Βασίλης Τόπαλος: Τι συνέβη στο γυμναστήριο πριν την κατάρρευσή του

Τι λέει ο προπονητής του 16χρονου πυγμάχου

Την ώρα που είναι υπό διερεύνηση η έρευνα για τα αίτια θανάτου του 16χρονου πυγμάχου, Βασίλη Τόπαλου, ο προπονητής του, Ν. Γιδάκος, μίλησε για τη μοιραία μέρα που ο πρωταθλητής Ευρώπης κατέρρευσε στο γυμναστήριο. 

Βασίλης Τόπαλος: Έρευνα για τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου

«Κάποια στιγμή εγώ, το μόνο που θυμάμαι δηλαδή, είναι ότι σφύριξα και παρακολουθούσα στο γυμναστήριο τα υπόλοιπα γκρουπ. Ο Βασίλης πήγε στην τουαλέτα, σε μία που έχουμε στον κάτω χώρο, και ένας συναθλητής του τον είδε και μας φώναξε», είπε στο Open.

Τι δήλωσε ο προπονητής Ν. Γιδάκος για το περιστατικό με την κατάρρευση του Β. Τόπαλου στην προπόνηση - Open

Τι δήλωσε ο προπονητής Ν. Γιδάκος για το περιστατικό με την κατάρρευση του Β. Τόπαλου στην προπόνηση - Open

Όπως είπε εκείνη την ώρα στο γυμναστήριο ήταν και ο πατέρας του. 

«Ερχόταν μία φορά την εβδομάδα, μία φορά ανά δύο εβδομάδες σ’ εμάς, όποτε μπορούσε για να τον βοηθήσουμε στην ουσία. Απλά εκείνη την ημέρα δεν υπήρχαν άτομα, επειδή ήταν πρωί, οπότε μπήκε κι έκανε μαζί με όλο το γκρουπ χαλαρά», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Γιδάκο, ο 16χρονος όταν σταμάτησε την προπόνηση είπε ότι πάει να πλυθεί και δεν ανέφερε ότι δε νιώθει καλά. 

Πέθανε ο 16χρονος πρωταθλητής πυγμαχίας Βασίλης Τόπαλος

«Εμένα προσωπικά δε μου είπε, γιατί στη γωνία πάντα είχε τον μπαμπά του. Δεν κατάλαβα. Απ’ ό,τι έμαθα τους είπε ότι πάει τουαλέτα να πλυθεί και ότι θα ερχόταν νομίζω να συνεχίσει την προπόνησή του. Φώναξε ένα παιδί, ένας συναθλητής που ήταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα, δεν προπονιόταν. Αμέσως με το που πήγα είχε προλάβει ο μπαμπάς του, τον είχε στα χέρια του κι εγώ προσπαθήσαμε να του παρέχουμε τις πρώτες βοήθειες» κατέληξε ο προπονητής του Βασίλη Τόπαλου.

Δικηγόρος ιδιοκτήτη γυμναστηρίου: «Δεν τραυματίστηκε στην προπόνηση»

Όπως είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, ο προπονητής ήταν από τη πρώτη στιγμή δίπλα στην οικογένεια του αθλητή. 

«Μόλις έλαβε χώρα το συμβάν, προ του θανάτου του παιδιού, είχαν κληθεί στον εισαγγελέα Αθλητισμού ο ιδιοκτήτης και ο προπονητής προκειμένου να καταθέσουν (…) Ο πατέρας είναι παρών στη διαδικασία της προπόνησης. Δεν ήρθε σε καμία επαφή, οπότε δεν προήλθε κανένας τραυματισμός από έτερο πρόσωπο, δηλαδή συναθλητή του. Πράγματι, μετά την προπόνηση η οποία έγινε, οδηγήθηκε σε έταιρο χώρο του γυμναστηρίου, δηλαδή στα αποδυτήρια, όπου εκεί έχασε τις αισθήσεις του και κατά την πτώση επήλθε το συγκεκριμένο τραύμα, όπου δυστυχώς επήλθε το μοιραίο», είπε.

Σημείωσε επίσης ότι η παρουσία γιατρών στην προπόνηση δεν είναι υποχρεωτική και οτιδήποτε κι αν συμβεί καλείται κατευθείαν το ΕΚΑΒ για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες. 

«Το ζήτημα είναι ότι, ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου που εκπροσωπώ, που είναι διακεκριμένος αθλητής στο χώρο (δεν έχει συμβεί το παραμικρό όλα αυτά τα χρόνια), παρείχε τις πρώτες βοήθειες από την πρώτη στιγμή. Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπήρχε κανένα παράπονο, τόσο από τον αθλητή όσο και από τον πατέρα, έτσι ώστε είτε να υπήρχει κάποια διακοπή της προπόνησης ή οτιδήποτε άλλο», πρόσθεσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top