Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας

Πλημμύρες και διακοπές ρεύματος σε αρκετά σχολεία

Σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου να σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις 

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Αττική.

Αρκετοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει και είναι απροσπέλαστοι, ενώ πλημμύρισαν και σχολεία με αποτέλεσμα να κληθούν γονείς να παραλάβουν τα παιδιά τους.

Kακοκαιρία στην Αττική: Χαλάζι στο κέντρο της Αθήνας - Μήνυμα από το 112

Καιρός: Τσουχτερό κρύο, καταιγίδες και χιόνια – Απανωτά μηνύματα από το 112

Ειδικότερα, η διεύθυνση του 4ου Γυμνασίου Ηλιούπολης κάλεσε τους γονείς των μαθητών μιας τάξης της πρώτης Γυμνασίου να παραλάβουν τα παιδιά τους, τα οποία κάνουν μάθημα σε λυόμενα, καθώς πλημμύρισε το προαύλιο.

Κακοκαιρία: Εικόνες καταστροφής στην Πέλλα από τις σφοδρές καταιγίδες

Εξάλλου, διακοπή ρεύματος σημειώθηκε στο 3ο Δημοτικό Ηλιούπολης, ενώ η Πυροσβεστική κλήθηκε και στο 3ο δημοτικό Παγκρατίου για να απεγκλωβίσει άτομα από τον χώρο λόγω των πλημμυρών.

Κακοκαιρία στη Ζάκυνθο: Πλημμύρες, απεγκλωβισμοί και κλειστά σχολεία

«Οι δασκάλες έβαλαν τα νήπια να ανέβουν στα θρανία λόγω της πλημμύρας»

Στο 3o Νηπιαγωγείο της Καλλιθέας έχουν σπεύσει μηχανικοί του δήμου, οι οποίοι θα αντλήσουν τα νερά από το ισόγειο, όπου βρίσκεται η τάξη που πλημμύρησε από την κακοκαιρία.

«Και φέτος το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας πλημμύρισε. Οι δασκάλες έβαλαν τα νήπια να ανέβουν όρθια πάνω στα θρανία, μέχρι να τα βγάλουν έξω με ασφάλεια. Ευτυχώς, έχουν εκπαιδευθεί… Πέρυσι ο δήμαρχος Καλλιθέας επέρριπτε την ευθύνη στα αντιπλημμυρικά έργα που δεν είχε τελειώσει ο Πατούλης. Φέτος δεν υπάρχει δικαιολογία» έγραψε στο Facebook ο Σπύρος Γεράρδης, πατέρας ενός κοριτσιού στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο.

Να ανέβουν πάνω στα θρανία έβαλαν οι δασκάλες τα νήπια στο 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας λόγω της πλημμύρας / Φωτογραφία από facebook - Σπύρος Γεράρδης

Προβλήματα έχουν αναφερθεί και στο 3ο Δημοτικό σχολείο στο Πανόραμα Βούλας, καθώς οι γύρω δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Εγκλωβισμένοι, ωστόσο, είναι πολίτες και στο ΙΚΑ Πετραλώνων, με την Πυροσβεστική επίσης να σπεύδει για να μπορέσουν να φύγουν από το κτίριο.

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες και χιόνια μέχρι την Παρασκευή

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης πως λόγω της κακοκαιρίας δε θα λειτουργήσουν τα απογευματινά και νυχτερινά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας.

Ο κ. Πατούλης, μιλώντας στον Σκάι, εξήγησε ότι η απόφαση λήφθηκε για προληπτικούς λόγους.

Καιρός: Εγκλωβισμένοι οδηγοί σε υπόγεια διάβαση στη Σπύρου Λούη

Όσον αφορά το εάν θα κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία σήμερα, ο Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε ωστόσο ότι καλό θα είναι, εφόσον είναι έντονα τα φαινόμενα, να παραμείνουν στα σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Δηλαδή, ενδεχομένως να καθυστερήσει το σχόλασμα των παιδιών, εάν κριθεί απαραίτητο για λόγους ασφάλειας.

«Το φαινόμενο ενδεχομένως να επιδεινωθεί τις επόμενες ώρες, εάν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να αναβάλλουν τις μετακινήσεις», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top