Κωνσταντινούπολη: Ζήτησαν από την Ελληνίδα να πληρώσει το νοσοκομείο

«Το ωστικό κύμα χτύπησε ένα ζευγάρι που ήταν μπροστά της και έτσι σώθηκε»

Επιστρέφει σήμερα το απόγευμα στην Ελλάδα η Ελληνίδα, η οποία τραυματίστηκε την Κυριακή από την έκρηξη που σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη

Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επικοινώνησε με τον δικηγόρο της οικογένειάς της, Απόστολο Λύτρα, και σε συνεννόηση με το Ελληνικό Προξενείο οργανώθηκε η μεταφορά της στη Θεσσαλονίκη. 

Επίθεση Κωνσταντινούπολη: Οργή ΗΠΑ με τις δηλώσεις Σοϊλού

Η γυναίκα θα φτάσει στη χώρα μας οδικώς με ασθενοφόρο και θα διακομιστεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου για να νοσηλευτεί. Όπως έχει γίνει γνωστό έχει θραύσμα στο πόδι, όμως η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει καμία ανησυχία. 

Η Ελληνίδα τραυματίας στην Κωνσταντινούπολη

Η Ελληνίδα που τραυματίστηκε στην τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη - Facebook

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πατέρας της κατήγγειλε πως οι Τούρκοι γιατροί ζήτησαν από την κόρη του να πληρώσει για την επέμβαση και τη νοσηλεία της. 

Έκρηξη Κωνσταντινούπολη: «Το παιδί μου έχασε πολύ αίμα»

«Μιλήσαμε με την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και μας είπε πως θα επιστρέψει το παιδί οποιαδήποτε στιγμή θελήσει στην Ελλάδα, αλλά αυτό καθυστερεί γιατί πρέπει να της αφαιρεθεί το τραύμα από το πόδι της, κάτι που προγραμματίστηκε για την Δευτέρα. Μου είπαν ότι θα της κάνουν επισκληρίδιο για να της κάνουν την επέμβαση, που θα την χρεωθεί, όπως θα χρεωθεί και την επέμβαση και την νοσηλεία στο νοσοκομείο», δήλωσε, προσθέτοντας «τους είπα ότι είναι απαράδεκτο ξένος υπήκοος, που έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης, να μη δέχεται την ιατρική φροντίδα που πρέπει». 

Κωνσταντινούπολη: Σήμα από Interpol για ύποπτο που πέρασε στη Βουλγαρία

Η 39χρονη ζει στη Θεσσαλονίκη, ενώ κατάγεται από τη Χαλκιδική.

Το μεσημέρι της Κυριακής η πολυσύχναστη οδός Ιστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη σείστηκε από ισχυρή έκρηξη κοντά στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του ελληνικού προξενείου. 

Αυτή είναι η γυναίκα που συνελήφθη για τη βόμβα στην Κωνσταντινούπολη

Επικράτησε πανικός με τον κόσμο που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο να τρέχει να σωθεί μέσα σε καταστήματα της περιοχής. Για την επίθεση συνελήφθη μια 22χρονη που θεωρείται ότι άφησε την βόμβα και στη συνέχεια διέφυγε. Συνελήφθησαν επίσης κι άλλα άτομα που θεωρούνται ύποπτα. 

Κωνσταντινούπολη: Τι είπε ο πατέρας της 39χρονης

Ο πατέρας της 39χρονης Ελληνίδας μιλώντας στο Star και τη Λευκή Γεωργάκη είπε πως ένα ζευγάρι που βρισκόταν μπροστά από το παιδί του λειτούργησε ως ασπίδα και τη γλίτωσε από τον θάνατο.

Κωνσταντινούπολη: Τα έξι πρόσωπα της τραγωδίας - Αυτά είναι τα θύματα

«Ένα ζευγάρι μπροστά της έφαγε όλο το ωστικό κύμα. Ένα νιόπαντρο ζευγάρι κι από πίσω ήταν κόρη μου και σώθηκε. Χτύπησε μόνο στο πόδι» είπε.

«Είναι σε σοκ το παιδί και σώθηκε από θαύμα και περιμένουμε να γίνουν ενέργειες από το υπουργείο Εξωτερικών για να τη στείλουν στην Ελλάδα. Είναι για εγχείρηση στο νοσοκομείο για να αφαιρεθεί το θραύσμα από μέσα. Αλλά θα γίνει εδώ η επέμβαση. Μόνη ήταν η κόρη μου. Πήγε για τουρισμό. Έχει πάει άλλες 2-3 φορές. Έτυχε πάνω στο άτυχο συμβάν. Είμαστε μικρασιάτες και της αρέσει η Κωνσταντινούπολη πάρα πολύ», συνέχισε ο πατέρας της.

Η στιγμή της σύλληψης για τη βόμβα στην Κωνσταντινούπολη

Η Ελληνίδα μίλησε με τους γονείς και τους περιέγραψε τις σκηνές φρίκης που έζησε.

«Μπαμπά είμαι καλά. Φοβάμαι. Πονάω στο πόδι και θέλω να έρθω στην Ελλάδα. Ήμουν δίπλα από την βόμβα. Είδα τους ανθρώπους να έχουν πέσει κάτω. Άλλοι χωρίς αισθήσεις. Άλλοι φώναζαν. Δεν μπορώ να τα σκέφτομαι», τους είπε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top