Θεσσαλονίκη: Επεισόδια για τον τραυματισμό του 16χρονου

«Θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας» λένε οι συγγενείς-Η Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ο 16χρονος δίνει μάχη για τη ζωή του - Βίντεο από STAR

Εκτεταμένα επεισόδια έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο μεταξύ Ρομά και ΜΑΤ, μετά το σοβαρό τραυματισμό 16χρονου στη Θεσσαλονίκη που δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης από αστυνομικούς.

Βίντεο από τα επεισόδια / Thestival.gr

Όπως μεταδίδει το thestival.gr Ρομά που βρίσκονται στο νοσηλευτικό ίδρυμα για τον 16χρονο που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο.

Εκσφενδόνισαν καρέκλες / Thestival.gr

Σημειώνεται ότι η ομάδα των Ρομά πέταξε πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκσφενδόνισαν καρέκλες και σκαμπό από παρακείμενα καταστήματα με στόχο τα ΜΑΤ που απάντησαν με χρήση χημικών.

Σε απόγνωση οι συγγενείς

Οργισμένοι οι συγγενείς του 16χρονου απειλούν ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους. «Να το σταματήσουν, να ρίξουν στο λάστιχο, να περιμένει, όχι να ρίξει στο κεφάλι. Ποιος ο λόγος να ρίξει στο κεφάλι.», αναφέρει ένας συγγενής του παιδιού.«Κρέμεται λέει η ζωή από μια κλωστή, τώρα αν πάρουμε εμείς το νόμο στα χέρια μας, δεν είναι καλοί οι τσιγγάνοι. Και ποιος είναι καλός; Ο νόμος;», προσθέτει κάποιος. Πίσω του κάποιος άλλος φωνάζει «Θα τον πάρουμε» (Σημ: το νόμο). 

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αστυνομικός για τους πυροβολισμούς στον 16χρονο

Η γιαγιά του παιδιού με δάκρυα στα μάτια λέει πως ελπίζει σ’ ένα θαύμα. «Το παιδί το χτυπήσαν στο κεφάλι αστυνομικοί», είπε χαρακτηριστικά. «Μου είπε ο γιος μου ότι το παιδί του δεν είναι καλά», υπογραμμίζει ο παππούς της οικογένειας. 

Βίντεο από STAR

Διαμαρτυρίες Ρομά έξω από το Ιπποκράτειο / Eurokinissi, Βασίλης Βερβερίδης

Πανό και συνθήματα /  Eurokinissi, Βασίλης Βερβερίδης

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο 16χρονος είναι πατέρας ενός παιδιού 1,5 έτους.«Δεν είχε λεφτά να πληρώσει, δεν ξέρω τι έγινε, έφυγε το παιδάκι. Αριθμό του αυτοκινήτου έχει, παίρνουμε τον αριθμό και έρχεται σπίτι η αστυνομία παίρνουν το μπαμπά να του πουν τι έγινε. Όχι να σκοτώσουν το παιδάκι, να βγάλουν όπλο να το σκοτώσουν. Που βρισκόμαστε ρε παιδιά;», τονίζει ένας εκ των συγγενών του. 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Η ΕΛΑΣ εξέδωσε δελτίο τύπου αναφορικά με το περιστατικό. «Την 01.00 ώρα περίπου σήμερα (05-12-2022) νεαρός ημεδαπός – οδηγός Ι.Χ.Φορτηγού, μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Ν. Μοναστηρίου, όπου εφοδιάστηκε με πετρέλαιο δίχως να καταβάλει αντίτιμο και αποχώρησε, σύμφωνα με σχετική καταγγελία του υπαλλήλου, ο οποίος άμεσα ενημέρωσε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι βρίσκονταν πλησίον του σημείου.», αναφέρει.

Θεσσαλονίκη: Καταδίωξη 16χρονου που δεν πλήρωσε τη βενζίνη

«Οι αστυνομικοί έσπευσαν προς την κατεύθυνση διαφυγής του ανωτέρω οχήματος και ενημέρωσαν επίσης το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης. Το όχημα ακολουθήθηκε από τους ως άνω αστυνομικούς με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, πραγματοποιώντας συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς για τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου και μη συμμορφούμενο κατευθύνθηκε προς την περιοχή των Διαβατών.», προσθέτει στην ενημέρωσή της η ΕΛ.ΑΣ.

Καταδίωξη / Eurokinissi, Βασίλης Βερβερίδης

«Παραβιάζοντας αλλεπάλληλα φωτεινούς σηματοδότες και ενεργώντας συνεχώς επικίνδυνους ελιγμούς επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά το προπορευόμενο δίκυκλο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, αγνοώντας εκ νέου τις εντολές τους. Σημειώνεται ότι ο 16χρονος έχει τραυματιστεί σοβαρά και δίνει μάχη για τη ζωή του στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.», καταλήγει το δελτίο τύπου. 

Εν ενεργεία συνταγματάρχης ο ληστής με τη χειροβομβίδα στην Αργυρούπολη

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 34χρονος αστυνομικός της Ομάδας που πυροβόλησε έχει συλληφθεί κι έχει ήδη σχηματισθεί σε βάρος του δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ οι συνάδελφοι του που συμμετείχαν στην καταδίωξη καταθέτουν στο τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής Θεσσαλονίκης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top