Και στέλεχος καναλιού καταγγέλλει τον Φιλιππίδη για σεξουαλική παρενόχληση

«Με κάλεσε στο καμαρίνι, κλείδωσε την πόρτα και ήταν γυμνός»

Το ρεπορτάζ της Άννας Σταματιάδου για τη δίκη Φιλιππίδη στο Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη με την κατάθεση της Κάτιας Δανδουλάκη και γνωστού στελέχους τηλεοπτικού καναλιού, που καταγγέλλει περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ηθοποιό. 

«Έβλεπα τη Δροσάκη κλαμένη» - Η κατάθεση της Δανδουλάκη στη δίκη Φιλιππίδη

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, η γνωριμία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη έγινε το 2016 για τις ανάγκες τηλεοπτικού σόου, στο οποίο ο Φιλιππίδης θα ήταν μέλος της επιτροπής.

«Ξεκινήσαμε καλά, γίναμε φίλοι, μια φορά με μεγάλη παρέα πήγαμε σε εστιατόριο του Ψυχικού. Οι συναντήσεις έγιναν στο εστιατόριο που ανήκει σε συγγενικό μου πρόσωπο, γιατί δεν ήθελα να βρεθώ μαζί του σε χώρο που δεν ήξερα»  είπε το τηλεοπτικό στέλεχος, που κατέθεσε ως μάρτυρας. 

Στα δικαστήρια έφτασαν νωρίς το πρωί η Πηνελόπη Αναστοσοπούλου, η Λένα Δροσάκη με τον σύζυγό της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη και η Σάννυ Χατζηαργύρη - NDPphoto

Στα δικαστήρια έφτασαν νωρίς το πρωί η Πηνελόπη Αναστοσοπούλου, η Λένα Δροσάκη με τον σύζυγό της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη και η Σάννυ Χατζηαργύρη - NDPphoto

Η ίδια διηγήθηκε, ωστόσο, πως κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού σόου ο Φιλιππίδης είχε ένα περιστατικό ξεσπάσματος οργής. Την ώρα που το πρόγραμμα είχε διακοπεί για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις «ο Φιλιππίδης σηκώθηκε από την καρέκλα του, πέταξε τα χαρτιά του, φώναζε μπροστά σε όλο τον κόσμο "Με κάνετε ρεζίλι, με ξεφτιλίζετε, με παίρνει τηλέφωνο η γυναίκα μου"».

«Ακόμα και εάν αθωωθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, δεν θα συνεργαζόμουν μαζί του»

Δίκη Φιλιππίδη: «Με φώναξε στο καμαρίνι και κλείδωσε την πόρτα»

Σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίστηκε η μάρτυρας, ο Πέτρος Φιλιππίδης, αφού τελείωσε το σόου, την πήρε τηλέφωνο και την κάλεσε στο καμαρίνι του. 

«Ζήτησα απο δυο συναδέλφους να έρθουν στο διπλανό καμαρίνι, γιατί είχα τρομάξει. Με φώναξε στο καμαρίνι, φορούσε λευκή μπλούζα και απο κάτω ηταν γυμνός. Στάθηκε πίσω απο την πόρτα και την κλείδωσε. Όταν τον είδα γυμνό τα έχασα. Με εμπόδισε. Του είπα "τι κάνεις ρε μ...". Τότε ο Φιλιππίδης φέρεται να της έκανε πρόταση για πράξη σεξουαλικού περιεχομένου. 

Η ίδια περιέγραψε ότι κατάφερε να ξεφύγει και ότι, μάλιστα, την είδαν συνάδελφοί της να τρέχει. Έντρομη τηλεφώνησε σε υψηλόβαθμο στέλεχος του καναλιού ενώ στη συνέχεια ζήτησε συνάντηση και απο τον πρόεδρο.  

Πριν το περιστατικό στο καμαρίνι, σύμφωνα με την κατάθεση, ένα βράδυ ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να την κάλεσε σε βιντεοκλήση όπου φορούσε κόκκινα γυαλιά και μπλούζα και ήταν απο κάτω γυμνός. «Τι κάνεις μωράκι», τη ρώτησε, όπως ισχυρίζεται εκείνη. 

Η Κάτια Δανδουλάκη θα καταθέσει για το περιστατικό που είχε συμβεί στις πρόβες παράστασης μεταξύ της Λένας Δροσάκη και του Πέτρου Φιλιππίδη - NDPphoto

Η Κάτια Δανδουλάκη κατέθεσε για το περιστατικό που είχε συμβεί στις πρόβες παράστασης μεταξύ της Λένας Δροσάκη και του Πέτρου Φιλιππίδη - NDPphoto

Δίκη Φιλιππίδη: Η Ματίκα διαψεύδει τη Νίνου - «Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο»

Δίκη Φιλιππίδη: Τα μηνύματα στο κινητό

Η γυναίκα κατέθεσε ότι ο ηθοποιός της έστελνε και μηνύματα ερωτικού περιεχομένου. 

«''Τι κάνεις κ...α μου.'' Αυτά τα μηνύματα μου έστελνε ο Φιλιππίδης. Ήταν όλα ερωτικού περιεχομένου. Ένα βράδυ ο σύζυγός μου με ρώτησε "τι θέλει πάλι αυτός;". Δεν τολμούσα να του πω», είπε στην κατάθεσή της η μάρτυρας.

Η ίδια κατέθεσε ακόμη και ότι «μια φορά μου έστειλε φωτογραφία με το μόριό του ο Φιλιππίδης».

Ανατροπή στη δίκη Φιλιππίδη: Είχε παρενοχλήσει μάρτυρα υπεράσπισης;

Δίκη Φιλιππίδη: «Moυ ζήτησε να τον βοηθήσω για δουλειά»

Κάποια χρόνια αργότερα, το 2019, σύμφωνα με την ίδια, ο Πέτρος Φιλιππίδης άρχισε και πάλι να την καλεί στο τηλεφωνο, ζητώντας της να βρεθούν. «Του είπα αν θέλει να έρθει στο χώρο της εργασίας μου στα καφέ του καναλιού, όπου σε διπλανό τραπέζι ήταν συνάδελφός μου». Τότε ο ηθοποιός φέρεται να της ζήτησε συγγνώμη και να δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι ζούσε «σκοτεινή περίοδο» και της ζήτησε να τον βοηθήσει για δουλειά. 

Δίκη Φιλιππίδη: «Δεν χωρίζω τον Πέτρο για να μην πάρω το μισό χρέος»

Κλαίγοντας η μάρτυρας είπε στο δικαστήριο: «Δέχτηκα τη συγγνώμη του, δέχτηκα τη "σκοτεινή του περίοδο" και πήγα στον διευθυντή μου, επειδή τον λυπήθηκα και του είπα να τον πάρει για δουλειά».  

Έκτοτε δεν είχε καμία επαφή με τον Φιλιππίδη και όταν οι Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους και Αναστασοπούλου κατήγγειλαν τον ηθοποιό τότε αποφάσισε ότι πρέπει να μιλήσει και εκείνη.

«Ψευδές περιστατικό. Αναξιόπιστη η μάρτυρας», λέει ο δικηγόρος του ηθοποιού

Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αντέδρασε έντονα και είπε ότι το περιστατικό ειναι ψευδές και κατασκευασμένο, χαρακτηρίζοντας τη μάρτυρα αναξιόπιστη.  

Μάλιστα, ζήτησε από το δικαστήριο να κληθούν ανώτερα στελέχη του καναλιού, ώστε να καταθέσουν για τα περιστατικά που περιέγραψε η μάρτυρας. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top