Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκανε ληστείες σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκανε ληστείες σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή

Στην εξάρθρωση συμμορίας που διέπραττε ληστείες στις περιοχές του Χολαργού και της Αγίας Παρασκευή προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Συνελήφθησαν πέντε άτομα ενώ αναζητείται και μία ανήλικη.

Συνολικά η ανακοίνωση της αστυνομίας

Εξαρθρώθηκε συμμορία τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε περίπτερα σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή.

  • Συνελήφθησαν 5 μέλη της ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται και έτερο μέλος
  • Εξιχνιάστηκαν 4 περιπτώσεις τετελεσμένων ληστειών και -2- σε απόπειρα
  • Κατασχέθηκαν 4 μαχαίρια, πιστόλι ρέπλικα και ρουχισμός που είχε χρησιμοποιηθεί σε ληστείες

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε περίπτερα σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή.

Προφυλακιστέος ο 25χρονος για τη δολοφονία της 19χρονης στον Πειραιά

Συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 5-12-2022, από αστυνομικούς περιπολικού της Άμεσης Δράσης και της ανωτέρω υπηρεσίας, 18χρονος ημεδαπός, 3 ανήλικοι ημεδαποί και ανήλικος αλλοδαπός ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται έτερο μέλος (ανήλικη ημεδαπή) για διάπραξη ληστειών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 5-12-2022 δύο ανήλικοι ημεδαποί από κοινού με τον ανήλικο αλλοδαπό, αποπειράθηκαν να ενεργήσουν ληστεία σε περίπτερο στο Χολαργό.

Μετά από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, εντόπισαν άτομα που προσομοίαζαν στην περιγραφή που είχε δοθεί και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους 2 μαχαίρια, μαύρο περιλαίμιο και νάιλον συσκευασία περιέχουσα κάνναβη συνολικού βάρους ενός γραμμαρίου.

Έπειτα, οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανωτέρω απόπειρας ληστείας και συνελήφθησαν.

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και κατόπιν συνδυαστικής αξιοποίησης πληροφοριακών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων, προέκυψε πως οι ανωτέρω συλληφθέντες, τουλάχιστον από τις αρχές Νοεμβρίου του 2022, είχαν συστήσει από κοινού με ακόμα δύο ημεδαπούς, τον 18χρονο και τον ανήλικο, καθώς και την ανήλικη, συμμορία με διαρκή δράση και σκοπό τη διάπραξη ληστειών.

Τα έτερα μέλη της συμμορίας, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ η ανήλικη ταυτοποιήθηκε και αναζητείται.

Αστυνομική επιχείρηση στη δυτική Αττική μετά τα επεισόδια με Ρομά

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, τα μέλη της συμμορίας, δρώντας μεθοδικά και με εναλλασσόμενη σύνθεση, έχοντας ως ορμητήριο την περιοχή του Χολαργού, επιδίδονταν σε ληστείες σε περίπτερα.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι ανωτέρω προσέγγιζαν πεζή τα περίπτερα και με την απειλή είτε πιστολιού, είτε μαχαιριών, ακινητοποιούσαν υπαλλήλους περιπτέρων, αφαιρώντας εισπράξεις από τα ταμεία και καπνικά προϊόντα, φροντίζοντας να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Από την έρευνα της επιληφθείσας υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της συμμορίας έχουν διαπράξει με τον παραπάνω τρόπο, τουλάχιστον 4 τετελεσμένες ληστείες σε περίπτερα και 2 σε απόπειρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top