Μ. Τσάλλα: Αυτός είναι ο πράκτορας σύζυγός της - Δρούσε στη Βραζιλία

Εξαφανίστηκε λίγο πριν φύγει από την Ελλάδα και η Ιρίνα

Ρεπορτάζ του Star για τη δράση της Μαρίας Τσάλλα

Εξαφανισμένος είναι και ο «επίσημος» σύζυγος της Ρωσίδας κατασκόπου που δραστηριοποιούταν στην Ελλάδα, Μαρίας Τσάλλα. Τα ίχνη του Ρώσου που δήλωνε ότι κατάγεται από Βραζιλία και Αυστρία χάθηκαν λίγο καιρό πριν εξαφανιστεί και η ίδια.

Πρόκεται για τον Γκέρχαρντ Ντάνιελ Κάμπος Γουίτιχ. Ο άνδρας φέρεται να ήταν και αυτός στο πρόγραμμα «Illegals», στο ίδιο δηλαδή που στρατολογήθηκε και η Ιρίνα Αλεξάνδροβα Σμίροβα ή «Μαρία Τσάλλα», η οποία εξαφανίστηκε ξαφνικά από την Ελλάδα τον περασμένο Ιανουάριο, μετά από τέσσερα χρόνια παραμονής της στη χώρα μας.

Μαρία Τσάλλα

Η Μαρία Τσάλλα εξαφάνιστηκε από το Παγκράτι τον περασμένο Δεκέμβριο 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο Κάμπος είχε πει σε γνωστούς και φίλους ότι θα πήγαινε στη Μαλαισία και έκτοτε εξαφανίστηκε. Μάλιστα, οι δικοί του άνθρωποι έκαναν ολόκληρη εκστρατεία στα social media προκειμένου να τον εντοπίσουν. Όπως έγραφαν στις αναρτήσεις τους, χάθηκε ενώ είχε προσλάβει έναν οδηγό και κατευθυνόταν στο «Cameron Highlands».

Μαρία Τσάλλα: Ο Ρώσος σύζυγός της Γκέρχαρντ Ντάνιελ Κάμπος Γουίτιχ

Όμως ο Βραζιλιάνος - Αυστριακός «εξαφανίστηκε» και επέστρεψε πίσω στη Ρωσία πριν αποκαλυφθεί η δράση του. 

Μαρία Τσάλλα: Πώς την ανακάλυψε η ΕΥΠ

Η Μαρία Τσάλλα ζούσε στο Παγκράτι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, διατηρούσε μαγαζί με είδη χειροτεχνίας και πλεκτικής στην Αθήνα, ασχολιόταν με τη φωτογραφία και τα είχε ελληνική υπηκοότητα και ταυτότητα από το 2018. Όμως η γυναίκα αυτή δεν είναι παρά μόνο πράκτορας από τη Ρωσία, που δρούσε στη χώρα μας υπό «βαθύ κάλυμμα».

Μαρία Τσάλλα: Η Ιrina A.S ήταν η «νονά» των κατασκόπων της Ρωσίας

Μαρία Τσάλλα φωτογράφος

Η Ρωσίδα κατάσκοπος «Μαρία Τσάλλα» έδειχνε μια ήρεμη και γλυκιά κοπέλα που διατηρούσε κατάστημα με είδη πλεξίματος στο Παγκράτι

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη ξεκίνησε με τον εντοπισμό απόπειρας πρόσβασης τρίτης χώρας σε στοιχεία ελλήνων πολιτών που έχουν αποβιώσει, μια διεθνώς διαπιστωμένη πρακτική των Υπηρεσιών Πληροφοριών συγκεκριμένης χώρας για τη δημιουργία της ειδικής κατηγορίας κατασκόπων με το προσωνύμιο «illegals».

Είχε προηγηθεί η σύλληψη «συναδέλφου» της από τις μυστικές υπηρεσίες της Σλοβενίας που σήμανε καμπανάκι στην FSB, η οποία «τερμάτισε» την αποστολή της Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, όπως είναι το πραγματικό όνομα της Τσάλλαμ ανακαλώντας την στη Ρωσία, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Σήμερα οι αρχές έχουν στην κατοχή τους ένα laptop που άφησε πίσω της, μάλλον εσκεμμένα, η Ρωσίδα κατάσκοπος. 

Μαρία Τσάλλα

Μαρία Τσάλλα: Ποιοι είναι οι «illegals» 

Οι «illegals» στρατολογούνται και εκπαιδεύονται από τις Υπηρεσίες συγκεκριμένης ξένης χώρας, με σκοπό να τοποθετηθούν σε χώρες - στόχους, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια κατασκοπευτική δράση υπέρ της χώρας της.

«Illegals»: Η δράση των Ρώσων κατασκόπων- Από την Τσάπμαν στην Τσάλλα

Για την προστασία της πραγματικής τους ταυτότητας, χρησιμοποιούν «βαθύ κάλυμμα», το οποίο δημιουργείται με παραποίηση ατομικών εγγράφων και χρήση πιστοποιητικών που προέρχονται από στοιχεία θνησιγενών βρεφών ή ατόμων που έχουν αποβιώσει. Από τη στιγμή τοποθέτησής τους στο εξωτερικό, οι «illegals» ζούνε και συμπεριφέρονται με βάση την κατασκευασμένη ιστορία που έχει δημιουργηθεί για αυτούς, ώστε να προστατεύσουν την αποστολή τους.

Το προφίλ και η δράση της «Μαρίας Τσάλλα» παραπέμπει ευθέως στην ειδική κατηγορία των «illegals».

Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε από την ΕΥΠ είναι χαρακτηριστική του τρόπου σκέψης και δράσης των συγκεκριμένων Υπηρεσιών καθώς για την οικοδόμηση της ταυτότητας και του προφίλ της «Τσάλλα» εργάστηκαν συστηματικά για πολλά έτη με κατάλληλη εκμετάλλευση προσώπων, διαδικασιών και φορέων, ώστε τελικά η αλλοδαπή «Irina» να ζει και να αναγνωρίζεται ως Eλληνίδα «Μαρία», εξαπατώντας ακόμη και τους πιο κοντινούς της ανθρώπους στην Ελλάδα, που προφανώς δεν γνώριζαν την πραγματική της ταυτότητα.

Είναι προφανές ότι η δράση της «Τσάλλα» δε θα περιοριζόταν στην ελληνική επικράτεια, καθώς ως πολίτης της Ε.Ε., θα μπορούσε να ταξιδέψει και να εργαστεί σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top