Ψυρρή: Έφοδος σε διαμέρισμα στα Άνω Λιόσια - Σύχναζαν εκεί οι 2 τρομοκράτες

15.000 ευρώ για κάθε νεκρό θα έπαιρναν οι συλληφθέντες

Αιματοκύλισμα προετοίμαζαν οι τρομοκράτες - Βίντεο από ΕΡΤ

Συγκλονισμένη εξακολουθεί να είναι η εβραϊκή κοινότητα μετά από τις συλλήψεις δύο ανδρών πακιστανικής καταγωγής που προετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα και αιματοκύλισμα σε γνωστό εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή.

Ραβίνος μίλησε στην ΕΡΤ και τον Κώστα Παπαδόπουλο και περιέγραψε πως είναι «συγκλονισμένος με όσα αποκαλύφθηκαν».

Έτσι θα χτυπούσαν οι τρομοκράτες - «Μπείτε με όπλα και εκρηκτικά!»

«Άνθρωποι σε όλον το κόσμο έχουν πληροφορηθεί τι συνέβη εδώ. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές με τη συνδρομή των Ισραηλινών αυτοί οι δύο φριχτοί άνθρωποι που ήθελαν να καταστρέψουν ανθρώπινες ζωές», είπε αρχικά ο ραβίνος.

«Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω ότι χθες που ήρθα εδώ να προσευχηθώ απειλούταν η ζωή μου. Καθημερινά τον χώρο επισκέπτονταν περίπου 70 με 80 άτομα, καθώς υπάρχει εστιατόριο και συναγωγή στον επάνω όροφο», εξήγησε ο ραβίνος.

Έφοδος σε διαμέρισμα στα Άνω Λιόσια από την αντιτρομοκρατική

Έφοδο σε διαμέρισμα στα Άνω Λιόσια πραγματοποίησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα πήγαιναν συχνά οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται πως προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο-συναγωγή στου Ψυρρή.

Στην έφοδο, προσήχθησαν 15 με 20 Πακιστανοί ώστε να καταθέσουν τι γνωρίζουν για τους κατηγορούμενους.

Επιπλέον, ένας δεύτερος χώρος στην Ομόνοια μπαίνει και αυτός στο κάδρο των ερευνών. Στους δύο αυτούς χώρους έμεναν οι συλληφθέντες όταν έρχονταν στην πρωτεύουσα από την επαρχία ενώ συναντούσαν και ομοεθνείς τους προκειμένου να τους στρατολογήσουν για το τρομοκρατικό χτύπημα που ετοιμάζαν.

Στο διαμέρισμα στα Άνω Λιόσια έμεναν πάνω από 10 Πακιστανοί ενώ δεν βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά.

τρομοκρατια εβραικο εστιατοριο

Το εστιατόριο το επισκέπτονταν καθημερινά 70 με 80 άτομα (Eurokinissi Βασίλης Ρεμπάπης)

«Είμαστε ευγνώμονες για την αποτραπείσα τρομοκρατική ενέργεια»

Ευχαριστήρια ανακοίνωση ανήρτησαν οι ιδιοκτήτες του εβραϊκού εστιατορίου:

Δόξα τον Θεό είμαστε ασφαλείς και ευγνώμονες για την αποτραπείσα τρομοκρατική ενέργεια.

Θα θέλαμε δημόσια να ευχαριστήσουμε τις ελληνικές αρχές που φροντίζουν πάντοτε για την ασφάλεια μας.

Αρχικά ενημερωθήκαμε για τα γεγονότα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στον χώρο μας διαρκώς λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα που συστήνουν οι αρμόδιες αρχές για την ασφάλεια εργαζομένων και επισκεπτών.

Είθε η ειρήνη και η ασφάλεια να επικρατήσουν σε όλη την ανθρωπότητα.

Συγχαρητήρια του ΚΙΣΕ σε ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ για την αποτροπή τρομοκρατικού χτυπήματος

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος συγχαίρει την Ελληνική Αστυνομία και την ΕΥΠ «για τις συντονισμένες και αποτελεσματικές ενέργειες, που οδήγησαν στην αποτροπή τρομοκρατικού χτυπήματος εναντίον εβραϊκών στόχων σε πολυσύχναστη περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, και στην παράλληλη σύλληψη και εξάρθρωση πυρήνα τρομοκρατών στη χώρα μας».

«Δεκάδες ανθρώπινες ζωές σώθηκαν χάρη στο μεθοδικό έργο και στην έγκαιρη παρέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΙΣΕ, που με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια του «για τις συντονισμένες προσπάθειες και το αποτελεσματικό έργο χάρη στο οποίο σώθηκαν ανθρώπινες ζωές, διασφαλίζοντας την ευημερία των πολιτών της χώρας και την ασφάλεια των επισκεπτών της».

«Η αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας αποτελεί παράλληλα μία σαφή απάντηση της χώρας μας ενάντια στην τρομοκρατία και ενισχύει την εμπιστοσύνη και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και επισκεπτών», σημειώνει το ΚΙΣΕ, υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής».

Ψυρρή: Πώς Εξαρθρώθηκε Το Δίκτυο Τρομοκρατών

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι δύο Πακιστανοί, 27 και 29 ετών, λάμβαναν εντολές μέσω διαδικτυακών εφαρμογών που είχαν στα κινητά τους τηλέφωνα από έναν 30χρονο ομοεθνή τους, ο οποίος βρισκόταν στο Ιράν. 

Η ΕΥΠ εδώ και καιρό είχε πληροφορίες ότι ισλαμιστές εξτρεμιστές που βρίσκονται στο εξωτερικό σχεδιάζουν τρομοκρατικά χτυπήματα εναντίον ισραηλινών στόχων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αυτές, που πιθανόν να προήλθαν από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες (Μοσάντ), ανέφεραν ότι ένας άνδρας από το Ιράν έχει στρατολογήσει Πακιστανούς στη χώρα μας.

Ψυρρή: Οι τρομοκράτες θα έπαιρναν 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό στο εστιατόριο

Η ΕΥΠ άρχισε να παρακολουθεί τους δύο Πακιστανούς, οι οποίοι ήρθαν παράνομα στη χώρα μας πριν από μια πενταετία περίπου. Από την παρακολούθηση προέκυψε πως οι συλληφθέντες έκαναν κατόπτευση εβραϊκού εστιατορίου, που λειτουργεί και ως συναγωγή στου Ψυρρή. 

Στα κινητά τους τηλέφωνα βρέθηκαν συνομιλίες με τον 30χρονο, ο οποίος τους ζητούσε να επισπεύσουν την επίθεση στο εστιατόριο.

Μάλιστα τους υποσχόταν μεγάλα χρηματικά ποσά, έως και 15.000 ευρώ για τον κάθε νεκρό. 

Οι δύο συλληφθέντες φέρονται να έχουν παραδεχθεί τις συνομιλίες με τον 30χρονο, το οποίο γνωρίζουν, καθώς κατάγονται από το ίδιο χωριό στο Πακιστάν. Κατηγορούνται πλέον σε βαθμό κακουργήματος για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση ενώ αναμένεται να οδηγηθούν την Παρασκευή στον ανακριτή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top