Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο 16χρονος που δίνει μάχη για τη ζωή του

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός - Τι ισχυρίζεται

«Θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας» λένε οι συγγενείς του 16χρονου - Βίντεο από STAR

Οργισμένοι είναι οι συγγενείς του 16χρονου Ρομά ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε στο κεφάλι από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Ο αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ενώ διατάχθηκε και η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του.

Το κλίμα στη Θεσσαλονίκη - όπου σημειώθηκε το περιστατικό - είναι πολεμικό, με τους συγγενείς να αγωνιούν για την έκβαση της υγείας του ανήλικου, ο οποίος είναι πατέρας ενός παιδιού 1,5 ετών. 

O 16χρονος 

Ο ανήλικος, ο οποίος το πρωί υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε από τον αστυνομικό, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με τους γιατρούς που τον παρακολουθούν να λένε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη δεδομένου ότι δεν παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το STAR και η Ραλλιώ Λεπίδου.

Τι λέει ο αστυνομικός

«Δεν ήθελα να το σκοτώσω πυροβόλησαν δύο φορές για εκφοβισμό ήθελα να πυροβολήσω στα λάστιχα και έγινε ότι έγινε».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR, ο αστυνομικός φέρεται να είπε στην κατάθεση του ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον 16χρονο, αλλά να πυροβολήσει στα λάστιχα. 

Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος αστυνομικός της Ομάδας που πυροβόλησε έχει συλληφθεί κι έχει ήδη σχηματισθεί σε βάρος του δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ οι συνάδελφοι του που συμμετείχαν στην καταδίωξη καταθέτουν στο τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής Θεσσαλονίκης.

Επεισόδια και συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Συγγενείς και φίλοι βρίσκονται συνεχώς έξω από το Νοσοκομείο. Επεισόδια και συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και βρίσκονται σε εξέλιξη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα λόγω του τραυματισμού του ανήλικου Ρομά. Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ενώ σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο μεταξύ Ρομά και ΜΑΤ, με τους συγγενείς να βρίσκονται σε αναβρασμό. Ομάδα Ρομά επιτέθηκε στα ΜΑΤ έξω απο το νοσοκομείο,  εκσφενδόνισε πέτρες, καρέκλες και σκαμπό, φώναζε συνθήματα, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών. 

Αγωνιούν για τον ανήλικο / Eurokinissi, Βασίλης Βερβερίδης

«Θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας»

Οι συγγενείς του παιδιού απειλούν ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους. «Να το σταματήσουν, να ρίξουν στο λάστιχο, να περιμένει, όχι να ρίξει στο κεφάλι. Ποιος ο λόγος να ρίξει στο κεφάλι.», αναφέρει ένας συγγενής του παιδιού.«Κρέμεται λέει η ζωή από μια κλωστή, τώρα αν πάρουμε εμείς το νόμο στα χέρια μας, δεν είναι καλοί οι τσιγγάνοι. Και ποιος είναι καλός; Ο νόμος;», προσθέτει κάποιος. Πίσω του κάποιος άλλος φωνάζει «Θα τον πάρουμε» (Σημ: το νόμο). Η γιαγιά του παιδιού με δάκρυα στα μάτια λέει πως ελπίζει σ’ ένα θαύμα. «Το παιδί το χτυπήσαν στο κεφάλι αστυνομικοί», είπε χαρακτηριστικά. «Μου είπε ο γιος μου ότι το παιδί του δεν είναι καλά», υπογραμμίζει ο παππούς της οικογένειας. 

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια για τον τραυματισμό του 16χρονου

«Δεν είχε λεφτά να πληρώσει, δεν ξέρω τι έγινε, έφυγε το παιδάκι. Αριθμό του αυτοκινήτου έχει, παίρνουμε τον αριθμό και έρχεται σπίτι η αστυνομία, παίρνουν το μπαμπά να του πουν τι έγινε. Όχι να σκοτώσουν το παιδάκι, να βγάλουν όπλο να το σκοτώσουν. Που βρισκόμαστε ρε παιδιά;», τονίζει ένας εκ των συγγενών του. 

Δείτε ολοκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top