Αποκάλυψη Star: Τι ώρα άλλαξε το κλειδί ο σταθμάρχης σε θέση διαγώνια

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως

Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Το Star αποκαλύπτει τι ακριβώς συνέβη με το κλειδί των γραμμών στη φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Τασούλας Παπανικολάου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star, το μοιραίο βράδυ περίπου στις δέκα και μισή, με ένα-δύο λεπτά πάνω κάτω, ο σταθμάρχης αλλάζει το κλειδί 118 σε θέση διαγώνια γιατί περιμένει τον προαστιακό που κάνει το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα και είναι το δρομολόγιο 2597. 

Αποκάλυψη Star: Οι τελευταίες κινήσεις του σταθμάρχη

Το τρένο φθάνει στις 22:40 καθώς έχει καθυστέρηση. Δημιουργείται ένα άλλο θέμα με άλλο κλειδί, το καταλαβαίνει ο μηχανοδηγός, ακινητοποιεί το τρένο, το θέμα διευθετείται αμέσως, και μπαίνει κανονικά στον σταθμό.

Περνά μισή ώρα, το κλειδί παραμένει στη διαγώνια θέση και  η μοιραία αμαξοστοιχία φθάνει στις 11:02 το βράδυ στη Λάρισα, αποβιβάζει και επιβιβάζει και αναχωρεί δυο λεπτά αργότερα. 

Ετοιμάζεται να αναχωρήσει και ο σταθμάρχης δίνει το πράσινο φως. Όμως το κλειδί δεν αλλάζει, είναι σε θέση διαγώνια, δε γυρνά ποτέ σε ευθεία. Έμεινε στη θέση του που το έβαλε ο σταθμάρχης περίπου στις 22:30.

Τέμπη: Οι πρώτες εκτιμήσεις των ερευνητών για την ισχυρή έκρηξη

Ουσιαστικά αυτό το δρομολόγιο είναι και το πρώτο που αναλαμβάνει ο σταθμάρχης εκείνη την ημέρα.

Το τρένο που έφθασε από  Βόλο στις 22:02 το έβαλε στο σταθμό ο απογευματινός σταθμάρχης  που έμεινε παραπάνω κατόπιν παρότρυνσης του προϊσταμένου του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top