Πυροβολισμός 16χρονου: «Τον μεγάλωσα με τη φτώχεια μου» - Ξεσπά ο πατέρας

Για «απόπειρα συγκάλυψης» κάνει λόγο ο δικηγόρος τους

Tι είπαν οι γονείς του 16χρονου και ο δικηγόρος της οικογένειας  / Βίντεο από μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων Star

Δύσκολες ώρες περνούν οι γονείς του 16χρονου Ρομά που δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι από αστυνομικό μετά από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Δευτέρας. Οι γονείς προσήλθαν στα Δικαστήρια για να δηλώσουν παράσταση κατηγορίας. Σε δηλώσεις τους, ζητούν «δικαιοσύνη» για τον πυροβολισμό του παιδιού τους.

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον αστυνομικό

Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια προσήλθαν οι γονείς του 16χρονου

Οι γονείς του 16χρονου προσήλθαν στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης για να δηλώσουν παράσταση κατηγορίας με τον δικηγόρο τους, Θεόφιλο Αλεξόπουλο /  Eurokinissi (Βασίλης Βερβερίδης-MOTION TEAM)

Σύμφωνα με το voria.gr, η μητέρα και ο πατέρας του προσήλθαν, συνοδεία του δικηγόρου τους Θεόφιλου Αλεξόπουλου, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας και να δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, στρεφόμενοι κατά του αστυνομικού που πυροβόλησε το παιδί τους.

Οι γονείς του 16χρονου προσερχόμενοι στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης / voria.gr

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο 16χρονος που δίνει μάχη για τη ζωή του

Βγαίνοντας από τα δικαστήρια, ο πατέρας του 16χρονου που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ, δήλωσε: «Δεν έπρεπε να γίνει αυτό που έγινε. Ζητάμε συγγνώμη για αυτό που έκανε το παιδί, αλλά χαροπαλεύει. Θέλουμε δικαιοσύνη. Να τιμωρηθεί ( ο αστυνομικός) και να μπει μέσα (στη φυλακή) γιατί πυροβόλησε έναν 16χρονο, που τον μεγάλωσα με τη φτώχεια μου. Ο γιος μου είναι το καλύτερο παιδί».

Από την πλευρά της η μητέρα του νεαρού ευχαρίστησε τους Ρομά, ενώ συντετριμμένη προσέθεσε «ο Κώστας είναι χάλια, ζητάμε δικαίωση».

Δικηγόρος οικογένειας 16χρονου: Απόπειρα συγκάλυψης από την ΕΛ.ΑΣ. για τον πυροβολισμό

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο συνήγορος της οικογένειας, Θεόφιλος Αλεξόπουλος σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο για απόπειρα συγκάλυψης από την Ελληνική Αστυνομία σχετικά με το συμβάν.

«Το αφήγημα της αστυνομίας το ξέρουμε. Όταν υπάρχει επίσημη δήλωση της Ελληνικής Αστυνομίας ότι δήθεν υπήρχε προσπάθεια εμβολισμού μηχανής της ΕΛ.ΑΣ. και δεν αναφέρεται ότι το παιδί τραυματίστηκε από πυροβολισμό, μιλάμε για απόπειρα συγκάλυψης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξόπουλος.

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις Ρομά ανά την Ελλάδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πυροβολισμό του 16χρονου, ο συνήγορος της οικογένειας τόνισε πως «εμείς δεν είμαστε εδώ για να καλέσουμε σε κινητοποιήσεις ούτε να δικαιολογήσουμε αντιδράσεις. Οι πρώτοι που δεν καταδικάζουν (το συμβάν) είναι οι ηθικοί αυτουργοί. Το αφήγημα είναι γνωστό. Υπάρχει μία ευθεία βολή που βρίσκει τον Κώστα πίσω στο κεφάλι. Είναι μία βολή εξουδετέρωσης. Η σκέψη μας είναι μαζί του, περιμένουμε ένα θαύμα».

Υπενθυμίζεται ότι ο 16χρονος Ρομά, που είναι και πατέρας ενός μωρού 1,5 ετών, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, με τους θεράποντες ιατρούς να κρίνουν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top