Σεισμός Τουρκία: Έλληνες εθελοντές αναχωρούν για τη γειτονική χώρα

«Θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις», λέει η ΕΠΟΜΕΑ στο star.gr

Όλα όσα είπε ο Παύλος Μητρόπουλος, αντιπρόεδρος και υπεύθυνος επιχειρήσεων της ΕΠΟΜΕΑ (Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών) του Αιγάλεω

Πυρετώδεις είναι προετοιμασίες στον χώρο όπου στεγάζεται η ΕΠΟΜΕΑ στο Αιγάλεω (Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών), καθώς αύριο (9/2) αναμένεται να ξεκινήσει η αποστολή εθελοντών, οι οποίοι θα επιχειρήσουν στη σεισμόπληκτη Τουρκία

«Ειμαστε μία καθαρά εθελοντική ομάδα ετοιμαζόμαστε για Τουρκία. Θα πάμε από τον Πειραιά, στη Χίο με πλοίο, μετά θα περάσουμε απέναντι στο Κισμέτ και από εκεί θα συνεχίσουμε οδικώς. Υπήρχε η δυνατότητα να πάμε και αεροπορικώς, αλλά δεν θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε τον εξοπλισμό μας. Στόχος μας είναι να είμαστε εκεί που θα πάμε σε όλα αυτόνομοι, στο φαγητό, στον ύπνο...Πηγαίνουμε σε μία κατεστραμμένη περιοχή. Δεν μπορούμε να πάμε εκει και να ζητήσουμε να μας ταΐσουν και να κοιμηθούμε», είπε στο star.gr ο Παύλος Μητρόπουλος, αντιπρόεδρος και υπεύθυνος επιχειρήσεων της ΕΠΟΜΕΑ (Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών) του Αιγάλεω.

«Οι γείτονες ήρθαν ξαφνικά ένα βράδυ»: Οι Τούρκοι ευχαριστούν τους Έλληνες

Όπως πρόσθεσε, μαζί με τους υπόλοιπους εθελοντές πήρε την απόφαση να βοηθήσει, βλέποντας στην τηλεόραση τις εικόνες της βιβλικής καταστροφής μετά από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

«Πήραμε την απόφαση να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Στην αρχή ήμασταν λίγο διστακτικοί λόγω της απόστασης, αλλά καθώς συνεχίζονται οι μετασεισμοί και η περιοχή που έχει πληγεί είναι μεγάλη, αποφασίσαμε να πάμε. Πριν από λίγα χρόνια είχαμε επιχειρήσει μετά τον σεισμό στην Αλβανία, ωστόσο η απόσταση τότε δεν ήταν τόσο μακρινή και ήταν πιο μικρό το μέγεθος της καταστροφής».

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Πυρετώδεις είναι προετοιμασίες στον χώρο όπου στεγάζεται η ΕΠΟΜΕΑ στο Αιγάλεω, καθώς αύριο (9/2) αναμένεται να ξεκινήσει η αποστολή εθελοντών, οι οποίοι θα επιχειρήσουν στη σεισμόπληκτη Τουρκία.  - AP

Η δύναμη της ΕΠΟΜΕΑ που θα επιχειρήσει στην Τουρκία είναι μεγάλη και μετρά περίπου 35 άτομα και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. Μαζί τους θα έχουν και οχήματα, 3 πυροσβεστικά, 1 διασωστικό, 1 φορτηγό με τον εξοπλισμό και 2 τζιπ.

«Στόχος μας είναι τώρα που θα πάμε εκεί, να έχουμε τον εξοπλισμό για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε ό,τι συναντήσουμε.

 

Διασώστες αναζητούν επιζώντες κάτω από τα χαλάσματα στη Μαλάτεια της Τουρκίας/ ΑΡ

Διασώστες αναζητούν επιζώντες κάτω από τα χαλάσματα στη Μαλάτεια της Τουρκίας/ ΑΡ

Την ομάδα απαρτίζουν άντρες και γυναίκες από 20 έως 60-65 ετών, διαφόρων ειδικοτήτων.Υπάρχουν γιατροί πιο μεγάλης ηλικίας, νοσηλευτές, πυροσβέστες, άτομα που είναι εξειδικευμένα στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, συνοδοί των ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, αλλά και μάγειρες που θα αναλάβουν τη σίτισή μας όσο επιχειρούμε».

Παπαζάχος: Θα βιώσουμε κι εμείς κάποια στιγμή σεισμό σαν της Τουρκίας

Όπως εξήγησε ο κ. Μητρόπουλος για την ώρα δεν τους έχει γνωστοποιηθεί η περιοχή στην οποία θα επιχειρήσουν. 

Ένα αγοράκι παίζει δίπλα από ένα κατεστραμμένο κτίριο στην Αντιόχεια της Τουρκίας/ ΑΡ

Ένα αγοράκι παίζει δίπλα από ένα κατεστραμμένο κτίριο στην Αντιόχεια της Τουρκίας/ ΑΡ

«Όταν φτάσουμε εκεί θα έρθουμε σε επικοινωνία με τις τουρκικές δυνάμεις που έχουν αναλάβει το έργο του συντονισμού του κόσμου που σπεύδει για βοήθεια. Σήμερα θα μιλήσουμε και με την ΕΜΑΚ, μήπως χρειάζεται κάποια βοήθεια για να τους μεταφέρουμε κάποιον εξοπλισμό, καθώς οι ίδιοι έχουν πάει αεροπορικώς», είπε στο star.gr.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top