«Η Δέσποινα και το μωρό δε γυρίζουν πίσω. Ο πόνος είναι αβάσταχτος»

Στην τελική ευθεία η δίκη για τον θάνατο της εγκύου και του αγέννητου μωρού

«Ξεσπούν» ο σύζυγος και ο πατέρας της 37χρονης Δέσποινας / Βίντεο από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Αναβιώνει η υπόθεση θανάτου εγκύου που «άφησε» την τελευταία της πνοή πριν από δύο χρόνια σε νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου διεκομίσθη με πόνους. Η γυναίκα εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα, μαζί με το αγέννητο παιδί της.

«Την άφησαν μόνη στο δωμάτιο, να μπορούσα να ακούσω την τελευταία της λέξη»

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η εκδίκαση της υπόθεσης για τον θάνατο της Δέσποινας Καραγεωργίου που «έχασε» τη ζωή της τον Απρίλιο του 2021, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί. Μαζί με τη Δέσποινα «χάθηκε» και το αγέννητο μωρό της.

Αλεξανδρούπολη: Έχασε γυναίκα και αγέννητο παιδί- «Είχε ουρολοίμωξη», είπαν

Νεκρή έγκυος και το μωρό της στην Αλεξανδρούπολη

Από τότε ο σύζυγός της δίνει μια μεγάλη «μάχη» για να δικαιωθεί η μνήμη της. Καταγγέλλει λάθη και παραλείψεις των γιατρών, οι οποίοι δε φρόντισαν τη σύζυγό του, όπως λέει ο ίδιος. Στο πλευρό του ο πατέρας και ο αδελφός της Δέσποινας.

«Ήταν δύσκολες οι στιγμές και έχει να κάνει με τον τρόπο που έγινε η αντιμετώπιση του θανάτου της Δέσποινας από τη μια κατηγορούμενη. Ειπώθηκαν πράγματα που στην πραγματικότητα δεν ήταν έτσι. Με αποκάλεσε ψεύτη, πράγματα που δεν μπορείς να τα ακούς μέσα στο δικαστήριο. Περίμενα ένα ίχνος μεταμέλειας, όμως δεν έγινε αυτό», δήλωσε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τον Στρατή Λημνιό ο σύζυγος της αδικοχαμένης Δέσποινας.

Ακόμα και ισόβια να μπει κάποιος, για μας δεν αποτελεί δικαίωση. Απλά θα καταδικαστεί  η συμπεριφορά ενός γιατρού που έδρασε όχι ανθρώπινα. 

«Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που είπε η πρώτη κατηγορούμενη, ότι ζητά συγγνώμη, η οποία δεν έχει έρθει εδώ και δύο χρόνια. Η κόρη μας και το αγέννητο παιδί έχουν φύγει, ο πόνος είναι αβάσταχτος. Ζητώ όλες τις ευθύνες που έχουν τις πληρώσουν εδώ», δήλωσε ο πατέρας της κοπέλας και πρόσθεσε ότι καμία ποινή δε θα αποκαταστήσει τη μνήμη της κόρης του.

Αλεξανδρούπολη: Δικαίωση ζητούν οι γονείς της Δέσποινας που πέθανε στο νοσοκομείο μαζί με το αγέννητο παιδί της

Αλεξανδρούπολη: Τι κατέθεσαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι γιατροί και νοσηλευτές

Κατά τη διάρκεια της δίκης απολογήθηκαν και οι τέσσερις κατηγορούμενοι: δύο γιατροί, μία νοσηλεύτρια και μία μαία. 

Η νοσηλεύτρια υποστήριξε: «Το βράδυ εκείνο εκτελούσα χρέη βοηθού νοσηλεύτριας. Εκτέλεσα τις οδηγίες της ειδικού όπως ακριβώς δόθηκαν. Εγώ δεν είχα καμία τηλεφωνική επικοινωνία με το ιατρικό προσωπικό και δεν αντιλήφθηκα αν και από ποιους αντιμετωπιζόταν το περιστατικό. Όταν υπήρξε επιδείνωση της κατάστασης, η μαία μου είπε ότι θα καλέσει αμέσως την ειδικευόμενη να προσέλθει και εκεί έμεινε η δική μου ανάμειξη», ισχυρίστηκε και πρόσθεσε: «Την επόμενη φορά που μπήκαμε στον θάλαμο, η ασθενής ήταν σε άσχημη κατάσταση. Η ασθενής προσήλθε στην κλινική μας σε πολύ κακή κατάσταση, με πολύ έντονους πόνους και χωρίς να έχει τη δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησης. Ήταν η πρώτη φορά που είδα ένα τέτοιο περιστατικό στην κλινική»

Η μαία με τη σειρά της είπε: «Έχω έντονη συναισθηματική φόρτιση αυτή την ώρα που καταθέτω. Περιγράφω όμως τα γεγονότα που έγιναν κατά τη διάρκεια της βάρδιάς μου. Η κατάσταση της ασθενούς δεν ήταν καλή, δε μπορούσε να σταθεί όρθια, καθόταν σε καρότσι και είχε έντονη εφίδρωση. Επικοινώνησε πολλές φορές με την υπεύθυνη γιατρό της εφημερίας και την ενημέρωνα συνεχώς για την κατάσταση της ασθενούς, η οποία σημειωτέον παρέμενε σταθερή». 

Αλεξανδρούπολη: Δικαίωση ζητούν ο σύζυγος και οι γονείς της Δέσποινας

Η κατάσταση της υγείας της Δέσποινας όμως επιδεινώθηκε ραγδαία: «Η πρώη μεταβολή έγινε στις ζωτικές της ενδείξεις περί τις τέσσερις το πρωί και ενημέρωσα αμέσως τη γιατρό, η οποία έλαβε και τις αποφάσεις. Η επιδείνωση της κατάστασης ήταν ραγδαία. Γύρω στις 6 το πρωί όπου σε συνήθη επίσκεψή μας το αντιληφθήκαμε αμέσως. Η νοσηλεύτρια ειδοποίησε κατόπιν υποδείξεώς μου τη γιατρό, που παρόλες τις προσπάθειες που έγιναν αμέσως από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δυστυχώς η ασθενής κατέληξε».

Στο δικαστήριο κατέθεσαν και οι δύο γιατροί. Η ειδικευόμενη γιατρός υποστήριξε: «Συνόδευα την ειδικό γιατρό στα επίεγοντα, όπου είχε εισαχθεί η ασθενής. Η ειδικός έκανε την εισαγωγή της και με διάγνωση ουρολοίμωξη, πιθανή πυελονεφρίτιδα και έδωσε τις ιατρικές οδηγίες. Όταν κλήθηκα από τη μαία, η ασθενής δεν είχε κάποια σημαντική αλλαγή, αντιθέτως τα ζωτικά της σημεία ήταν φυσιολογικά, γι΄αυτό και δεν ενημέρωσα κατά τη διάρξεια της νύχτας την ειδικό γιατρό».

Από την πλευρά της, η ειδικός γιατρός κατέθεσε: «Κλήθηκα στα επείγοντα περιστατικά, όπου είχε προσέλθει η ασθενής στην 31η εβδομάδα κύησης με άλγος στην κοιλιακή χώρα. Προέβη σε σειρά εργαστηριακών εξετάσεων και καρδιοτοογράφημα, από το οποίο δεν προέκυψε μαιευτικό ζήτημα, αλλά παθολογικής φύσεως  πρόβλημα και συγκεκριμένα στο ουροποιητικό σύστημα. Η ασθενής είχε προσέλθει και στις 11 Απριλίου, οπότε είχε διαγνωστεί με ουρολοίμωξη  και λάμβανε αντιβίωση. Μετά από δυόμισι ώρες που παρακολουθήκε και εξετάστηκε στα επείγοντα, έγινε εισαγωγή στην κλινική και έδωσα οδηγίες για την αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης. Από τις 2:30 το βράδυ που αναχώρησα από την κλινική, δεν είχα από κανέναν καμία ενημέρωση και το επόμενη τηλεφώνημα που δέχτηκα ήταν στις 6:25 το πρωί. Η διάγνωσή μου δεν ήταν λανθασμένη, σύμφωνα με τα ευρήματα των εξετάσεων. Η ρήξη της μήτρας συνέβη μετά τις 3 τη νύχτα, οπότε εγώ δεν ήμουν εκεί και δεν είχα ούτε εικόνα, ούτε ενημέρωση».

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top