Θεσσαλονίκη: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον αστυνομικό

Επεισόδια έξω από δικαστήρια - Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση του 16χρονου

Βίντεο από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star (06/12)

Μάχη για τη ζωή του συνεχίζει να δίνει ο 16χρονος, ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη. Σε βάρος του αστυνομικού ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ ο ίδιος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους γιατρούς του Ιπποκρατείου νοσοκομείου, η κατάσταση της υγείας του 16χρονου δεν παρουσίασε κάποια επιπλοκή κατά τη διάρκεια της νύχτας και ήταν απύρετος. 

Θεσσαλονίκη: Καταδίωξη 16χρονου που δεν πλήρωσε τη βενζίνη

Όπως είπε ο δικηγόρος του ανήλικου, Θεόφιλος Αλεξόπουλος στο Open, η κατάστασή του είναι εξαιρετικά κρίσιμη. 

Έκανε επίσης λόγο για μια ανακοίνωση «copy paste», τονίζοντας ότι βγαίνει «σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση αλόγιστης χρήσης αστυνομικής βίας».

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αστυνομικός για τους πυροβολισμούς στον 16χρονο

«Από κανένα πραγματικό περιστατικό δεν αποδεικνύεται ότι υπήρξε επίθεση εις βάρος των αστυνομικών. Είναι μία ευθεία βολή από πίσω από το άτομο που καταδιώκει τον 16χρονο. Είναι μια δολοφονική βολή που στοχεύει ευθέως προς το κεφάλι του νεαρού (...). Ήθελε σίγουρα να τον εξουδετερώσει, ήθελε σίγουρα να βάλει κατά αυτού και αυτό έκανε. Δεν χρησιμοποίησε κανένα μέσο το οποίο θα όφειλε να κάνει νωρίτερα. Δεν προσπάθησε να πυροβολήσει τα λάστιχα. Υπάρχει ακόμη μία βολίδα, η οποία, ας μου επιτραπεί εμένα η λογική σκέψη ότι με μία βολή ακόμα δεν προειδοποιείς τον καταδιωκόμενο», είπε ο δικηγόρος του 16χρονου. 

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο 32χρονος αστυνομικός - Επεισόδια με Ρομά

Παράλληλα σήμερα, ο 32χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. 

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, σύμφωνα με το grtimes.gr. Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη

Ρομά συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια και διαμαρτυρήθηκαν για τον πυροβολισμό σε βάρος του 16χρονου - thestival.gr

Ο κατηγορούμενος - διά του συνηγόρου του - αρνείται την κατηγορία, τονίζοντας ότι δεν ενήργησε με ανθρωποκτόνο δόλο. Φέρεται να υποστήριξε ότι πυροβόλησε, λόγω του κινδύνου που διέτρεχαν οι συνάδελφοί του και ειδικότερα οι αναβάτες της προπορευόμενης μηχανής. Κατά πληροφορίες, είπε ότι πυροβόλησε «μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό», ενώ για τον δεύτερο πυροβολισμό που έπληξε τον 16χρονο στο κεφάλι, φέρεται να ισχυρίστηκε πως πυροβόλησε «ενστικτωδώς προς τα κάτω, στοχεύοντας στα λάστιχα του αυτοκινήτου», και περιγράφοντας στη συνέχεια τις συνθήκες υπό τις οποίες άνοιξε πυρ, ανέφερε πως η μηχανή στην οποία επέβαινε κινούνταν με ταχύτητα και λόγω του οδοστρώματος είχε συχνές αναπηδήσεις.

Παράλληλα σημειώθηκαν και επεισόδια έξω από το δικαστικό μέγαρο, όταν περίπου 100 Ρομά προσπάθησαν να μπουν μέσα στα δικαστήρια με ρόπαλα, αλλά απωθήθηκαν από άνδρες των ΜΑΤ.

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια για τον πυροβολισμό στον 16χρονο

Χθες το βράδυ επίσης σημειώθηκαν επεισόδια με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά. Ομάδα 50 ατόμων περίπου συγκεντρώθηκε στις 02:30 στην Εγνατία Οδό, κοντά στα διόδια του Ωραιοκάστρου και στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου επί δύο ώρες απέκλεισαν τον δρόμο, ανάβοντας φωτιές στο οδόστρωμα και καίγοντας λάστιχα.

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια για τον τραυματισμό του 16χρονου

Λίγο νωρίτερα, μία άλλη ομάδα ατόμων είχε συγκεντρωθεί στη Συμμαχική οδό, προκαλώντας φθορές σε δύο διερχόμενα οχήματα, ενώ ζημιές σε φορτηγό αναφέρθηκαν και στις 03:40, στα Υψώματα Διαβατών, κοντά σε οικισμό Ρομά της περιοχής.

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 16χρονος βάζει βενζίνη

Πολλά είναι τα ερωτήματα από βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας κι έχει καταγράψει τη στιγμή που ο 16χρονος φεύγει από το βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει. 

Στο βίντεο που παρουσίασε το Ράδιο Θεσσαλονίκη φαίνεται την ίδια ώρα μέσα στο κατάστημα, να βρίσκονται οι αστυνομικοί που ενημερώνονται από τον ιδιοκτήτη για το συμβάν και σηκώνονται από τα τραπέζια που κάθονται για να ξεκινήσουν την καταδίωξη. 

Αυτό μάλιστα δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ., η οποία αναφέρει ότι κλήθηκαν δυνάμεις που βρίσκονταν πλησίον του σημείου.

Στο βίντεο ντοκουμέντο οι τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σηκώνονται από τις θέσεις τους, φορούν τον εξοπλισμό τους και φεύγουν από το κατάστημα.

Αντίθετα η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Την 01:00 ώρα περίπου σήμερα (05-12-2022) νεαρός ημεδαπός – οδηγός Ι.Χ. Φορτηγού, μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Ν. Μοναστηρίου, όπου εφοδιάστηκε με πετρέλαιο δίχως να καταβάλει αντίτιμο και αποχώρησε, σύμφωνα με σχετική καταγγελία του υπαλλήλου, ο οποίος άμεσα ενημέρωσε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι βρίσκονταν πλησίον του σημείου».

Θεσσαλονίκη: Τι δήλωσε ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου

Ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου σε δηλώσεις του στο ράδιο Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν απείλησε, ούτε μίλησε άσχημα στον υπάλληλο, ο οποίος κράτησε την πινακίδα και πήρε τηλέφωνο την αστυνομία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top