Εισαγγελέας: Αθώος ο Φιλιππίδης για βιασμό, ένοχος για τις απόπειρες

«Δεν υπάρχουν ούτε θεατές, ούτε μάρτυρες«, ανέφερε ο εισαγγελέας

Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων STAR για τη δίκη Φιλιππίδη

Αθώος λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία του βιασμού πρότεινε να κριθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης η εισαγγελέας κι ένοχος για τις δύο απόπειρες.

Δίκη Φιλιππίδη: Ένταση στην αίθουσα - Έφυγε κλαίγοντας η Παπαχαραλάμπους

Όπως υποστήριξε, η γυναίκα που κατήγγειλε τον ηθοποιό για βιασμό αλλιώς περιέγραψε τα γεγονότα στον ΣΕΗ, αλλιώς στον εισαγγελέα, αλλιώς στην ανακρίτρια και διαφορετικά ενώπιον του δικαστηρίου. 

O εισαγγελέας ζήτησε την αθώωση του Πέτρου Φιλιππίδη για την κατηγορία του βιασμού λόγω αμφιβολιών - Eurokinissi

O εισαγγελέας ζήτησε την αθώωση του Πέτρου Φιλιππίδη για την κατηγορία του βιασμού λόγω αμφιβολιών - Eurokinissi

Σύμφωνα με την ίδιο υπέπεσε σε αρκετές αντιφάσεις και υποστήριξε ότι είχε αποσπασματικές εικόνες από τα γεγονότα. 

Συμπληρωματική απολογία ζητά ο Φιλιππίδης - Δεκτό το αίτημά του

«Τα όσα διαφορετικά λέει παραπέμπουν όμως σε άλλες πράξεις», είπε ο εισαγγελέας και συνέχισε:

«Όταν ένας ενήλικος θέλει να καταγγείλει, πρέπει να συγκεντρωθεί και να τα πει όλα. Η καταγγέλλουσα αποκάλυπτε κάθε φορά και κάτι νέο. Αναρωτιέμαι ήταν ένα περιστατικό που της είχε ξανασυμβεί; Δεν ήταν υποχρέωσή της να ξέρει νομικούς όρους, όμως το συμβάν, η πράξη δεν ξεχνιέται, όταν έχει καταγραφεί ως τραύμα. Δεν μπορεί να εξαιρεθεί από τη μνήμη, είπαν οι ειδικοί που κατέθεσαν εδώ».

Πέτρος Φιλιππίδης: «Δεν έχουμε να φάμε, μας κατέστρεψαν»

Μάλιστα ο εισαγγελέας τόνισε ότι του προκάλεσε εντύπωση όταν σε αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση η πρώτη καταγγέλλουσα είπε: «Εγώ θα συμμετάσχω, ο κατηγορούμενος μπορεί;»

«Όταν ρωτήθηκε μας είπε ότι το είπε ειρωνικά. Δεν μπορείς να κάνεις πλάκα με τον βιαστή σου», σημείωσε ο εισαγγελέας. 

«Με λένε Πέτρο Φιλιππίδη, ό,τι έχει απομείνει από αυτό» - Η απολογία του

Για τον ίδιο καταλυτική ήταν η κατάθεση της Θάλειας Ματίκα, η οποία δεν επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της καταγγέλλουσας, όπως επίσης και των Μακρυπούλια, Σχίζα και Χαλκιά, οι οποίοι δε θυμόντουσαν καν την καταγγέλλουσα και κατέθεσαν ότι δεν υπήρχε θέμα ρόλου στη θεατρική παράσταση, στην οποία εκείνη υποστήριξε ότι της είχε πει ο Πέτρος Φιλιππίδης ότι θα συμμετείχε. 

Δροσάκη για Φιλιππίδη: «Νιώθω ότι υπερασπίστηκα τον εαυτό μου και όχι μόνο»

«Ο κατηγορούμενος αρνείται οποιαδήποτε σχέση, διαψεύδει όσα υποστηρίζει ότι έγιναν στη θεατρική εστία, στο θέατρο Ήβη. Ισχυρίστηκε ότι την απέφευγε. Εκτιμώντας όλα τα στοιχεία, μαρτυρίες και έγγραφα, γεννούν αμφιβολίες το τι συμβαίνει. Δεν μπορούμε να καταδικάσουμε με μπορεί, πιθανόν και ίσως. Το γεγονός ότι της θύμισε ένας φίλος της τον βιασμό και το γεγονός ότι ξαναπήγε στον βιαστή, όπως επίσης και το γεγονός ότι παρέμεινε μετά την καταγγελλόμενη πράξη μέσα στο θέατρο, γεννούν αμφιβολίες στην τέλεση των κατηγοριών. Ποια είναι η αλήθεια; Αυτά που είπε στον ΣΕΗ; Αυτά που είπε στον εισαγγελέα; Αυτά που είπε εδώ; Προτείνω να κηρυχθεί αθώος, λόγω αμφιβολιών», κατέληξε

Πρόταση Εισαγγελέα: Ένοχος Ο Φιλιππίδης για τις δύο απόπειρες βιασμού

Όσον αφορά στις δύπ απόπειρες βιασμού, η εισαγγελέας πρότεινε να κριθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης ένοχος. 

«Η δεύτερη καταγγέλλουσα ήταν πειστική. Δεν αφαίρεσε, δεν πρόσθεσε τόποτα σε όλες τις καταθέσεις της. Παντού είπε τα ίδια», είπε η εισαγγελέας και τόνισε πως δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του ηθοποιού για συναινετική πράξη. 

Δροσάκη: Είχα καρκίνο, θέλαμε χρήματα και ο σύζυγός μου έπαιξε με τον Πέτρο

«Η υπεράσπιση και ο κατηγορούμενος μίλησαν για ψεύδη και για συναινετική συνεύρεση. Δε μας είπε ο κατηγορούμενος όμως, αφού ήταν συναινετικό γιατί δε συνεργάστηκαν; Η υπεράσπιση περιορίστηκε στο να μετράει τις πόρτες του θεάτρου», είπε η εισαγγελέας.

Σύμφωνα με την ίδια, η δεύτερη καταγγέλλουσα κατέθεσε την αλήθεια χωρίς να παραλείψει το παραμικρό.

«Έβλεπα τη Δροσάκη κλαμένη» - Η κατάθεση της Δανδουλάκη στη δίκη Φιλιππίδη

«Τότε η καταγγέλλουσα ήταν 27 ετών με εύθραστη ψυχολογία συνεσταλμένο και άβγαλτο. Φοβόταν,  ήταν σε πανικό, γι' αυτό κι έλεγε στα τηλεφωνήματα αυτά που ήθελε ο Φιλιππίδης να ακούσει. Έκλαιγε, έτρεμε στην κατάθεσή της. Την κοίταζε συνοφρυωμένος ο Φιλιππίδης γιατί έλεγε αλήθεια», συνέχισε. 

Και στέλεχος καναλιού καταγγέλλει τον Φιλιππίδη για σεξουαλική παρενόχληση

Όσο για τη δεύτερη απόπειρα βιασμού, η εισαγγελέας στην αγόρευσή της υποστήριξε:

«Η καταγγέλουσα κατά την κατάθεση της είχε πάθει κρίση εκείνη τη στιγμή. Έκανε σαν αγρίμι και προσπαθούσε να αποτρέψει τον κατηγορούμενο από το εγκληματικό σχέδιο του, που ήταν να του κάνει πεολειχία. Μέσα στον πανικό της, της είχε μείνει η εντύπωση πως ήταν κλειδωμένη η πόρτα. "Είναι εκείνη η στιγμή που λες, πώς δεν το έκανα! Γιατί δεν δοκίμασα να ανοίξω; Και τα βάζεις με τον εαυτό σου", μας κατέθεσε εδώ στο δικαστήριο. Η θέση του κατηγορουμένου απέναντι στην κατηγορία είναι πως υπήρχε ερωτική διάθεση. Αν η συναίνεση έχει συναινετικά χαρακτηριστικά γιατί δεν τον αναζήτησε αργότερα; Γιατί δεν επιδιώκει να τον συναντήσει ξανά; Έγινε λόγος για το ημερολόγιό της. "Πώς είναι δυνατόν" είπε η υπεράσπιση "γι' αυτό που της συνέβη να μη γράψει κάτι;" Και γιατί να γράψει; Γιατί να καταγράψει κάτι φρικτό που της συνέβη. Οι σελίδες εκείνες τις ημέρες είναι κενές. Είναι ενδεικτικό κι αυτό».

Καταλήγοντας την αγόρευσή του η εισαγγελέας σημείωσε:

«Ο δράστης δεν επιλέγει τα θύματά του τυχαία. Επιλέγει γυναίκες μέσα από το θέατρο με έπαρση κι αλαζονεία. Συμπεριφερόταν σαν κακομαθημένο παιδί μόλις άκουγε "όχι", γινόταν αγρίμι. Ο κατηγορούμενος είχε το σύνδρομο του εξουσιαστή. Δεν άκουγε καν το όχι. Το "ναι" άκουγε κι υπήρχαν πολλά. Ακόμη και το "όχι" το μετέφραζε στο μυαλό του ως κεκαλημμένο "ναι". Δεν μπορούσε να δεχθεί ότι κάποια από τις νέες ηθοποιούς θα του αρνηθεί, αλλά ο κατηγορούμενος δεν το άκουγε το "όχι". Κυριαρχία και ναρκισσισμός. Μπορούσε να θέλει όποιον θέλει, όποτε θέλει. Χρειάζεται λόγο για να βιάσει κανείς; Αυτό μας είπε ο κατηγορούμενος. Ο βιαστής σκέφτεται ότι θα πάρει αυτό που θέλει. Είσαι αντικείμενο στην εξουσία του άλλου. Με την απόφασή σας πρέπει να ενεργήσετε για την ανεύρεση της αλήθειας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top