Kακοκαιρία στην Αττική: Χαλάζι στο κέντρο της Αθήνας - Μήνυμα από το 112

Πλημμύρες στην Πειραιώς και τη Νέα Παραλιακή - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Αγρίεψε ο καιρός, με την κακοκαιρία να έχει ήδη φτάσει στην Αττική και σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου να σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα από το 112 στην Αττική, προειδοποιώντας τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Χαλάζι έπεσε στο κέντρο της Αθήνας και τα νότια προάστια.

Έντονη ήταν η χαλαζόπτωση στο κέντρο της Αθήνας - Eurokinissi

Έντονη ήταν η χαλαζόπτωση στο κέντρο της Αθήνας - Eurokinissi

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων οι καταιγίδες στην Αττική θα είναι έντονες και μεγάλες σε διάρκεια, ενώ υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουν και πλημμυρικά φαινόμενα. 

Καιρός: Τσουχτερό κρύο, καταιγίδες και χιόνια – Απανωτά μηνύματα από το 112

«Έρχονται ισχυρές καταιγίδες  στην Αττική σε λίγη ώρα, το σύστημα που φτάνει είναι ισχυρό», έγραψε ο  μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

«Η Αττική ήδη επηρεάζεται ήδη από τώρα, ενώ το σύστημα θα απομακρυνθεί νωρίτερα αργά το απόγευμα» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

 

 

Καιρός: Έκλεισαν δρόμοι λόγω της βροχής

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης υπερχείλισε η οδός Πειραιώς και διεκόπη η κυκλοφορία από το ύψος της διασταύρωσης με την Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα προς Πειραιά

Ισχυρή καταιγίδα είναι σε εξέλιξη στην Αττική - Eurokinissi

Ισχυρή καταιγίδα είναι σε εξέλιξη στην Αττική - Eurokinissi

Κλειστή είναι, επίσης, η νέα παραλιακή στο ρεύμα προς Αθήνα, λίγο πριν την υπόγεια σήραγγα στο ύψος του Σταύρος Νιάρχος και η οδός Ωκεανίδων από τη διασταύρωση με την οδό Μαραθώνος στον Ασπρόπυργο. Κλειστό είναι και το Δέλτα Φαλήρου στο ρεύμα προς Συγγρού.

Έκτακτο δελτίο καιρού: Χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στη λεωφόρο Κηφισού στο ρεύμα προς Λαμία από την έξοδο Λαχανά και στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ρεύμα προς Αθήνα από το ύψος της οδού Ανθέων έως την οδό Ζέππου. 

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί επτά κλήσεις για απάντληση υδάτων στο κέντρο της Αθήνας, μία στον Άγιο Δημήτριο και μια κλήση για κοπή δέντρου στη Νέα Ερυθραία. 

Καιρός: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την Τρίτη (24-01-2023) επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό Δελτίο.

Καιρός: Πλησιάζει η «πολική μπάλα» - Σφοδρή κακοκαιρία για 72 ώρες

Σημαντική επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα προβλέπεται έως και την Παρασκευή (27-01-2023) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο.

Την Πέμπτη (26-01-2023)

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • μέχρι το μεσημέρι στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο
  • στην ανατολική Πελοπόννησο, στην κεντρική και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες με εξασθένηση από το απόγευμα στην κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία και από τις βραδινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές
  • από το μεσημέρι στις Κυκλάδες και στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες αρχικά στην κεντρική και βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία
  • από αργά το απόγευμα στη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου
  • από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη νύχτα στα Δωδεκάνησα.

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχονται επικίνδυνα φαινόμενα

2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές:

  • στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω)
  • στη Θεσσαλία (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 600-700 μέτρα και πάνω)
  • στη δυτική και κεντρική Στερεά (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 800-900 μέτρα και πάνω)
  • από το μεσημέρι στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω).

3. Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο σταδιακά θα ενισχυθούν στα 8 και τοπικά στα 9 μποφόρ.

Καιρός: Έρχεται ψυχρή εισβολή την Τετάρτη - Πού θα χιονίσει

Την Παρασκευή (27-01-2023)

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • έως και τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και τις ανατολικές Κυκλάδες, έως και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και έως το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.

2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, οι οποίες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω)

3. Οι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ τις πρωινές ώρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top