Φονικό στα Ανώγεια: Ισόβια στον Μανώλη Καλομοίρη

Κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη

Ανώγεια

Ένοχο για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων τον κατηγορούμενο Μανώλη Καλομοίρη, (γιο του δολοφονημένου Λευτέρη Καλομοίρη), για τη δολοφονία του 32χρονου Γιώργου Ξυλούρη, στα Ανώγεια, τον περασμένο Μάιο.

Το δικαστήριο απέρριψε τα ελαφρυντικά, που ζήτησε η υπεράσπιση: πρότερου σύννομου βίου, ανάρμοστης συμπεριφοράς θύματος και συναισθημάτων οργής και θλίψης για τη δολοφονία του πατέρα του.

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: «Άδειασα το πιστόλι πάνω του, εγώ τον σκότωσα»

Στον 29χρονο κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης κατά πλειοψηφία και επιπλέον 7 χρόνια για οπλοχρησία, οπλοφορία και οπλοκατοχή.

Για την ποινή ο Εισαγγελέας είχε προτείνει 15 έτη για ανθρωποκτονία, 4 έτη για οπλοχρησία, 3 έτη για οπλοφορία και 1 έτος για οπλοκατοχή.

Ανώγεια - 3 Μαΐου 2020: Το επόμενο πρωί μετά το διπλό φονικό / φωτογραφία Eurokinissi

Ανώγεια - 3 Μαΐου 2020: Το επόμενο πρωί μετά το διπλό φονικό / φωτογραφία Eurokinissi

Κατά την απολογία του, σε ερώτηση του εισαγγελέα για το αν αισθάνεται ενοχή για τον θάνατο του πατέρα του, ο Μανώλης Καλομοίρης απάντησε αρνητικά, ενώ τόνισε ότι αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω θα έπαιρνε τους γονείς του και θα έφευγαν από «τη νοσηρότητα των Ανωγείων», όπως είπε. 

To χρονικό του φονικού στα Ανώγεια

Το διπλό φονικό στα Ανώγεια που βύθισε στο πένθος την Κρήτη έγινε στις 2 Μαΐου του 2020. Ο 29χρονος Μανώλης Καλομοίρης και το θύμα ο 32χρονος Γιώργος Καλομοίρης είχαν έντονο διαπληκτισμό για κτηματικές διαφορές. Ο Καλομοίρης φέρεται να  γρονθοκόπησε τον Ξυλούρη και οι δύο άντρες να χωρίστηκαν από τρίτους, σύμφωνα με το βούλευμα. Ο 32χρονος προειδοποίησε ότι θα επιστρέψει και έφυγε εκνευρισμένος. Ο 29χρονος, επίσης εκνευρισμένος, επέστρεψε στο σπίτι του.

Αργότερα όμως, ο 32χρονος πήγε έξω από το σπίτι του Καλομοίρη κι άρχισε να φωνάζει. Ο πατέρας του κατηγορούμενου, ο 63χρονος γνωστός μαντιναδολόγος, Λευτέρης Καλομοίρης, φαίνεται ότι προσπάθησε να τον ηρεμήσει. Η σφαίρα τον βρήκε στην καρδιά, το συκώτι και την κοιλιακή αορτή. Όταν βγήκε απο το σπίτι ο 29χρονος γιος του και είδε τον πατέρα του πεσμένο στο έδαφος πυροβόλησε επτά φορές τον Γιώργο Ξυλούρη. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top