Κιβωτός: Το διαμέρισμα «φάντασμα» στην Αχαρνών

«Αναμορφωτήριο» για ατίθασα και αντιδραστικά παιδιά

Μυστήριο για το διαμέρισμα της Κιβωτού στην Αχαρνών - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα ακίνητα της Κιβωτού του Κόσμου. Ένα από αυτά βρίσκεται στην Αχαρνών, όπου υπάρχουν καταγγελίες για αντιπαιδαγωγικές συμπεριφορές απέναντι σε παιδιά που μένουν εκεί.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει στο Star η πρόεδρος της Κιβωτού Αλεξάνδρα  Μαρτίνου, η συγκεκριμένη δομή δεν είναι καν καταγεγραμμένη.

Ένα μυστήριο  καλύπτει την δομή «φάντασμα» της Κιβωτού στην Αχαρνών. Εδώ και έξι μήνες που λειτουργεί σαν αναμορφωτήριο - σύμφωνα με ορισμένες καταγγελίες-, οι γείτονες δεν έχουν δει κάποιον παιδαγωγό να φροντίζει τα παιδιά, παρά μόνο έναν άντρα συνοδό.

«Μένουν τα παιδιά μόνα τους. Πάντα έρχονται συνοδεία με έναν κύριο 40-50 ετών. Ποτέ δεν έχω δει τα παιδιά να ανοίγουν και να κλείνουν την πόρτα μόνα τους» είπε ένοικος της πολυκατοικίας.

Κιβωτός του Κόσμου: «Ο αδερφός μου φιλοξενείται σε διαμέρισμα - κολαστήριο»

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γκούμα, στο διαμέρισμα στην Αχαρνών δεν υπάρχει ούτε κουδούνι για να μπορέσει κάποιος να επικοινωνήσει μαζί τους.

Το μυστήριο για το διαμέρισμα περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, καθώς όπως αποκαλύπτει στο Star η νέα επικεφαλής του Δ.Σ, δεν είναι καταχωρημένο ως δομή της Κιβωτού.

«Η δομή της Αχαρνών δεν είναι καταγεγραμμένη. Εμείς ως νέα διοίκηση της Κιβωτού το ψάχνουμε. Κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες» είπε η Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

Για διαμέρισμα αναμορφωτήριο κάνει λόγο πρώην τρόφιμος της Δομής μιλώντας στον Άρη Λάμπο.

«’Έχω ακούσει ότι ένα συγκεκριμένο παιδί έχει ξυλοδαρθεί  από στελέχη της Κιβωτού και ότι φοβάται να μιλήσει. Έμαθα ότι το έχει νοικιάσει ο πάτερ ένα σπίτι που αυτό το σπίτι το φυλάνε αστυνομικοί, σεκιουριτάδες κάτι τέτοιο» είπε ο πρώην τρόφιμος.

Κανείς δεν γνωρίζει πόσα  παιδιά φιλοξενούνται στον συγκεκριμένο χώρο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκεί πήγαιναν τα πιο ατίθασα και αντιδραστικά παιδιά.

Σε δομή του Πειραιά  όπου φιλοξενούνται 32 κορίτσια, υπάρχει ένα δωμάτιο με ειδική ηχομόνωση.

Σύμφωνα με εργαζόμενο της δομής, ο χώρος αυτός έγινε για να ξεκουράζονται οι παιδαγωγοί της Κιβωτού. Στο δωμάτιο, υπάρχει ένα κρεβάτι με ένα σεντόνι και ο τοίχος έχει ειδική επένδυση για τους ήχους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top