Τέμπη: Το έγγραφο με το blanco στην ώρα αναχώρησης των σταθμαρχών

Έρχονται νέες διώξεις – Ο επιθεωρητής «καίει» τους δύο σταθμάρχες

Το ρεπορτάζ του Mega για τις νέες διώξεις που είναι πιθανό να ασκηθούν σε ανώτερα στελέχη για την τραγωδία των Τεμπών

Οι ανακριτικές αρχές περνούν από κόσκινο όλα τα στοιχεία που μπορούν να ρίξουν φως στα αίτια και τις συνθήκες που οδήγησαν στην πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη. Μετά τα όσα υποστήριξε ο επιθεωρητής σταθμάρχης, δεν αποκλείεται να ασκηθούν σήμερα νέες ποινικές διώξεις, ενώ αποκαλυπτικό είναι το έγγραφο που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος», που δείχνει τις διορθώσεις που έγιναν με blanco στο βιβλίο παράδοσης- παραλαβής των σταθμαρχών.

Σταθμαρχείο Λάρισας: To έγγραφο με το blanco και τη διορθωμένη ώρα παράδοσης

Η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα ένα έγγραφο ντοκουμέντο ενδεικτικό για τα γεγονότα εκείνης της βραδιάς που προκαλεί νέο γύρο ερωτημάτων.

Το έγγραφο που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος»

Το έγγραφο που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος», όπου φαίνεται να έχουν γίνει διορθώσεις στις ώρες της βάρδιας ενός σταθμάρχη 

Πρόκειται για το βιβλίο παράδοσης-παραλαβής που τηρείται στο σταθμαρχείο της Λάρισας, ώστε οι σταθμάρχες που αποχωρούν να γράφουν την ακριβή ώρα αποχώρησής τους και να αναφέρουν στον επόμενο της βάρδιας τι ακριβώς παραλαμβάνουν στον πίνακα σιδηροδρομικής κυκλοφορίας.

Τέμπη: «Διόρθωσαν με μπλάνκο τις βάρδιες, μετά το δυστύχημα»

Στη συγκεκριμένη σελίδα, που έμελλε να είναι αυτή με τα τελευταία δρομολόγια, οι προηγούμενοι σταθμάρχες παρέδωσαν τον σταθμό στον προφυλακισμένο σταθμάρχη. Ώρα άφιξής τους στον σταθμό δηλώνεται ότι ήταν στις 14:00, η ώρα που ήταν ορισμένο από το βιβλίο βαρδιών να πιάσουν δουλειά. Ως ώρα αναχώρησης όμως αναφέρεται ότι ήταν στις 22:30 και με μια προσεκτική ματιά φαίνεται ότι η ώρα αυτή έχει διορθωθεί με blanco. Mάλιστα, έχει μάλιστα υπογραμμιστεί με έντονη γραμμή.

Τέμπη: Πιθανό να ασκηθούν νέες διώξεις σήμερα- Στο «κάδρο» ανώτερα στελέχη

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, ασκήθηκε ποινική δίωξη στον επιθεωρητή του ΟΣΕ που έφτιαχνε τις βάρδιες, αλλά και στους δύο σταθμάρχες που είχαν εκείνη τη μέρα βάρδια.

Τέμπη: Ποινικές διώξεις εναντίον του επιθεώρητη και δύο σταθμαρχών

Δεν αποκλείεται σήμερα να μπουν στο «κάδρο» και νέες διώξεις, με την κλήση ανώτερων στελεχών να καθίσταται πιθανή, μετά τις δηλώσεις του επιθεωρητή. Ο επιθεωρητής μετά την αναρρωτική άδεια που πήρε, μετέβη στην Αθήνα και προετοίμαζε την υπεράσπισή του, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega.

Το ρεπορτάζ του Mega για τις νέες διώξεις που είναι πιθανό να ασκηθούν σε ανώτερα στελέχη για την τραγωδία των Τεμπών

Λουλούδια, κεράκια και σημειώματα στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη για τα 57 θύματα/ Eurokinissi

Λουλούδια, κεράκια και σημειώματα στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη για τα 57 θύματα/ Eurokinissi

Από την πλευρά του, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ αποποιείται κάθε ευθύνη και θεωρεί υπεύθυνους για το τραγικό δυστύχημα τους δύο σταθμάρχες που εγκατέλειψαν τη θέση τους εν ώρα υπηρεσίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος του.

Τέμπη: «Καίει» τους άλλους δύο σταθμάρχες ο επιθεωρητής -Οι πρώτες δηλώσεις

Η πρώτη κατάθεση του επιθεωρητή εργασίας δόθηκε στις 3 Μαρτίου και μάλιστα πήγε αυτοβούλως να πει όσα στοιχεία γνώριζε, ωστόσο αυτή η κατάθεση δεν ισχύει καθώς ο ίδιος καλείται πλέον ως κατηγορούμενος.

Από σήμερα αναμένονται να κληθούν ο επόπτης, ο σταθμάρχης που έπρεπε να είναι έως τις 23:00 στη βάρδια, αλλά και ο συμβασιούχος σταθμάρχης. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να ελεγχθεί, καθώς υπάρχουν διαφορές στις καταθέσεις, αν ο συγκεκριμένος συμβασιούχος (με το μπλοκάκι) ήταν 14:00- 22:00 και συνήθιζαν να τον κρατούν μια ώρα παραπάνω ή το ωράριό του ήταν 15:00- 23:00. Εκεί θα κριθεί εάν η παρουσία του στον σταθμό ήταν εργασιακά νόμιμη ή όχι.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top