Την Τετάρτη επανεκκινεί ο σιδηρόδρομος - Πώς θα γίνει το σταδιακό άνοιγμα

Γεραπετρίτης: «Με όρους απόλυτης ασφαλείας η επανεκκίνηση»

Συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά το Συντονιστικό Κέντρο Ασφάλειας Σιδηροδρόμων, στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας της γραμμής, την ερχόμενη Τετάρτη. 

Τέμπη: «Ο σταθμάρχης έκανε βάρδιες πριν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του»

Επαναλειτουργεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ο σιδηρόδρομος, μετά την τραγωδία στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου.

Aποκάλυψη Star: Oι σταθμάρχες δεν κατέγραφαν στο βιβλίο το ωράριό τους

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου θα αρχίσει ο προαστιακός με κάποια εμπορικά και τοπικά δρομολόγια και ανά πέντε μέρες θα προστίθενται δρομολόγια μέχρι να γυρίσουμε στα φυσιολογικά επίπεδα. Μέχρι τις 6 Aπριλίου θα πρέπει να έχουν ξεκινήσει όλα τα δρομολόγια όπως λέει το σχέδιο του υπουργείου. 

Στόχος είναι να κερδίσουν εκ νέου την εμπιστοσύνη του κόσμου μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, επομένως το ζήτημα είναι να ξεκινήσει γρήγορα ο σιδηρόδρομος την ερχόμενη Τετάρτη, αλλά με όρους απόλυτης ασφάλειας.

Γεραπετρίτης: «Να υπάρξει διευρεύνηση μέχρι τέλους της τραγωδίας»

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, αρμόδιος για θέματα υποδομών και Μεταφορών, τόνισε σήμερα πως θα υπάρξει διερεύνηση μέχρι τέλους για το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Όπως είπε ο υπουργός μετά την πρώτη συνεδρίαση του νέου Συντονιστικό Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του ΟΣΕ, την επόμενη Τετάρτη, εκκινεί  το νέο σταδιακό πλαίσιο για την λειτουργία των τρένων, ανά πενθήμερο θα προστίθενται γραμμές, έτσι ώστε να έχουμε πλήρη ανάπτυξη σε περίπου εικοσιπέντε μέρες πριν από το Πάσχα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα θέματα ασφάλειας, όπως είναι κατεξοχήν τα ζητήματα της πυρασφάλειας και της πυρανίχνευσης, καθώς και  η πιστή τήρηση του κανονισμού κυκλοφορίας.

Ιδιαίτερη έμφαση, όπως είπε, ζήτησε στο ζήτημα της ασφάλειας των σηραγγών. Ειδικά για τις σήραγγες, πέρα από την αναγκαία αναβάθμιση, η οποία θα πρέπει να υπάρξει, έχουμε στα πολύ άμεσα σχέδια και την αναβάθμιση της επιτήρησης με ηλεκτρονικές κάμερες.

Επιπλέον για το διάστημα έως ότου εγκατασταθεί πλήρως η τηλεδιοίκηση θα υπάρχει σε κάθε περίπτωση μία μόνο αμαξοστοιχία εντός των σηράγγων, έτσι ώστε να διασφαλίζεται απολύτως η κίνηση στις σήραγγες, καθώς και κάθε άλλο μέτρο, το οποίο είναι αναγκαίο για την αναβάθμιση του επίπεδο ασφάλειας.

Δυστυχώς θα μου επιτρέψετε να πω με περισσή υποκρισία και καθόλου αίσθημα ευθύνης ορισμένοι διακινούν ότι δεν υπάρχει καμία τηλεδιοίκηση στη Λάρισα.

Για τις ελλείψεις προσωπικού στο σιδηρόδρομο αλλά και την εκπαίδευση, είπε πως τα οποιαδήποτε κενά στα ζητήματα προσωπικού, αυτά θα εξεταστούν και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ήμουν πάρα πολύ σαφής στο ότι θα υπάρχει άμεση ενίσχυση προσωπικού επανέλαβε ενίσχυση προσωπικού. Η απαίτηση για αναβάθμιση του επίπεδου της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης των κρίσιμων υπαλλήλων του ΟΣΕ είναι στο πλαίσιο της δικής μας λειτουργικότητας».

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top