Τροχαίο Ρουμανία: «Ήταν σαν να έπεσε πάνω μας τρένο», λέει ο οδηγός

«Είπα ότι δε θα βγει κανένας ζωντανός»

Ο οδηγός του λεωφορείου μιλά για τη σφοδρή σύγκρουση / Βίντεο mega

Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου που τράκαρε στο Βουκουρέστι. «Ήταν σαν να έπεσε ξαφνικά επάνω μας ένα τρένο», περιέγραψε ο 50χρονος για τη στιγμή της σύγκρουσης.

Τροχαίο Ρουμανία: To μυστήριο με τη δεύτερη πύλη ελέγχου ύψους

«Ο οδηγός από το Σάββατο το πρωί είναι ελεύθερος. Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για να καταθέσει», ανέφερε στην Ερτ ο δικηγόρος του οδηγού, Αλέξανδρος Ματθαίου, τονίζοντας ότι ο εντολέας του βρίσκεται σε σοκ και ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. 

Τροχαίο σε Ρουμανία: «Οι αρχές είπαν ψέματα»

τροχαίο στο Βουκουρέστι με λεωφορείο που μετέφερε Έλληνες

Ένας νεκρός και 25 τραυματίες ήταν ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου με λεωφορείο που μετέφερε Έλληνες στο Βουκουρέστι - AP Photo / Vadim Ghirda

Ο 50χρονος θεωρεταί ύποπτος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σωματικές βλάβες, καθώς από τη σύγκρουση του λεωφορείου έχασε τη ζωή του ένας άνδρας και τραυματίστηκαν 25 επιβάτες του λεωφορείου.

Τροχαίο Ρουμανία: Ξεσπά η αδερφή του 53χρονου - «Λάθος του οδηγού»

τροχαίο με λεωφορείο στο Βουκουρέστι

AP Photo/Vadim Ghirda

Βουκουρέστι: «Ήταν σαν να έπεσε πάνω μας τρένο» - Ο οδηγός περιέγραψε τη σύγκρουση

Ο οδηγός του λεωφορείου, μιλώντας στο Mega, περιέγραψε τη στιγμή της σφοδρής σύγκρουσης, όταν άλλαξε λωρίδα, αφού δεν είχε δει την προειδοποιητική πινακίδα.

«Λυπάμαι πολύ για ό,τι συνέβη. Δε θα μπορούσε κανένας να το αποφύγει. Ήταν σαν να έπεσε ξαφνικά επάνω μας ένα τρένο», είπε.

Όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο. Είπα ότι δε θα βγει κανένας ζωντανός.

«Κανένας δεν πίστεψε πως θα βγαίναμε ζωντανοί από εκεί. Σε ένα δευτερόλεπτο περάσαν όλα από μπροστά μου και είπα ‘από εδώ δε θα βγει κανένας ζωντανός’. Όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο. Ακολούθησα απλά την πορεία που μου έδειξε το GPS. Όταν η κεραία βρήκε στην κατασκευή, πάτησα απότομα φρένο, αλλά δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε το δυστύχημα», περιέγραψε και τόνισε ότι δεν έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα.

τροχαίο με λεωφορείο γεμάτο Έλληνες στο Βουκουρέστι

AP Photo/Vadim Ghirda

Σε βαρός του οι ρουμανικές αρχές έχουν σχηματίσει δικογραφία. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο 50χρονος μετά το περιστατικό στο Βουκουρέστι έχει δικαίωμα να εργαστεί στην Ελλάδα, αλλά όχι στην Ρουμανία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top