Ρόδος: «Άκουγα φωνές, έχω σχιζοφρένεια» είπε η οικιακή βοηθός

Κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη

Προσωρινά κρατούμενη η οικιακή βοηθός που ομολόγησε τις δολοφονίες τεσσάρων ατόμων στη Ρόδο - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star (22.11.22)

Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε η 45χρονη από τη Ρόδο, που ομολόγησε τη δολοφονία τεσσάρων ατόμων που φρόντιζε και την απόπειρα δολοφονίας του παιδιού της σε ηλικία ενός έτους.

Ρόδος: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην οικιακή βοηθό

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, η 45χρονη κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για τη δολοφονία της 75χρονης κατάκοιτης γυναίκας που φρόντιζε στις Καλυθιές, προέβαλε τον ισχυρισμό περί μειωμένου καταλογισμού λόγω σχιζοφρένειας.

Υπέβαλε μάλιστα στοιχεία από προηγούμενες ιατρικές γνωματεύσεις της καθώς και από τον εγκλεισμό της σε ψυχιατρικά ιδρύματα.

Νωρίτερα είχε υποβληθεί αίτημα για τη διενέργεια ιατρικής ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης που δεν έχει ικανοποιηθεί ακόμη.

Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε η 45χρονη από τη Ρόδο

Η 45χρονη προέβαλε τον ισχυρισμό περί μειωμένου καταλογισμού λόγω σχιζοφρένειας

Η κατηγορούμενη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και εκεί θα διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη.

Ρόδος: Πώς η serial killer οικιακή βοηθός σκότωσε τέσσερις γυναίκες

Ρόδος: Τι υποστήριξε στην απολογία της η 45χρονη οικιακή βοηθός

Η 45χρονη υποστήριξε ότι τέλεσε τα εγκλήματα που ομολόγησε γιατί είχε διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε και η οποία, όπως είπε, της προκαλούσε καταστολή και αδυναμία να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της ως οικιακής βοηθού.

Κατά την απολογία της αναφέρθηκε και στην απόπειρα δολοφονίας του παιδιού της -το οποίο είναι σήμερα 21 ετών. Ισχυρίστηκε πως επειδή παντρεύτηκε σε μικρή ηλικία δεν ήταν εύκολο για εκείνη να διαχειριστεί τη μητρότητα και αποπειράθηκε να πνίξει το παιδί της σε ηλικία μόλις ενός έτους, λόγω των έντονων ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, τη στιγμή εκείνη άκουγε συνεχώς φωνές, πράγμα που την έκανε να χάνει τα λογικά της.

Όταν συνειδητοποίησε την πράξη της, όπως υποστήριξε, κάλεσε η ίδια την Αστυνομία στο σπίτι.

Μετά απ΄αυτό νοσηλεύτηκε για αρκετά χρόνια στο Ψυχιατρείο της Λέρου όπου λάμβανε πάρα πολύ δυνατή φαρμακευτική αγωγή.

Ρόδος: «Την έπνιξα γιατί δε με άφηνε να κοιμηθώ»

Μετά από αρκετά χρόνια βγήκε από το Ψυχιατρείο της Λέρου. Στη συνέχεια, όπως είπε στην απολογία της, γνώρισε κάποιον με τον οποίο συνήψε σχέση και λίγο αργότερα απέκτησαν ένα κοριτσάκι ηλικίας σήμερα 15 ετών το οποίο έχει δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια σε άλλο νησί της Δωδεκανήσου.

Οπως ανέφερε, όταν έφυγε από το Ψυχιατρείο της Λέρου, για να εξασφαλίσει τα προς το ζην εργαζόταν σε σπίτια και φρόντιζε ηλικιωμένους και μάλιστα υποστήριξε ότι η εργασία αυτή της άρεσε.

Ωστόσο, όπως είπε στην απολογία της, πολλές φορές συνέχιζε να ακούει φωνές και να βλέπει περίεργες σκιές και έτσι πάλι νοσηλεύτηκε σε Ψυχιατρικό Ίδρυμα της Κρήτης, όπου παρέμεινε για αρκετά χρόνια.

Θρίλερ με την οικιακή βοηθό στη Ρόδο - Ομολόγησε άλλες τρεις δολοφονίες

Ρόδος: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τη δολοφονία της 75χρονης

Σε βάρος της 45χρονης οικιακής βοηθού στη Ρόδο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η δίωξη ασκήθηκε στην οικιακή βοηθό για τη δολοφονία με μαξιλάρι στον ύπνο της 75χρονης ηλικιωμένης που φρόντιζε στις Καλυθιές.

Οι αρχές ερευνούν τις άλλες τρεις περιπτώσεις ηλικιωμένων που η κατηγορούμενη είπε ότι σκότωσε με διάφορους τρόπους. Οι θάνατοι των τριών ηλικιωμένων είχαν καταγραφεί ότι είχαν προέλθει από παθολογικά αίτια.

«Ελάτε γιατί την έπνιξα» - Οικιακή βοηθός σκότωσε ηλικιωμένη στη Ρόδο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top