Γεωργία Μπίκα: Δεκτή η προσφυγή της από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

H κοπέλα είχε δηλώσει αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε νομική οδό

Στον Άρειο Πάγο η Γεωργία Μπίκα- ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου Star 22/8/2022

Δεκτή κρίθηκε σε πρώτο στάδιο η προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, την οποία είχε κάνει στις 22 Σεπτεμβρίου. Η κοπέλα ήταν απόλυτα αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε νομική οδό, προκειμένου να διεκδικήσει το δίκιο της.

H Γεωργία Μπίκα προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η υπόθεση παίρνει και επίσημα τον δρόμο του εξωτερικού, με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να προτείνει στη Γεωργία Μπίκα και την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσουν σε διακανονισμό ώστε να αποζημιωθεί.

Τα δάκρυα της Γεωργίας Μπίκα – Θα προσφύγει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

«Η Γεωργία Μπίκα δεν πρόκειται να δεχθεί τον διακανονισμό, διότι επιθυμεί να οδηγηθεί η υπόθεση σε δημόσια συνεδρίαση, για να υποστηρίξει ζωντανά τα όσα ακριβώς συνέβησαν, και μετά να αποφασίσει το δικαστήριο για το τελικό ποσό της αποζημίωσης» τονίζει στο thesstoday.gr, ο δικηγόρος της, κ. Νίκος Διαλυνάς.

H Γεωργία Μπίκα με τον δικηγόρο της, κ.Νίκο Διαλυνά/ ΙΝΤΙΜΕ Περιστέρης Δημήτρης

H Γεωργία Μπίκα με τον δικηγόρο της, κ.Νίκο Διαλυνά/ ΙΝΤΙΜΕ Περιστέρης Δημήτρης

Όπως λέει ο γνωστός ποινικολόγος, δεν τίθεται θέμα αποδοχής υψηλότερου ή χαμηλότερου ποσού αποζημίωσης, αλλά πρόκειται για θέμα δικαίωσης της Γεωργίας, και κυρίως ηθικής. «Από κει και πέρα το επόμενο ραντεβού μας θα είναι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, και αξίζει να τονιστεί πως από τις 78.000 προσφυγές, μόνο το 8% αυτών γίνεται δεκτό. Μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του, όχι μόνο για τα στοιχεία που περιείχε η προσφυγή αλλά και για την αστοχία και τις παραλείψεις των ελληνικών αρχών» σημείωσε.

Γεωργία Μπίκα: «Θα φτάσω μέχρι τον Θεό για να αποδειχθεί η αλήθεια»

Υπενθυμίζεται πως η 24χρονη προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έπειτα από την απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να θέσει στο αρχείο την αίτηση για την άσκηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο απάλλασσε τον 27χρονο από την κατηγορία του βιασμού.

Σημειώνεται πως ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, θεωρώντας ορθό το σκεπτικό του βουλεύματος. Η 24χρονη προχώρησε στην προσφυγή, διεκδικώντας να δικαιωθεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top