Αρσάκειο: «Παρακολουθείται από ειδικούς», λέει η μητέρα του 15χρονου

Ανοίγουν τα στόματα και για άλλα περιστατικά bullying στο ιδιωτικό σχολείο

Τα στόματα άνοιξαν μετά το άγριο περιστατικό bullying κατά 15χρονου μαθητή στο Αρσάκειο και το φως της δημοσιότητας βλέπουν νέες καταγγελίες. 

Αρσάκειο: «Δεν ήταν η πρώτη φορά» - Τι είπε ο 15χρονος για το bullying

Αίσθηση προκαλεί μάλιστα, η ανακοίνωση του σχολείου, η οποία όχι μόνο δεν καταδικάζει το γεγονός, αλλά βαφτίζει ως «θέμα» τον σχολικό εκφοβισμό. Για το γεγονός έχει ενημερωθεί η εισαγγελία Αθηνών, ενώ η μητέρα του θύματος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Άννα Σταματιάδου.

Νέα ανακοίνωση από το Αρσάκειο: Καμία αναφορά στο περιστατικό bullying

«Το παιδί τρόμαξε πολύ εκείνη τη στιγμή. Περίμενε πως και πως να έρθει στο σπίτι για να μας το πει. Τα προβλήματα με τη συγκεκριμένη "προβληματική" παρέα υπήρχαν εδώ και έναν χρόνο. Το παιδί τώρα είναι καλά. Είμαστε όλοι δίπλα του. Παρακολουθείται από ειδικούς. Δεν το έχει διαχειριστεί ακόμη. Θα το λύσει με τον παιδοψυχολόγο. Πάντως, δε θέλει να αλλάξει σχολείο, γιατί έχει εκεί τους φίλους του» είπε η μητέρα του 15χρονου μαθητή στο Star.

«Το παιδί είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Έχει χτυπηθεί, έχει βασανιστεί, επέστρεψε στο σχολείο και φέρει το στίγμα του καρφιού» ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου, Σπύρος Δημητρίου.

Τι απαντά το Αρσάκειο για το bullying στον 15χρονο μαθητή του

Ο 15χρονος αλλά και οι θύτες επέστρεψαν στο ιδιωτικό σχολείο. Οι τέσσερις από τους έξι ανήλικους που συνελήφθησαν, ισχυρίστηκαν ότι ήθελαν να κάνουν πλάκα.

Αρσάκειο: Τι είπαν οι κατηγορούμενοι μαθητές στις αρχές για το άγριο bullying

«Το νήμα το βρήκαμε κάτω από ένα θρανίο, μάλλον το είχαν ξεχάσει από κάποιο εργαστήριο» είπε ο ένας κατηγορούμενος μαθητής.

«Ξεκινήσαμε να κάνουμε μια πλάκα, όταν είδα όμως ότι το νήμα τυλίχθηκε γύρω από τον λαιμό του, αμέσως έτρεξα πήρα ένα ψαλίδι και το έκοψα» είπε άλλος κατηγορούμενος.

Aναβρασμός και νέες καταγγελίες για το ιδιωτικό σχολείο

Το άγριο περιστατικό προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα και το διαδίκτυο. Όμως, η διοίκηση της σχολής απέφυγε να κάνει δηλώσεις, δεν καταδίκασε το σοβαρό γεγονός, επιχείρησε να το υποβαθμίσει, επισημαίνοντας ότι αποφάσεις επί του «θέματος» θα λάβει ο σύλλογος διδασκόντων.

Πέντε μέρες μετά το άγριο περιστατικό bullying στο συγκεκριμένο σχολείο έχουν αρχίσει να ανοίγουν τα στόματα και να καταγγέλλουν  παρόμοια περιστατικά σχολικού εκφοβισμού αλλά και παραβατικότητας. 

«Είχε συμβεί ένα περιστατικό πριν κάποιες εβδομάδες, όπου είχε βρεθεί ένα μαχαίρι μέσα σε τσάντα μαθητή» ανέφερε μαθητής.

Μια μητέρα ενός 7χρονου αγοριού μίλησε για τον εφιάλτη που έζησε το παιδί της στο συγκεκριμένο σχολείο, από το οποίο αναγκάστηκε και να το απομακρύνει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top