Πάτρα: Στο δικαστήριο ο Δασκαλάκης - Έβαλε τα κλάματα η κατηγορούμενη

Ξεκινά η πολύκροτη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ποιοι θα καταθέσουν στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας / Βίντεο από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Ξεκινά σήμερα η πολύκροτη δίκη της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα. Ο εν διαστάσει σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης είναι ο πρώτος μάρτυρας που καταθέτει για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας.

Μάνος Δασκαλάκης: «Ζητώ δικαιοσύνη για την Τζωρτζίνα μου»

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έφτασε αμίλητος λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τρίτης ο πατέρας της 9χρονης Τζωρτζίνας, Μάνος Δασκαλάκης, που θα καταθέσει ως πρώτος μάρτυρας στη δίκη.

Αποκλειστικό: Τι θα καταθέσει ο Μάνος Δασκαλάκης στη δίκη για την Τζωρτζίνα

Μάνος Δασκαλάκης

Αμίλητος έφτασε στο δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης / Φωτογραφίες Eurokinissi (Κώστας Τζούμας)

Αμίλητος έφτασε στο δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης

Λίγα λεπτά αργότερα ντυμένη στα μαύρα και με βλέμμα απλανές, έφτασε στο δικαστήριο με τη συνοδεία τεσσάρων αστυνομικών και η μητέρα των τριών νεκρών κοριτσιών από την Πάτρα που δικάζεται σήμερα, κατηγορούμενη για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της.

Πάτρα: η κατηγορούμενη μητέρα για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας

Η 34χρονη μητέρα που κατηγορείται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας αρνείται την ενοχή της / Φωτογραφίες Intime

Πάτρα: η κατηγορούμενη μητέρα

Στο πλευρό της κατηγορούμενης, η μητέρα και η αδελφή της, αλλά και ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας.

Πάτρα: η αδελφή και ο δικηγόρος της 34χρονης κατηγορούμενης

Στο πλευρό της κατηγορούμενης η μητέρα και η αδελφή της / Φωτογραφίες star.gr - Ανέστης Συμεωνίδης

Ο δικηγόρος με δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια αναφέρθηκε στην έναρξη της δίκης και την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη. «Είναι μια μοναδική περίπτωση, όπου πρώτα ανακάλυψαν τη δράστη και μετά δημιούργησαν τις υποθέσεις. Δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο παγκοσμίως... Είναι σημαντικός μάρτυρας ο Δασκαλάκης; Σημαντικοί σε μια δίκη είναι οι αυτόπτες και οι αυτήκοοι μάρτυρες και όταν χρειάζονται ειδικές γνώσεις οι πραγματογνώμονες», δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος και εξαπέλυσε πυρά εναντίον ιατροδικαστών και δικηγόρων.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια / Βίντεο stargr

Πάτρα: Έβαλε τα κλάματα η κατηγορούμενη μητέρα 

Το κλίμα μέσα στη δικαστική αίθουσα είναι βαρύ. Ο Μάνος Δασκαλάκης βρίσκεται απέναντι από την εν διαστάσει σύζυγό του, αφού στηρίζει την κατηγορία εναντίον της για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Λίγο μετά την έναρξη της δίκης - και ενώ ο Αλέξης Κούγιας άρχισε να διαβάζει το κατηγορητήριο και να αναφέρεται στον θάνατο της Τζωρτζίνας - η 34χρονη κατηγορούμενη έβαλε τα κλάματα.

Η υπεράσπιση, κατά την ανάγνωση των ισχυρισμών, κατηγόρησε την ιατροδικατή Χαρά Σπηλιοπούλου ότι είχε «σκοτεινό» ρόλο, «αλώνιζε στην υπόθεση» και δε δέχθηκε εκταφή. Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και στον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη που κατέθεσε ως μάρτυρας «μόλις πήρε την έκθεση του Ράικου για την κεταμίνη, πριν ακόμα συντάξει την έκθεση», αλλά και στον ρόλο δημοσιογράφων, ιατρών και ιατροδικαστών που τοποθετήθηκαν δημοσίως για την υπόθεση.

Μετά την ανάγνωση των ισχυρισμών, ο Αλέξης Κούγιας παρέθεσε τα αιτήματα της υπεράσπισης, ζητώντας μεταξύ άλλων νέα τοξικολογική για την Τζωρτζίνα, να καταθέσουν όσοι έκαναν την εξέταση στα σπλάχνα του παιδιού και να κληθεί ως μάρτυρας η κα Σπηλιοπούλου. 

Σημειώνεται πάντως, ότι χθες οι ανακριτικές αρχές έδωσαν εντολή στην ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών να κρατηθεί το βιολογικό υλικό της Τζωρτζίνας, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Ως μάρτυρες υπεράσπισης θα καταθέσουν 12 άτομα, εκ των οποίων τα έξι είναι μέλη της οικογένειας της κατηγορούμενης και τα άλλα έξι τεχνικοί σύμβουλοι.

Σημειώνεται ότι η μητέρα σε δύο μήνες κλείνει έναν χρόνο προσωρινής κράτησης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ενώ σε βάρος της εκδόθηκε και δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης για τους θανάτους των μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας. Ένταλμα το οποίο η υπεράσπιση της θεωρεί ότι πρέπει να αρθεί.

 

Ρεπορτάζ: Ανέστης Συμεωνίδης
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top