσια», συνέχισε και κατέληξε:

Αρσάκειο: «Δεν ήταν η πρώτη φορά» - Τι είπε ο 15χρονος για το bullying

«Όταν πήγαμε στο σχολείο για να μας ενημερώσουν για την έναρξη των διαδικασιών, μας είπαν ότι λυπούνται. Αλλά τι να το κάνουμε ότι λυπούνται. Δε με ενδιαφέρει η συγγνώμη».

Αρσάκειο: Την Τρίτη οι αποφάσεις για το bullying στον 15χρονο μαθητή

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρσακείου, έχει ολοκληρωθεί η λήψη καταθέσεων των εμπλεκόμενων μαθητών και των γονέων τους, καθώς και των εκπαιδευτικών.

Τι απαντά το Αρσάκειο για το bullying στον 15χρονο μαθητή του

Όπως αναφέρει, το θέμα θα απασχολήσει τον Σύλλογο Διδασκόντων του συγκεκριμένου Γυμνασίου την ερχόμενη Τρίτη 11 Απριλίου, όπου έχουν κληθεί και οι εμπλεκόμενοι μαθητές με τους γονείς τους, ενώ προχωράει η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε και η διοίκηση, ώστε να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

Σε ανακοίνωση του Αρσακείου δε γίνεται και πάλι καμία αναφορά στο περιστατικό bullying. Αντίθετα, σημειώνεται πως δε θα γίνει καμία επίσημη δήλωση, για να μην παρέμβει στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αρσάκειο: «Οι νταήδες γύρισαν με θράσος»

Μία ακόμα μητέρα μαθητή του Αρσακείου, μιλώντας στην εκπομπή Live News, είπε για τα παιδιά που έκαναν bullying στον 15χρονο ότι επέστρεψαν στο σχολείο και κάποιοι από αυτούς φαίνεται ότι δεν έχουν μετανιώσει για την πράξη τους. 

«Κάποια δείχνουν μία μεταμέλεια, κάποια δείχνουν μια ειρωνεία. Στο ερώτημα ενός καθηγητή “γελάς ακόμα” σε έναν από τους δύο, είπε “ναι, δεν έχω κάνει τίποτα για να μη γελάω”. Και συνέχιζαν να κάνουν πλάκα μεταξύ τους. Το θέμα είναι ότι και που γύρισαν, κι αν πέρασαν την όποια διαδικασία, δεν ξέρω ανακριτική, ο, τιδήποτε, γύρισαν με θράσος. Αυτό, αυτό καταλαβαίνω», είπε.

Άγριο bullying σε ιδιωτικό σχολείο: Έδεσαν με πετονιά τον λαιμό μαθητή

Κάποιοι γονείς μάλιστα έκαναν λόγο για ναρκωτικά στο σχολείο, σημειώνοντας πως οι καθηγητές γνωρίζουν τι συμβαίνει, αλλά δεν κάνουν τίποτα. 

«Δεν είναι μόνο αυτά. Είναι ναρκωτικά, είναι πάρα πολλά πράγματα. Τα ξέρουν οι καθηγητές, τα ξέρουνε οι ιδιοκτήτριες. Δεν κάνουν τίποτα. Έξω στο προαύλιο τα πάντα. Και ναρκωτικά, και τσιγάρα, και τα πάντα. Η επιτήρηση και οι καθηγητές περνάνε, γελάνε και φεύγουνε. Δε γίνεται τίποτα. Στο Αρσάκειο κάνεις ό,τι θέλεις, αλλιώς αν δεν κάνεις ό,τι θες, σε κοροϊδεύουν και σου κάνουν bullying», αναφέρουν γονείς.

Κάποιοι άλλοι γονείς ανέφεραν στην εκπομπή ότι η συγκεκριμένη ομάδα παιδιών που έκανε bullying στον 15χρονο προκαλούσε ζητήματα, με συνεχείς ειρωνείες στην τάξη και κοροϊδίες προς τα άλλα παιδιά. 

«Τους κάνανε συστάσεις, επιπλήξεις, αλλά μέχρι εκεί. Και το χειρότερο είναι ότι μάλλον δε θέλουν να διαταράξουνε και τη σχέση μ’ αυτά τα έξι παιδιά που μάλλον τα βλέπουνε και σαν έξι πελάτες. Και τα παιδιά το έχουν εισπράξει αυτό», είπαν γονείς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top