Γεωργία Μπίκα: «Θα φτάσω μέχρι τον Θεό για να αποδειχθεί η αλήθεια»

Η αντίδραση της 24χρονης μετά την απαλλαγή του επιχειρηματία

Τρεις γυναίκες δικαστές απάλλαξαν τον 27χρονο, τον οποίο είχε καταγγείλει η Γεωργία Μπίκα την Πρωτοχρονιά ότι τη βίασε σε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη. Από την πλευρά της, η κοπέλα, μέσω του δικηγόρου της, λέει πως είναι αποφασισμένη να φθάσει την υπόθεση μέχρι τέλους, προκειμένου να δικαιωθεί.   

Aπαλλάσσεται ο επιχειρηματίας για την υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα

Έτοιμη για όλα, έτοιμη να φθάσει μέχρι το τέλος είναι η Γεωργία Μπίκα μετά την απαλλαγή με βούλευμα του μοναδικού κατηγορούμενου, όπως είχε καταγγείλει, για το βιασμό της: 

Δεν κάνω πίσω. Με στηρίζει ο κόσμος και αυτό μου δίνει δύναμη να συνεχίσω. Πρέπει να λάμψει η αλήθεια. Θα ασκήσω όλα τα ένδικα μέσα της πατρίδας μου κι αν πάλι δε βγάλω άκρη, θα φύγω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Στρασβούργο. Όσο για τα έξοδα που με επιδικάζουν δεν τα φοβάμαι.

«Μέχρι τον άλλο κόσμο που θα φθάσουμε, θα δικαιωθούμε, δεν υπάρχει περίπτωση. Θα δικαιωθούμε γιατί έχουμε δίκιο και δεν φοβόμαστε τίποτα και κανέναν. Θα πάμε στο Συμβούλιο Εφετών και μετά στο Συμβούλιο του Αρείου Πάγου και μετά στη Χάγη. Μέχρι τον Θεό , μέχρι τον άλλο κόσμο, δεν υπάρχει περίπτωση να δουν άσπρη μέρα. Μέχρι να βγει η αλήθεια», ανέφερε ο δικηγόρος της 24χρονης, Θανάσης Ζιώγας.

Γεωργία Μπίκα

Υπόθεση Γεωργίας Μπίκα: Το σκεπτικό της εισαγγελέα για την απαλλαγή του καταγγελόμενου

Στις 110 σελίδες του βουλεύματος, οι τρεις γυναίκες δικαστές εξηγούν το σκεπτικό της απόφασής τους να απαλλάξουν τον 27χρονο από την κατηγορία του βιασμού της Γεωργίας.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που δημοσιεύτηκε κάνει δεκτή την 60 σελίδων εισήγηση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Κυριακής Κλιάμπα, η οποία, βασίζοντας το σκεπτικό της απαλλακτικής της πρότασης στο σύνολο των αποδεικτικών μέσων της δικογραφίας -και μεταξύ αυτών σε καταθέσεις μαρτύρων- αλλά και στα επιστημονικά αποτελέσματα των εξετάσεων από τα Εργαστήρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Θεσσαλονίκης και της Βέρνης, κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα όσα κατέθεσε η εγκαλούσα «αποτελούν μυθεύματα και ασύστολα ψεύδη».

Έπλασε μια ιστορία με ηρωίδα θύμα την ίδια, διανθίζοντάς την κάθε φορά κατά το δοκούν με χονδροειδέστατα ψεύδη, ώστε να προσδώσει μεγαλύτερη αληθοφάνεια στην περιγραφή των γεγονότων, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο και όχι μόνον.

Οι δικαστές του Συμβουλίου, εκτός από την απαλλαγή του 27χρονου, επιβάλλουν στην καταγγέλλουσα τα δικαστικά έξοδα, υιοθετώντας και ως προς το σκέλος αυτό την εισαγγελική πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος αντιμετώπιζε το αδίκημα των «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση της παθούσας» και μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, όπου αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

«Ο εντολέας μου από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την απόλυτo εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη για την εξυφανθήσα εις βάρος του κατηγορία. Η δικαιοσύνη απεφάνθη. Συνεπληρώθει η πρόταση του εισαγγελέως με άλλες 50 σελίδες από την εισηγήτρια δικαστίνα. Η σύνθεση του συμβουλίου ήταν τρεις γυναίκες», ανέφερε ο δικηγόρος του καταγγελόμενου επιχειρηματία, Δημήτρης Τσάκος.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top