Ψυρρή - Νέες αποκαλύψεις: «Aν είχα τα εκρηκτικά θα είχα κάνει το χτύπημα»

Η δράση των Πακιστανών

Προφυλακίστηκαν οι δυο Πακιστανοί που κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στου Ψυρρή. Την ίδια ώρα εντοπίστηκαν φωτογραφίες με όπλα σε κινητά τηλέφωνα συμπατριωτών τους με τους οποίους έμεναν μαζί.

Προφυλακιστέοι οι δύο Πακιστανοί που σχεδίαζαν «χτύπημα» στου Ψυρρή

Μετά τις απολογίες τους οι δυο Πακιστανοί πήραν τον δρόμο για τις φυλακές. Οι εξηγήσεις τους δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα ενώ τα γραπτά και ηχητικά μηνύματα για τον σχεδιασμό του τρομοκρατικού χτυπήματος επιβάρυναν την θέση τους.

Ο ένας από τους κατηγορούμενους ισχυρίστηκε ότι μεγάλωσε στο ίδιο χωριό με τον φερόμενο «εγκέφαλο» της τρομοκρατικής οργάνωσης. 'Ετσι τον προσέγγισε και του ζητούσε επίμονα να προχωρήσει στο χτύπημα, διαφορετικά τον απειλούσε ότι θα εκτελέσει την οικογένειά του.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος υποστήριξε πως δε θέλησε να έχει καμιά εμπλοκή.

Αποκάλυψη Star: Το προφίλ των δύο Πακιστανών και οι διάλογοι «φωτιά»

Τρομοκρατικό δίκτυο: «Αν είχα τα εκρηκτικά θα είχα κάνει το χτύπημα»

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, οι αρχές δεν έχουν ακόμα τελειώσει με την έρευνα του κινητού τηλέφωνου του νεαρού που συνελήφθη στη Λιθακιά της Ζακύνθου. Μάλιστα, ύστερα απο μια συνομιλία που ανακάλυψαν, δεν αποκλείουν ο φερόμενος «εγκέφαλος» να έχει συναντηθεί απο κοντά με έναν από τους επίδοξους τρομοκράτες.

Εγκέφαλος: «Έχουμε πίσω μας μεγάλη ομάδα, είμαστε πολλοί και ισχυροί. Έχουμε πολλά λεφτά στη διάθεση μας και μπορούμε να πληρώσουμε».
Xαϊντέρ: «Αν είχα τα εκρηκτικά που μου είχε υποσχεθεί θα το είχα κάνει ήδη το χτύπημα».

Το σίγουρο είναι ότι είχαν χαρτογραφήσει όλα τα σημεία με εβραϊκο ενδιαφέρον, ανάμεσά τους και το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος κοντά στο Σύνταγμα.

 Πακιστανοί που κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στου Ψυρρή

Ψυρρή: Πότε θα έκαναν το «χτύπημα» - Ήθελαν λουτρό αίματος με 50 νεκρούς

Ο τσακωμός των δύο Πακιστανών για μια γυναίκα

Μια γυναίκα στον 'Αγιο Νικόλαο αναγνώρισε τους δύο τρομοκράτες ενώ περιέγραψε και έναν καυγά μεταξύ τους.

Ο τσακωμός των δύο Πακιστανών για μια γυναίκα

«Τους δύο άνδρες τους έχω δει σε ένα μαγαζί στον Αγιο Νικόλαο, σύχναζαν εκεί, μια μέρα είχαν ένα κορίτσι μαζί τους, τσακώθηκαν για ένα κορίτσι. Του είχε πέσει το καπέλο κάτω και ο άλλος το πατούσε, βρίζονταν στη γλώσσα τους» είπε στο STAR η ιδιοκτήτρια επιχείρησης.

Σε ένα παλιό σπίτι στο κέντρο της Αθήνας, μετανάστες αναγνώρισαν τις φωτογραφίες των δύο τρομοκρατών.

To Star σε τζαμί στην Αθήνα - Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τις συλλήψεις

Την ίδια στιγμή στα εγκληματολογικά εργαστήρια συνεχίζεται η έρευνα και στα υπόλοιπα κινητά τηλέφωνα των οκτώ Πακιστανών που βρίσκονταν παράνομα στη χώρα μας, με τις πληροφορίες να λένε οτι σε τέσσερα από αυτά έχουν βρεθεί φωτογραφίες όπου ποζάρουν με όπλα.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top