Νέα ανακοίνωση από το Αρσάκειο: Καμία αναφορά στο περιστατικό bullying

«Αποφεύγουμε να παρέμβουμε σε μια υπόθεση που είναι σε εξέλιξη»

Όσα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου, Σπύρος Δημητρίου / Βίντεο από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Τέσσερις ημέρες μετά το περιστατικό με το άγριο bullying σε 15χρονο από συμμαθητές του, το θύμα της επίθεσης επέστρεψε στο ιδιωτικό σχολείο. Πριν από λίγο, το Αρσάκειο εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό.

Αρσάκειο: «Δεν ήταν η πρώτη φορά» - Τι είπε ο 15χρονος για το bullying

Στη νέα ανακοίνωση, το Αρσάκειο αναφέρει ότι η διερευνητική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο δε γίνεται καμία αναφορά στο περιστατικό bullying, επισημαίνοντας πως δε θα γίνει καμία επίσημη δήλωση για να μην παρέμβει στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τι απαντά το Αρσάκειο για το bullying στον 15χρονο μαθητή του

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρσάκειο: 

«Η Διοίκηση των Αρσακείων Σχολείων δεν έχει προβεί σε δηλώσεις, αποφεύγοντας να παρέμβει σε μια διαδικασία που βρίσκεται εν εξελίξει, ακολουθώντας αυστηρά τη σχολική νομοθεσία και μάλιστα μια διαδικασία που αφορά σε ανήλικους μαθητές και τους γονείς τους.

Η Διεύθυνση του συγκεκριμένου Σχολείου μάς πληροφορεί ότι περατώθηκε ήδη η προβλεπόμενη διερευνητική διαδικασία (λήψη καταθέσεων των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους καθώς και εκπαιδευτικών) και το θέμα υποβάλλεται στον Σύλλογο Διδασκόντων του συγκεκριμένου Γυμνασίου, αρμόδιου να λάβει αποφάσεις επί του θέματος. Ο Σύλλογος έχει κληθεί να συνέλθει την ερχόμενη Τρίτη (11 Απριλίου) με παράλληλη προβλεπόμενη κλήτευση των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους.

Παράλληλα χωρεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε και η Διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας από την Εκπαιδευτική Διεύθυνση της Περιφέρειας, ώστε να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

Από την διοίκηση των Αρσακείων Σχολείων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top