Διπλό φονικό στα Ανώγεια: O σπαραγμός της μάνας του Γιώργου Ξυλούρη

Απολογείται σε δεύτερο βαθμό ο Μανόλης Καλομοίρης

Το χρονικό της πολύκροτης υπόθεσης για το διπλό φονικό στα Ανώγεια/ βίντεο από ΕΡΤ (2020)

Αναβιώνει σήμερα στις δικαστικές αίθουσες της Κρήτης το διπλό φονικό στα Ανώγεια, με την απολογία του Μανόλη Καλομοίρη. 

Απαρηγόρητη ήταν η μητέρα του 32χρονου Γιώργου Ξυλούρη, η οποία μαυροφορεμένη μοιρολογούσε, σπαράζοντας έξω από τα δικαστήρια. «Παιδί μου, Γιώργη μου, γιε μου» μονολογούσε, ενώ δίπλα της οι συγγενείς της προσπαθούσαν να την ηρεμήσουν.

O σπαραγμός της μάνας του Γιώργου Ξυλούρη έξω από τα δικαστήρια- πηγή βίντεο neakriti

Η συμπλοκή έλαβε χώρα στα Ανώγεια τον Μάιο του 2020, κατά την οποία ο Γιώργος Ξυλούρης, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά του Μανόλη Καλομοίρη, είχε δολοφονήσει τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη. 

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: «Άδειασα το πιστόλι πάνω του, εγώ τον σκότωσα»

Σήμερα απολογείτο σε δεύτερο βαθμό ο Μανόλης Καλομοίρης. Η δίκη με κατηγορούμενο τον γιο του Λευτέρη Καλομοίρη για τη δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη, άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο, συνεχίστηκε μέσα στον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ενώ εκτιμάται ότι η αυλαία θα πέσει μετά από δύο δικασίμους.

Aριστερά ο Λευτέρης Καλομοίρης και δεξιά ο Γιώργος Ξυλούρης

Aριστερά ο Λευτέρης Καλομοίρης και δεξιά ο Γιώργος Ξυλούρης

Οι επόμενες δικάσιμοι ορίστηκαν για τις 2 και 3 Μαΐου, οπότε και αναμένεται η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείο Κρήτης.

Φονικό στα Ανώγεια: Ισόβια στον Μανώλη Καλομοίρη

Πρωτόδικα, ο Μανόλης Καλομοίρης είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και για οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή και καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν επτά ετών για τις υπόλοιπες πράξεις. Ο ίδιος, στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στις 10 Νοεμβρίου είχε δηλώσει ότι η εικόνα του νεκρού πατέρα του δεν του άφησε λογική σκέψη και ζήτησε από τους δικαστές να τον κρίνουν δίκαια.

πηγή: neakriti
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top