Πώς θα γίνει το «restart» στον σιδηρόδρομο

Εγκαινιάστηκε το νέο συντονιστικό κέντρο για την ασφάλεια

O χρόνος μετράει αντίστροφα για την επαναλειτουργία των σιδηροδρομικών δρομολογίων την Τετάρτη, μετά το κλείσιμό τους λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Οι γραμμές και οι μηχανισμοί στο σύμπλεγμα των κλειδιών στους Αγίους Αναργύρους έχουν περαστεί με γράσσο, ώστε να είναι έτοιμο το δίκτυο για το restart του σιδηροδρόμου.

Η ημερομηνία-κλειδί είναι η 22η Μαρτίου όταν θα ξεκινήσουν δρομολόγια, κυρίως του προαστιακού, όπως το αεροδρόμιο μαζί με κάποιες εμπορικές αμαξοστοιχίες.

Τέμπη: Την πρώτη μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε τραυματίας

Ανά πέντε μέρες θα προστίθενται δρομολόγια, ενώ την 1η Απριλίου υπολογίζεται να ανοίξει το Αθήνα - Θεσσαλονίκη και μέχρι τις 11 Απριλίου να λειτουργεί πλήρως ο σιδηρόδρομος.  

Την Τετάρτη επανεκκινεί ο σιδηρόδρομος - Πώς θα γίνει το σταδιακό άνοιγμα

Οι πολίτες, πάντως, παραμένουν διστακτικοί, όπως τονίζουν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Και να το φτιάξουν, δεν έχω εμπιστοσύνη. Φοβάμαι πάρα πολύ. Δηλαδή πηγαίνω στο τελευταίο βαγόνι του Μετρό λόγω όλου αυτού που έχει γίνει. Είναι πάρα πολύ τρομακτικό», αναφέρει μια πολίτης.

Συνεδρίασε το πρώτο συντονιστικό κέντρο για την ασφάλεια των σιδηρόδρομων

Το πρωί ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης εγκαινίασε  το νέο συντονιστικό κέντρο για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Γεραπετρίτης: «Στις αρχές Οκτωβρίου θα λειτουργήσει η τηλεδιοίκηση»

Συμμετείχαν, εκτός της ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών, εκπρόσωποι του ΟΣΕ, της HELLENIC TRAIN, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ.

Συγκροτείται Συντονιστικό Κέντρο Ασφάλειας Σιδηροδρόμων

«Έδωσα οδηγίες για συγκεκριμένα θέματα που αφορούν την ασφάλεια, όπως είναι κατεξοχήν τα ζητήματα της πυρασφάλειας και της πυρανίχνευσης και η πιστή τήρηση του κανονισμού κυκλοφορίας. Ιδιαίτερη έμφαση ζήτησα στο ζήτημα της ασφάλειας των σηραγγών», είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

Τι θα γίνει με όσους εκπαιδεύτηκαν μαζί με τον σταθμάρχη της Λάρισας

Η κάμερα του Star κατέγραψε τα «άδυτα» του ΟΣΕ στην Καρόλου.

 

Μητσοτάκης: Δικαίωση για τα παιδιά στα Τέμπη να μην ξαναγίνει αυτό στη χώρα

Εδώ συντάχθηκαν και υπογράφηκαν τα προγράμματα εκπαίδευσης, που η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηρόδρομων (ΡΑΣ) έκρινε ότι δεν τηρήθηκαν όπως έπρεπε.

«Αποτέλεσμα οι σταθμάρχες να μην έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα, όπως λέει η Αρχή.

Το βασικό ερώτημα είναι αν θα πιάσουν δουλειά, όταν ανοίξει ο σιδηρόδρομος. Ο αρμόδιος υπουργός απάντησε σε σχετική ερώτηση του Star, λέγοντας πως «εάν υπάρξει ζήτημα αναβάθμισης του προγράμματος σπουδών, αυτό θα το αξιολογήσουμε». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top