Ψυρρή: Οι τρομοκράτες θα έπαιρναν 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό στο εστιατόριο

Ετοίμαζαν αιματοκύλισμα στην Αθήνα - Πώς ξεσκεπάστηκε το δίκτυο τρομοκρατών

Πώς θα έκαναν την επίθεση εναντίον του εβραϊκού εστιατορίου στου Ψυρρή οι δύο Πακιστανοί - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Τα κινητά τηλέφωνα «πρόδωσαν» τους δύο Πακιστανούς, οι οποίοι φέρεται να σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον εβραϊκών στόχων στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι δύο συλληφθέντες, 27 και 29 ετών, λάμβαναν εντολές μέσω διαδικτυακών εφαρμογών που είχαν στα κινητά τους τηλέφωνα από έναν 30χρονο ομοεθνή τους, ο οποίος βρισκόταν στο Ιράν. 

Έτσι θα χτυπούσαν οι τρομοκράτες - «Μπείτε με όπλα και εκρηκτικά!»

Η ΕΥΠ εδώ και καιρό είχε πληροφορίες ότι ισλαμιστές εξτρεμιστές που βρίσκονται στο εξωτερικό σχεδιάζουν τρομοκρατικά χτυπήματα εναντίον ισραηλινών στόχων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. 

Δύο Πακιστανοί συνελήφθησαν και κατηγορούνται ότι ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή - Eurokinissi

Δύο Πακιστανοί συνελήφθησαν και κατηγορούνται ότι ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή - Eurokinissi

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αυτές, που πιθανόν να προήλθαν από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες (Μοσάντ), ανέφεραν ότι ένας άνδρας από το Ιράν έχει στρατολογήσει Πακιστανούς στη χώρα μας. Εξτρεμιστικές, αντισημιτικές ομάδες είχαν προσπαθήσει να κάνουν το ίδιο και στην Κύπρο το 2021, όπου και πάλι απετράπη επίθεση εναντίον εβραϊκού στόχου. 

Τρομοκρατικό δίκτυο: Οι Πακιστανοί έκαναν κατόπτευση του εστιατορίου

Η ΕΥΠ άρχισε να παρακολουθεί τους δύο Πακιστανούς, οι οποίοι ήρθαν παράνομα στη χώρα μας πριν από μια πενταετία περίπου. Οι υποψίες σε βάρος τους έγιναν εντονότερες, όταν από την παρακολούθησή τους προέκυψε ότι έκαναν κατόπτευση εβραϊκού εστιατορίου, που λειτουργεί και ως συναγωγή στου Ψυρρή. 

Δίκτυο τρομοκρατών ετοίμαζε επιθέσεις στην Ελλάδα

Οι δύο Πακιστανοί φέρονται να ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα και τουριστικά μέρη της Αθήνας με σκοπό το αιματοκύλισμα. 

Οι συλληφθέντες θα έπαιρναν έως και 15.000 ευρώ για την τρομοκρατική επίθεση στο εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή ανάλογα με τον αριθμό των νεκρών - Eurokinissi

Οι συλληφθέντες θα έπαιρναν έως και 15.000 ευρώ για την τρομοκρατική επίθεση στο εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή ανάλογα με τον αριθμό των νεκρών - Eurokinissi

Στα κινητά τους τηλέφωνα βρέθηκαν συνομιλίες με τον 30χρονο, ο οποίος τους ζητούσε να επισπεύσουν την επίθεση στο εστιατόριο. Μάλιστα τους υποσχόταν μεγάλα χρηματικά ποσά, έως και 15.000 ευρώ για τον κάθε νεκρό. 

Οι δύο συλληφθέντες φέρονται να έχουν παραδεχθεί τις συνομιλίες με τον 30χρονο, το οποίο γνωρίζουν, καθώς κατάγονται από το ίδιο χωριό στο Πακιστάν.

Τρομοκρατικό δίκτυο: Η ανακοίνωση του Ισραήλ

«Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα είναι σοβαρό θέμα και αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας. Ήταν μια προσπάθεια του Ιράν να διαπράξει τρομοκρατική ενέργεια εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο του Πρωθυπουργού του Ισραήλ.

Ευχαριστίες Νετανιάχου - Μοσάντ σε Ελλάδα για την εξάρθρωση τρομοκρατών

«Μετά την έναρξη της έρευνας για τους υπόπτους στην Ελλάδα, η Μοσάντ παρείχε πληροφορίες για την αποκάλυψη της υποδομής, των μεθόδων εργασίας της και της σύνδεσης με το Ιράν. Η έρευνα αποκάλυψε ότι η υποδομή που λειτουργούσε στην Ελλάδα αποτελεί μέρος ενός εκτεταμένου ιρανικού δικτύου που διευθύνεται από το Ιράν και εκτείνεται σε πολλές χώρες. Η Μοσάντ, μαζί με τους εταίρους της στην κοινότητα, εργάζεται ακατάπαυστα για να αποτρέψει τις επιδιωκόμενες ιρανικές επιθέσεις σε όλο τον κόσμο», τονίζεται ακόμη.

Οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση αναμένεται να οδηγηθούν την Παρασκευή στον ανακριτή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top