Έρχεται στην Ελλάδα το πρώτο μουσείο Χριστουγέννων!

Θα λειτουργήσει από 17 Δεκεμβρίου στην Κατερίνη

Ρεπορτάζ του Star για οικονομικό χριστουγεννιάτικο στολισμό

Μετά από τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά που λειτουργούν σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, τώρα θα δημιουργηθεί και το πρώτο Μουσείο Χριστουγέννων στην Κατερίνη!

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο βουνό - Μαγικοί χειμερινοί προορισμοί

Το Μουσείο θα λειτουργεί από τις 17 Δεκεμβρίου στο αρχοντικό Δημητρίου Τσαλόπουλου στην Κατερίνη, με πρωτοβουλία του δήμου Κατερίνης. 

Το εορταστικό αυτό Μουσείο θα περιλαμβάνει πληροφορίες για την ιστορία των Χριστουγέννων στον κόσμο, για την ιστορία του Αη Βασίλη, τη γενειάδα και τη στολή του, για τα χριστουγεννιάτικα έθιμα στην Ελλάδα και τη λαογραφία της χώρας μας, για τα παραμύθια, τις μελωδίες, τα κάλαντα, τις γεύσεις και τα γλυκά αρώματα των γιορτών.

Το Σύνταγμα «φοράει» τα γιορτινά του: Την Πέμπτη η φωταγώγηση του δέντρου

Επιδίωξη των δημιουργών, του Γρηγόρη Αβανίδη, της Βίκυς Βουρνιά και του Δημήτρη Συμεωνίδη, είναι από την επόμενη χρονιά να υπάρχουν στο Μουσείο Χριστουγέννων και εκθέματα, όπως για παράδειγμα παλιά στολίδια αλλά και διάφορα αντικείμενα που θα συνδέονται με το εορταστικό πνεύμα των ημερών.

Σύμφωνα με την αρχική ιδέα, το Μουσείο κάθε χρόνο θα «μετακομίζει» σε άλλη περιοχή της χώρας για να μπορέσουν να ξεναγηθούν όλοι στα «μυστικά» της πιο αγαπημένης γιορτής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top