Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: «Φρούριο» η Αθήνα με 1.000 αστυνομικούς

Τα μέτρα που θα ισχύουν την ημέρα της κηδείας του

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας  για να οριστικοποιηθούν τα μέτρα ασφαλείας που θα τηρηθούν τη Δευτέρα, ημέρα της κηδείας και της ταφής του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.  

Συζητήθηκαν τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν πέριξ της Μητρόπολης Αθηνών,  στο Τατόι, αλλά και στα σημεία όπου θα διαμένουν οι επίσημοι.

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Βασιλείς και βασίλισσες στην Αθήνα

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία του γεγονότος, καθώς και το διεθνές ενδιαφέρον και τον αντίκτυπο για την εικόνα της χώρας, δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες και κατευθύνσεις ενώ οριστικοποιήθηκε ο αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων και μέσων που θα αναπτυχθούν, με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του τελετουργικού.

Τέως βασιλιάς: Έτσι θα κινηθεί η πομπή - Από ποιους δρόμους θα περάσει

Πιο αναλυτικά, οι αστυνομικές δυνάμεις, που σύμφωνα με πληροφορίες θα φτάνουν τους 1.000 αστυνομικούς, θα έχουν παρουσία σε καίρια σημεία, με επίκεντρο τους χώρους όπου θα λάβει χώρα η τελετή στη Μητρόπολη Αθηνών και στο Τατόι, καθώς επίσης κατά τη διαδρομή της πομπής και στους χώρους διαμονής των επίσημων προσώπων, ενώ θα αναπτυχθεί συνεργασία με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο υπουργός Προστασίαςς του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με παρέμβασή του στη σύσκεψη ζήτησε να υπάρξει καθ’ όλα άψογη εικόνα των αστυνομικών και να ανταποκριθούν στη σημασία του γεγονότος. Έδωσε δε ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαφύλαξη της τάξης και της ασφάλειας σε όλα στάδια της τελετής και να υπάρξει συνολική επιφυλακή των αστυνομικών δυνάμεων το επόμενο τριήμερο.

Η ανάπτυξη και διαχείριση των αστυνομικών δυνάμεων θα πραγματοποιηθεί από τις κατά περίπτωση καθ’ ύλην αρμόδιες Υπηρεσίες, ενώ η εποπτεία των μέτρων ανατέθηκε στον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η διευρημένη σύσκεψη, υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, πραγματοποιήθηκε σήμερα (14 Ιανουαρίου 2023) το μεσημέρι στην Αίθουσα Π. Μπακογιάννης του Υπουργείου, αναφορικά με τα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας που θα ληφθούν λόγω της κηδείας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας και Αξιωματικοί από τις Υπηρεσίες που εμπλέκονται στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των μέτρων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top