Δίκτυο τρομοκρατών ετοίμαζε επιθέσεις στην Ελλάδα

Πού σχεδίαζαν τα χτυπήματα - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Επίθεση με αέριο σε εβραϊκή συναγωγή φέρεται να σχεδίαζαν οι τρομοκράτες / Βίντεο Mega

Δίκτυο τρομοκρατών που σχεδίαζε επιθέσεις στην Ελλάδα εξαρθρώθηκε από την ΕΥΠ και την ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.)  εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών που με καθοδήγηση από το εξωτερικό, μεθόδευε πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος των φερόμενων τρομοκρατών ήταν ένα εστιατόριo στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο λειτουργεί και ως εβραϊκή συναγωγή. Στόχος τους ήταν η επίθεση να γίνει αρχικά με αέριο κατά του εβραϊκού στόχου, μετά να χρησιμοποιήσουν όπλα για να σκοτώσουν τους πολίτες και η τρίτη φάση του σχεδίου να επιτεθούν με εκρηκτικά, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση του τρομοκρατικού δικτύου

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στη βάση πληροφοριών που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις στελεχών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Στο πλαίσιο των συντονισμένων αυτών δράσεων των δύο Υπηρεσιών, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, μέλη του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, ως «εγκέφαλος» του δικτύου.

Είχαν ως στόχο όχι μόνο την απώλεια αθώων πολιτών, αλλά και την υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της.

Από την ανάλυση των κατασχεθέντων πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι τα μέλη του δικτύου:

  • είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης, κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας
  • είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στο σχεδιασμό της επίθεσης
  • είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος
  • σε εφαρμογή οδηγιών αυτών αναζητούσαν και έτερα πρόσωπα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της αποστολής τους.

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ πρωινές ώρες της 28/03/2023, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top