Βίντεο ντοκουμέντο από την καταδίωξη, πριν τον πυροβολισμό του 16χρονου

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση του ανήλικου Ρομά

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Την ώρα που ο 16χρονος που τραυματίστηκε από σφαίρα αστυνομικού Θεσσαλονίκη συνεχίζει να δίνει «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή, βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της καταδίωξης έρχεται στο «φως».

Ο Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο

Σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσηλεύεται για τρίτη ημέρα ο 16χρονος Ρομά που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό μετά από καταδίωξη.

Πυροβολισμός 16χρονου: Βρέθηκε η δεύτερη σφαίρα που έριξε ο αστυνομικός

Στο μεταξύ, ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο δείχνει καρέ-καρέ την καταδίωξη. Στις εικόνες που κατέγραψε κάμερα σφαλείας και έφερε στο «φως» η ιστοσελίδα thebrake.net, φαίνεται η στιγμή που το φορτηγάκι που οδηγούσε ο 16χρονος στρίβει από τη Νέα Μοναστηρίου στην Παλαιά Συμμαχική Οδό.

16χρονος Ρομά Θεσσαλονίκη

Στη συνέχεια, διακρίνονται οι δύο μηχανές με τους άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να τον ακολουθούν. Περίπου 100 μέτρα πιο κάτω, ο αστυνομικός πυροβόλησε και τραυμάτισε τον νεαρό. 

Θεσσαλονίκη: Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση του 16χρονου

Ο 16χρονος Ρομά παλεύει στη ΜΕΘ για να κρατηθεί στη ζωή. Με εντολή της εισαγγελίας εξετάστηκε χθες από ιατροδικαστή.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, οι οποίες προέρχονται από τραύμα που προκάλεσε σφαίρα πυροβόλου όπλου. 

Την ιατροδικαστική έκθεση θα έχει στα  χέρια της  η οικογένεια του την ερχόμενη Παρασκευή. 

Ο γιός μου ήτανε το καλύτερο παιδί. Αν και έκανε αυτό που έκανε ζητάμε συγγνώμη, αλλά δεν έπρεπε να σκοτώσει το παιδί μου.

«Χαροπαλεύει. Το μόνο που θέλουμε είναι να τιμωρηθεί και να μπει μέσα. Τον μεγάλωσα με την φτωχεια μου», δήλωσε σήμερα συντετριμμένος ο πατέρας του 16χρονου.

Οι γονείς του παιδιού βρέθηκαν το πρωί στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους, προκειμένου να ενημερωθούν για τη δικογραφία, αλλά και να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας έκανε λόγο για απόπειρα συγκάλυψης από την πλευρά της αστυνομίας.

«Όταν υπάρχει μια επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, που το μόνο που αναφέρει είναι ο εμβολισμός αλλά όχι το γεγονός του σοβαρού τραυματισμού, μιλάμε για μια απόπειρα συγκάλυψης», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top