Πέθανε ο 16χρονος πρωταθλητής πυγμαχίας Βασίλης Τόπαλος

Είχε τραυματιστεί σε αγώνα στην Καλλιθέα

Ο 16χρονος έδινε «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή / Βίντεο από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Θρήνος στην ελληνική πυγμαχία. «Έσβησε» ο 16χρονος πυγμάχος Βασίλης Τόπαλος.

Ο νεαρός πρωταθλητής Ευρώπης στην πυγμαχία έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, μετά από τον σοβαρό τραυματισμό που είχε υποστεί κατά τη διάρκεια προπόνησης το πρωί της Παρασκευής (16/12) σε γυμναστήριο στην Καλλιθέα.

Βασίλης Τόπαλος

Ο Βασίλης Τόπαλος είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια προπόνησης στην Καλλιθέα / Φωτογραφία Αλήθειες με τη Ζήνα

Βασίλης Τόπαλος: Πώς συνέβη ο σοβαρός τραυματισμός του 16χρονου

Ο Βασίλης Τόπαλος ήταν μέλος της εθνικής ομάδας πυγμαχίας και είχε καταφέρει να κερδίσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στην κατηγορία του.

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης, ο νεαρός φέρεται να κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια όταν έχασε τις αισθήσεις του και χτύπησε το κεφάλι του σε σκληρή επιφάνεια.

Αμέσως κλήθηκε στο σημείο ασθενοφόρο που παρέλαβε τον 16χρονο και τον μετέφερε στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Υπεβλήθη σε χειρουργείο στο κεφάλι και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική, αλλά δεν άντεξε και άφησε την τελευταία πνοή του σήμερα (2/1), μία ημέρα μετά την ονομαστική εορτή του. 

Πέθανε ο 16χρονος πυγμάχος, Βασίλης Τόπαλος

Ο 16χρονος είχε υποβληθεί σε χειρουργείο και η κατάστασή του ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, είχε ζητήσει άμεσα από τις αρμόδιες Αρχές να πέσει άπλετο φως σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά, ενώ και η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας (ΕΟΠ) είχε ενημερώσει με ανακοίνωσή της πως «άμεσα θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για διερεύνηση και απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας για το θάνατο του Βασίλη Τόπαλου, στην οποία αναφέρει: «Έφυγε» το Χρυσό παιδί μας, ο χαμογελαστός Βασίλης μας, ο γεννημένος Πρωταθλητής με καρδιά από ατόφιο χρυσάφι. Ανείπωτη θλίψη για την οικογένεια της Ελληνικής Πυγμαχίας... Τα λόγια δεν είναι ικανά να εκφράσουν αυτό που αισθανόμαστε, είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Βασίλη μας άφησες πολύ νωρίς. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και νοσταλγία. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top