Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο βουνό - Μαγικοί χειμερινοί προορισμοί

Ποιες είναι οι τιμές για το τριήμερο των εορτών

Όλα όσα είπε ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates

Υψηλές πληρότητες καταγράφουν τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τα ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας.

«Φέτος, πολλοί είναι εκείνοι που φαίνεται να προγραμμάτισαν νωρίς τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τα ποσοστά προ-κρατήσεων στο σύνολο των δημοφιλών χειμερινών προορισμών είναι ήδη άνω του 80%, ενώ τις επόμενες ημέρες η κίνηση θα ενταθεί και τα ποσοστά προ-κρατήσεων θα αγγίξουν το 100%», είπε στο star.gr ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates.

χριστούγεννα

«Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης που καταγράφονται το διάστημα αυτό είναι αυξημένες κατά 10-15% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021, ανάλογα με το είδος του καταλύματος», πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε, αιτία για το «τσίμπημα των τιμών», είναι η υψηλή ζήτηση για τους χειμερινούς προορισμούς, ο μικρός αριθμός των διαθέσιμων ακινήτων που δεν ξεπερνά τις 5.000- 6.000, αλλά κυρίως το υψηλό κόστος ενέργειας που καλούνται φέτος να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες, ελέω ενεργειακής κρίσης. 

Εσωτερικός χώρος σαλέ (φωτ. αρχείου unsplash)

Εσωτερικός χώρος σαλέ (φωτ. αρχείου unsplash)

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μηνύματα που λαμβάνονται συνολικά για τη χειμερινή σεζόν, όσον αφορά στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, είναι πάρα πολύ αισιόδοξα, ενώ εκτίμησε ότι, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την εορταστική περίοδο, οι τιμές των βραχυχρόνιων μισθωμάτων θα ανεβούν ακόμη περισσότερο.

«Όσο πλησιάζουμε στις ημέρες των εορτών, οι τιμές θα είναι ακόμη πιο αυξημένες. Αν κάποιος ψάξει κατάλυμα πριν από τις γιορτές, στις αρχές Δεκεμβρίου, θα δει ότι θα έχουν απομείνει ελάχιστα διαθέσιμα και αυτά θα είναι μόνο τα πιο ακριβά», είπε.

Η Αυστρία «φόρεσε» τα Χριστουγεννιάτικα της

Αράχωβα: O κορυφαίος χειμερινός προορισμός της χώρας

Η Αράχωβα αποτελεί τον δημοφιλέστερο προορισμό, τόσο για τους Έλληνες που σχεδιάζουν την εορταστική απόδραση μακριά από την πόλη, όσο και για τους ξένους τουρίστες που σκοπεύουν να επισκεφθούν τα Χριστούγεννα την χώρα.

«Στην Αράχωβα οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων (23/12- 26/12) αγγίζουν ήδη το 70% και το 66% για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς (30/12/- 2/1), ενώ η διαθεσιμότητα οικονομικών επιλογών είναι πλέον περιορισμένη. Το συνολικό κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις τα Χριστούγεννα ξεκινά από 573€, ενώ για την Πρωτοχρονιά από 592€
Το κόστος διαμονής αφορά κυρίως κατοικίες 85τμ- 95τμ. ενώ οι διανυκτερεύσεις σε chalet ξεπερνούν τα 1.000€», είπε ο κ. Μπάκας. 

Η Αράχωβα, αποτελεί δημοφιλή χειμερινό προορισμό για Έλληνες και ξένους τουρίστες

Η Αράχωβα, αποτελεί δημοφιλή χειμερινό προορισμό για Έλληνες και ξένους τουρίστες

Τρίκαλα Κορινθίας- Καλάβρυτα- oρεινή Αρκαδία οι αγαπημένοι προορισμοί των Αθηναίων 

Αγαπημένος προορισμός των Αθηναίων, που αναδείχθηκε κυρίως στην αρχή των μνημονίων λόγω της κοντινής απόστασης από την πρωτεύουσα, αποτελούν τα Τρίκαλα Κορινθίας.

«Τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι προ-κρατήσεις για τα Χριστούγεννα αγγίζουν το 95%, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να ξεκινούν από 842€. Οι τιμές αντίστοιχα για την Πρωτοχρονιά ξεκινούν από τα 729€, ενώ το ποσοστό προ-κρατήσεων είναι ήδη στο 92%», είπε ο κ. Μπάκας.

Πόσο ρεύμα «καίνε» τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια;

Την ίδια ώρα, υψηλές προ- κρατήσεις καταγράφονται την περίοδο των εορτών και στα Καλάβρυτα, αγαπημένο προορισμό τόσο των Αθηναίων, όσο και των Πατρινών.

«Στα Καλάβρυτα, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 92% για τα Χριστούγεννα. Το κόστος μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή και αυτοτελή κατοικία από 55τμ έως 75τμ, κυμαίνεται από 358€ έως 881€

Πιο ακριβά θα πληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι τις τρεις διανυκτερεύσεις τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς. Συγκεκριμένα, το κόστος ξεκινά από 523€ ενώ ήδη το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 82%», σημείωσε ο κ. Μπάκας.

Τα Καλάβρυτα επισκέπτονται τόσο οι Αθηναίοι, όσο και οι Πατρινοί (φωτ. eurokinissi)

Τα Καλάβρυτα επισκέπτονται τόσο οι Αθηναίοι, όσο και οι Πατρινοί (φωτ. eurokinissi)

Ο ίδιος χαρακτήρισε «must» τους αρκαδικούς προορισμούς, καθώς όπως εξήγησε, λόγω του καλού οδικού δικτύου, μπορεί κάποιος να βρεθεί στη Δημητσάνα ή στη Βυτίνα σε περίπου μιάμιση με δύο ώρες. 

«Οι προ-κρατήσεις στη Δημητσάνα, το Λεβίδι, τη Στεμνίτσα και τα Λαγκάδια, κυμαίνονται από 80% έως και 96% για τις ημέρες των Χριστουγέννων, ενώ για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς αγγίζουν ακόμη και το 100%

Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 449€ έως και 840€ για τις ημέρες των Χριστουγέννων, ενώ για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς ξεκινούν από 564€ και ξεπερνούν τα 1.000€. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αρκαδικοί προορισμοί, διαθέτουν προς μίσθωση κυρίως ολόκληρα αρχοντικά 100τμ -120τμ», σημείωσε ο κ. Μπάκας. 

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά σε Mέτσοβο και Καρπενήσι

Στο Μέτσοβο, η δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων είναι μικρή, ενώ ήδη οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 94% για τα Χριστούγεννα και το 97% για τη Πρωτοχρονιά. 

«Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις τις ημέρες των Χριστουγέννων κυμαίνεται από 340€ έως 846€. Η κατώτατη τιμή μίσθωσης, αφορά κατοικία 50τμ, ενώ η ανώτατη 150τμ. Την Πρωτοχρονιά το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από τα 317€ έως τα 570€», είπε ο κ. Μπάκας. 

α γραφικά στενά στο Μέτσοβο/Πηγή: InTime

Τα γραφικά στενά στο Μέτσοβο/Πηγή: InTime

Όπως πρόσθεσε, το Καρπενήσι φαίνεται να προτιμούν τόσο οι Αθηναίοι που θέλουν να ξεφύγουν και να βρεθούν κοντά στη φύση τις ημέρες των Χριστουγέννων, όσο και οι κάτοικοι της Φθιώτιδας και των όμορων νομών. 

Οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων έχουν αγγίξει το 85% με το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 423€ έως 940€. Οι προ-κρατήσεις για τη Πρωτοχρονιά από 388€ έως 846€  ποσοστό προ-κρατήσεων στο 68%.

«Οι Θεσσαλονικείς ψηφίζουν στις γιορτές Ιωάννινα και Καλαμπάκα»

Διαχρονικά η πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τις χειμερινές αποδράσεις, τόσο των Θεσσαλονικέων μέσω της Εγνατίας, όσο και για τους κατοίκους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, μέσω της Ιόνιας Οδού.

«Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 81% για τις ημέρες των Χριστουγέννων και ξεπερνούν το 78% για τη Πρωτοχρονιά. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 282€ έως 650€ για τα Χριστούγεννα και από 328€ έως 600€ για τη Πρωτοχρονιά. Βασικός ρυθμιστής του κόστους αποτελεί η απόσταση του ακινήτου από το κέντρο της πόλης», είπε ο κ. Μπάκας. 

Τα Ιωάννινα επιλέγουν οι εγχώριοι εκδρομείς, καθ’ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, τόσο λόγω των ιστορικών αξιοθέατών, όσο και της καλής εμπορικής πιάτσας (φωτ. eurokinissi)

Τα Ιωάννινα επιλέγουν οι εγχώριοι εκδρομείς, καθ’ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, τόσο λόγω των ιστορικών αξιοθέατών, όσο και της καλής εμπορικής πιάτσας (φωτ. eurokinissi) 

Την ίδια ώρα σχεδόν sold out είναι η Καλαμπάκα, η οποία αποτελεί θρησκευτικό προορισμό λόγω των Μετεώρων. 

«Οι προ-κρατήσεις σήμερα αγγίζουν το 97%, με το κόστος να κυμαίνεται από 496€ για τις  των Χριστουγέννων. Για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, το ποσοστό προ-κρατήσεων κυμαίνεται στο 84% και το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις από 337€ έως 587€». 

Χριστούγεννα 2022: Ξεκίνησαν Οι Εορταστικοί Στολισμοί - Video

Υψηλά ποσοστό προ-κρατήσεων καταγράφονται και στα ορεινά της Μαγνησίας

«Στη Μακρινίτσα, οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων αγγίζουν το 80% με το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 523€ έως 843€. Το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς οι προ-κρατήσεις είναι στο 85%, ενώ το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις ξεκινά από 329€ έως 843€.

«Τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης», διευκρίνισε ο Θεμιστοκλής Μπάκας

«Τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης», διευκρίνισε ο Θεμιστοκλής Μπάκας

Στην Πορταριά, οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων αγγίζουν το 85% με το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 564€ έως 834€, ενώ για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς από 600€ έως 711€ με ποσοστό προ-κρατήσεων στο 85%», είπε στο star.gr o κ. Μπάκας.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top