Αυτοί είναι οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν για τρομοκρατία

Πώς ετοίμαζαν το τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα

Πώς έπιασαν τους δύο Πακιστανούς πριν το τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Στο «φως» της δημοσιότητας ήρθαν οι φωτογραφίες των δύο ανδρών από το Πακιστάν που συνελήφθησαν για τρομοκρατία στην Ελλάδα, μετά τις έρευνες της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ.

Πού έμεναν οι δύο τρομοκράτες που θα χτυπούσαν στου Ψυρρή

Πρόκειται για τον 27χρονο αρχηγό Χαϊντέρ που ζούσε στο Λαγανά στη Ζάκυνθο και τον 29χρονο Χουσεΐν που είχε μετακομίσει στη Σπάρτη. Και οι δύο φέρονται να συνδέονται με την Quds Force (Δύναμη Κουντς) που ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα σε γνωστό εστιατόριο στου Ψυρρή.

Ψυρρή: Έφοδος σε διαμέρισμα στα Άνω Λιόσια - Σύχναζαν εκεί οι 2 τρομοκράτες

Τρομοκρατία Ελλάδα: Αυτός είναι ο 27χρονος Χαϊντέρ

 Αυτός είναι ο 27χρονος Χαϊντέρ

Τρομοκρατία Ελλάδα: Αυτός είναι ο 27χρονος Χαϊντέρ (2)

Τρομοκρατία Ελλάδα: Αυτός είναι ο 27χρονος Χαϊντέρ (3)

Τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα - 29χρονος Χουσεΐν

Ο 29χρονος Χουσεΐν 

Τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα - 29χρονος Χουσεΐν  (2)

Τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα - 29χρονος Χουσεΐν (3)

Πώς ετοίμαζαν το τρομοκρατικό χτύπημα - Οι εκδοχές που μελετούσαν

Οι δύο συλληφθέντες ετοίμαζαν για αρκετό διάστημα το χτύπημα στο συγκεκριμένο εστιατόριο, στο οποίο σύχναζαν κατά κύριο λόγο Ισραηλινοί, είχαν παρακολουθήσει τον χώρο και είχαν μελετήσει τρία σχέδια για την επίθεση, τα οποία δεν πρόλαβαν να υλοποιήσουν, καθώς έπεσαν στα χέρια των αρχών. 

Συγκεκριμένα, είχαν μελετήσει τις εκδοχές: Να πραγματοποιήσουν επίθεση με όπλα, ή με εκρηκτικά, ή να προκαλέσουν πυρκαγιά, πιθανόν με αέριο, την ώρα που το κατάστημα θα ήταν γεμάτο με κόσμο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες θα έπαιρναν 15.000 ευρώ για κάθε θύμα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από πληροφορίες της ΕΥΠ, η οποία συγκέντρωσε στοιχεία και ενημέρωσε την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που ανέλαβε την έρευνα για συγκεκριμένα άτομα, τα οποία, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας, ετοιμάζοντας τρομοκρατικά χτυπήματα με καθοδήγηση από το εξωτερικό. 

Πώς έφτασαν στα ίχνη των τρομοκρατών

Από τα μέσα Φεβρουαρίου οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν οι ύποπτοι, οι οποίοι συνελήφθησαν και κρατούνταν για διοικητικές παραβάσεις, καθώς βρίσκονταν στην Ελλάδα χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα. 

Παράλληλα κατασχεθήκαν κινητά τηλέφωνα, USB και άλλα αντικείμενα, τα οποία εστάλησαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δύο Πακιστανοί είχαν συχνές επαφές με ομοεθνή τους, που όπως είπαν, διαμένει μόνιμα στο Ιράν, ο οποίος τους έδινε κατευθύνσεις και τους υποσχόταν χρήματα προκειμένου να προχωρήσουν στην επίθεση στο συγκεκριμένο ισραηλινό εστιατόριο.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο συλληφθέντες επιχείρησαν πολλές φορές να στρατολογήσουν και άλλους ομοεθνείς τους, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Όπως ανέφεραν αρμόδια στελέχη, η υπόθεση είναι ακόμα στην αρχή, ενώ η ΕΥΠ προχωρά ήδη τις έρευνες σε συνεργασία και με άλλες ξένες υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του τρομοκρατικού δικτύου και ο ρόλος του «εγκεφάλου» που έδινε τις εντολές.

Την Παρασκευή θα απολογηθούν οι δύο συλληφθέντες για τρομοκρατική δράση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top