Κιβωτός: Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο 19χρονος

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση

Ακόμα ένας ανήλικος κατήγγειλε ασέλγεια από ανώτατο στέλεχος / Βίντεο Σκάι

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού. Σήμερα έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στις δυο εισαγγελείς ανηλίκων ο 19χρονος, ο οποίος έχει καταγγείλει ασέλγεια σε βάρος του.

Οι δυο εισαγγελείς θεωρούσαν απαραίτητο να τον καλέσουν προκειμένου να διευκρινιστούν θολά σημεία σε σχέση με την πρώτη κατάθεση του στην υποδιεύθυνση ανηλίκων.

Επίσης έχει ληφθεί κατάθεση από νεαρό ο οποιος φιλοξενήθηκε σε δομές της Κιβωτού και τώρα ζει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ολλανδία. Σύμφωνα με πληροφορίες μίλησε για κακοποιητικές συμπεριφορές.

Κατάθεση έδωσε και ένα ανήλικο παιδί που φιλοξενείται σε δομή του Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν είπε τίποτα ούτε για σεξουαλική, ούτε για σωματική κακοποίηση.

Κιβωτός του Κόσμου: Τα αμύθητα ποσά, τα κοσμήματα και οι χρυσές λίρες

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων βρέθηκε προ ημερών στον Βόλο και έλαβε κατάθεση από ανήλικο φιλοξενούμενο της δομής

Κιβωτός του Κόσμου

Ένας ανήλικος από τη δομή του Βόλου φέρεται να κατέθεσε υπό άκρα μυστικότητα Eurokinissi (Τατιάνα Μπόλαρη) 

Κιβωτός του Κόσμου: Απολύσεις εργαζομένων από το νέο Δ.Σ.

Την ίδια ώρα, το νέο διοικητικό συμβούλιο της Κιβωτού προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων, για τους οποίους έγιναν καταγγελίες για κακοποίηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων το δεξί χέρι του πατέρα Αντώνιου και διευθυντή της οργάνωσης, είδαν την έξοδο από τη ΜΚΟ.

Ανάμεσα στους υπαλλήλους που απολύθηκαν και ένας εκπαιδευτικός που κατονομάστηκε από μητέρα τροφίμου και καταγγέλθηκε για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος των τριών παιδιών της.

Κιβωτός: Στο «μικροσκόπιο» τα «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας του πατέρα Αντώνιου

Ο έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης της μέχρι πρότινος προέδρου του ΔΣ της ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου, συζύγου του πατέρα Αντωνίου, τίθεται στις προτεραιότητες της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή να διενεργηθεί εξονυχιστικός έλεγχος στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας παράλληλα με τον γενικευμένο οικονομικό έλεγχο που πραγματοποιεί ήδη η Αρχή για τα οικονομικά πεπραγμένα της Κιβωτού.

Η εντολή του κ. Βουρλιώτη είναι να ελεγχθούν άμεσα οι δηλώσεις της υπόχρεης σε υποβολή «πόθεν έσχες», λόγω της θέσεως που κατείχε στον ΜΚΟ, πρεσβυτέρας, ώστε να να διαπιστωθεί αν σε αυτές περιλαμβάνονται όλα τα οικονομικά στοιχεία που διαθέτει η ίδια ή αν έχει αποκρύψει ακίνητα ή οποιαδήποτε άλλα υλικά και μη περιουσιακά στοιχεία.

Μέσω του ελέγχου στα «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας η Αρχή ουσιαστικά εισέρχεται και στα οικονομικά του ιερέα συζύγου της,καθώς η πρεσβυτέρα υποχρεούται από τον νόμο να δηλώνει, πλην των δικών της περιουσιακών στοιχείων και όσα κατέχουν ο σύζυγός της και πρώτου βαθμού συγγενικά της πρόσωπα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top