Τέμπη: Θρήνος στο ΑΠΘ για τους αδικοχαμένους φοιτητές - «Πρόσωπα σκυθρωπά»

Τι λέει ο Πρύτανης - Ψυχολογική υποστήριξη σε όσους έχουν ανάγκη

Βίντεο από STAR

Πένθιμο είναι το κλίμα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς δώδεκα τουλάχιστον φοιτητές σκοτώθηκαν στη φονική σύγκρουση στα Τέμπη, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.  

Τέμπη: Σκληρή μάχη στη ΜΕΘ ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι

Μάλιστα, εικοσιέξι φοιτητές του ΑΠΘ που βρέθηκαν στο μοιραίο τρένο είναι τραυματισμένοι, εκ των οποίων οι δύο νοσηλεύονται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης, όπως είπε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Νίκος Παπαϊωάννου μιλώντας στο STAR.

Τέμπη: Το τελευταίο αντίο στον Σωτήρη - Θα ζητούσε σε γάμο την κοπέλα του

«Το Πανεπιστήμιο θρηνεί και πενθεί. Για εμάς ο χρόνος σταμάτησε στο δευτερόλεπτο της σύγκρουσης. Εκείνο που κάνω και προσπαθώ κι ως πατέρας κι ως πρύτανης, μέσα σε όλη αυτή την αδιανόητη κατάσταση να προσπαθήσουμε να είμαστε ενωμένοι για να στηρίξουμε αφενός μεν τις οικογένειες των θυμάτων των παιδιών μας και των υπολοίπων κι από εκεί και πέρα να στηρίξουμε και τα παιδιά που θα ξαναγυρίσουν κι εύχομαι σύντομα και θα γυρίσουν σύντομα τα τραυματισμένα. Διότι δεν είναι μόνο η υγεία. Σκεφτείτε τα ψυχικά τραύματα που έχουν αυτά τα παιδιά. Που είναι κάτι το τρομερό.», ανέφερε σε άλλο σημείο ο κ. Παπαϊωάννου

«Πρόσωπα σκυθρωπά»

Αναφορικά με το κλίμα που επικρατεί στο Πανεπιστήμιο, ο κ. Παπαϊωάννου σημείωσε ότι η κατάσταση είναι μουντή κι ο θρήνος κυριαρχεί. «Πρόσωπα σκυθρωπά. Μια μουντή κατάσταση αν μου επιτρέπεται η έκφραση. Πολύ μουντή. Τόσο από τους διδάσκοντες, όσο κι από το υπόλοιπο προσωπικό κι από τους φοιτητές. Ούτε καν στα στέκια για καφέ δεν υπήρχαν.», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Τέμπη: Ξεσπά σε λυγμούς πρώην εκπαιδευτής μηχανοδηγών - «Είμαι ράκος»

«Να ευχαριστήσω τα νέα παιδιά, τη νεολαία που την Τετάρτη είτε με την παρότρυνση τη δική μας, είτε από μόνα τους, έδειξαν τον αλτρουισμό τους τον αιμοδοτικό σταθμό του ΑΧΕΠΑ για να δώσουν αίμα. Θερμά συγχαρητήρια. Την Πέμπτη δεν είχαμε μαθήματα. Την Παρασκευή, θα σας το πω με μια έκφραση. Άνθρωποι πήγαιναν κι έρχονται, χωρίς κουβέντες, χωρίς χαμόγελα, χωρίς τίποτα. Απλή παρουσία.», πρόσθεσε.

Ψυχολογική υποστήριξη

Μάλιστα, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προσφέρει υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης σε όσους το έχουν ανάγκη στη σκία του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, όπως εξήγησε ο Πρύτανης. «Έχει ήδη συγκροτηθεί και στα site του Πανεπιστημίου υπάρχουν και οι ώρες. Είναι το ΚΕΣΥΨΥ, το Κέντρο Συμβουλευτικής Ψυχικής Υγείας. Είναι η 3η ψυχιατρική κλινική της Ιατρικής στο ΑΧΕΠΑ και είναι και το εργαστήριο της συμβουλευτικής ψυχολογίας του τμήματος Ψυχολογίας, όχι μόνο για τους φοιτητές μας, αλλά και για όποιον άλλον πολίτη ήταν σε αυτό το τραγικό γεγονός ή θέλει να πάρει μια υποστήριξη ψυχολογική. Είμαστε δίπλα σε όλους.»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top