Εύα Καϊλή: Τι δουλειά κάνει στη φυλακή και αμείβεται με 0,75 ευρώ την ώρα

«Θα ομολόγησω όποιο ψέμα θέλουν... για να δω την κόρη μου»

Στις φυλακές Χάρεν παραμένει προφυλακισμένη η Εύα Καϊλή για το σκάνδαλο QatarGate. Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής συμμετέχει σε εργασίες στη φυλακή, για τις οποίες μάλιστα αμείβεται.

QatarGate: Ο Παντσέρι δίνει στοιχεία -«Στριμωγμένος ο σύντροφος της Καϊλή»

Η πολυτελής ζωή και τα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου αποτελούν πλέον παρελθόν για την Εύα Καϊλή, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές του Χάρεν κατηγορούμενη για το σκάνδαλο QatarGate.

Εύα Καϊλή: Aλλάζει τακτική - Η «μάχη» για να γυρίσει στην κόρη της

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου προσπαθεί να είναι ενεργή στη φυλακή για όσο κρατείται, γι΄αυτό και συμμετέχει στις δουλειές, για τις οποίες πληρώνεται κιόλας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν βελγικά ΜΜΕ, αλλά και οι Financial Times, η κ. Καϊλή ασχολείται με το μαγείρεμα και την καθαριότητα και γι΄αυτό αμείβεται με 0,75 ευρώ την ώρα.

Σημειώνεται ότι ο μισθός που λάμβανε ως ευρωβουλευτής ήταν 7.146 ευρώ μηνιαίως, ενώ είχε λάβει και μηνιαίο επίδομα 4.778 ευρώ.

Η Εύα Καϊλή εργάζεται στις φυλακές του Χάρεν

Η Εύα Καϊλή εργάζεται στις φυλακές του Χάρεν, για όσο καιρό παραμένει προφυλακισμένη / Intime

Εύα Καϊλή: «Θα ομολόγησω όποιο ψέμα θέλουν... »

Η επόμενη ακρόαση της Εύας Καϊλή ενώπιον των βελγικών αρχών έχει προγραμματιστεί για τις 16 Φεβρουαρίου. Ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε για τις «μαρτυρικές» ώρες που περνά η εντολέας του στη φυλακή, αναφέροντας για μια ακόμη φορά τις τακτικές που εφαρμόζει η βελγική δικαιοσύνη.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, πολλές φορές έχει φτάσει στο σημείο να θέλει να «ομολογήσει όποιο ψέμα θέλουν», προκειμένου να δει το παιδί της.

«Αυτό που συμβαίνει στο σύστημα απονομής της δικαιοσύνης στο Βέλγιο, είναι ξένο με το ευρωπαϊκό κετκημένο, παρατηρούμε συρρίκνωση του τεκμηρίου της αθωότητας, δημιουργούνται τεράστια προβλήματα σε όσους αγωνίζονται για να αποδείξουν την αθωότητά τους και χαίρουν πολλών προνομίων αδίστακτοι εγκληματίες που ομολογούν. 

Οι σοβαρές αρχές στην Ευρώπη συγκεντρώνουν στοιχεία και αποδείξεις για να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες και δεν περιορίζουν την επικοινωνία μίας μάνας με την 23 μηνών κόρη της, δεν τη βάζουν σε απομόνωση, δεν την έχουν σε ένα κελί στην αστυνομία, μέσα στο κρύο, άυπνη και αιμμοραγούσα από τον κύκλο της ζωής, προσδοκώντας ότι έτσι θα ομολογήσει αδικήματα που έχει διαπράξει

Η Εύα Καϊλή έκανε μεγάλες προσπάθειες για να αποκτήσει αυτό το παιδί, έρχονται στιμές που στην απόγνωσή της μου λέει "θα ομολογήσω όποιο ψέμα θέλουν, για να μπορέσω να αγκαλιάσω την κόρη μου έστω ένα λεπτό γρηγορότερα". Μετά όμως χαλυβδώνεται και μου λέει "δε θα κληροδοτήσω στο παιδί μου την πιο ατιμωτική κατηγορία, ότι η μάνα της υπήρξε μια επίορκος πολιτικός"», δήλωσε στην εκπομπή Το Πρωινό στον Ant1 ο δικηγόρος της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top