Καιρός: Έρχεται καιρικό σοκ – Χιόνια αύριο στα βόρεια, καλοκαίρι στα νότια

Πότε θα έρθει η παγωνιά

Ραγδαία θα είναι η μεταβολή του καιρού τις επόμενες μέρες, καθώς ο υδράργυρος, αναμένεται να κάνει βουτιά και να φέρει τσουχτερό κρύο. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς τη χώρα και την άνοδο της θερμοκρασίας σε τιμές αρκετά πάνω από τις συνήθεις για την εποχή. 

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η άνοδος της θερμοκρασίας κορυφώνεται σήμερα, Σάββατο 17/12, ενώ την Κυριακή 18/12 οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στη νότια Ελλάδα, αλλά θα αρχίσουν να υποχωρούν στα κεντρικά και βόρεια.

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα

Δευτέρα 19/12 και Τρίτη 20/12 η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη αλλά σημαντικότατη πτώση (μεγαλύτερη των 10 βαθμών) σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ λόγω της επικράτησης πολύ ενισχυμένων βοριάδων οι αισθητές θερμοκρασίες θα είναι αρκετά χαμηλές.

Θα υπάρξει επίσης σημαντική ενίσχυση των βορείων ανέμων, που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ αναμένονται χιόνια στα ανατολικά ηπειρωτικά και συγκεκριμένα στην ορεινή Θεσσαλία, τα ορεινά της Στερεάς, όπως επίσης και στα βουνά της Εύβοιας και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, ακόμη και στην Αττική -σε μεγάλο υψόμετρο στην Πάρνηθα.

Το κρύο πάντως δε θα κρατήσει πολύ, καθώς ο καιρός θα μαλακώσει, όσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα και ο υδράργυρος θα πάρει πάλι την… ανιούσα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top