Κωνσταντινούπολη: Σήμα από Interpol για ύποπτο που πέρασε στη Βουλγαρία

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του

Ρεπορτάζ του Star για τη σύλληψη της Αλχάμ Αλμπασίρ

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές στην Τουρκία για ύποπτο άνδρα σχετικά με τη φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη. Η Interpol εξέδωσε διεθνές σήμα στις γειτονικές χώρες για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με τον Alpha ο άντρας αυτός βρίσκετα στη Βουλγαρία. Η Interpol ενημέρωσε τις γειτονικές χώρες της Τουρκίας, καθώς και την Έλλαδα ώστε να συλληφθεί αν επιχειρήσει να περάσει τα σύνορα.

Για τη φονική έκρηξη έχει συλληφθεί ήδη μία γυναίκα.

Η στιγμή της σύλληψης για τη βόμβα στην Κωνσταντινούπολη

Κωνσταντινούπολη: Ποια είναι η γυναίκα που συνελήφθη - Πώς έφτασαν στα ίχνη της

Η συλληφθείσα είναι η Αλχάμ Αλμπασίρ, υπηκόος Συρίας. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ομολόγησε ότι είχε εκπαιδευτεί ως στέλεχος υπηρεσιών πληροφοριών από την τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD/YPG και είχε εισέλθει παράνομα στην Τουρκία, μέσω του Άφριν για να διαπράξει την ενέργεια της εντός της Τουρκίας.

Για να συλληφθεί η γυναίκα τρομοκράτης, η οποία φέρεται να άφησε τη βόμβα και να διέφυγε, εξετάστηκαν 1.200 κάμερες ασφαλείας που έβλεπαν προς την διαδρομή ερχομού και διαφυγής της. Εντοπίστηκε ότι η γυναίκα διέφυγε με ταξί από την περιοχή του περιστατικού και μετέβη στην περιοχή Εσενλέρ. Μετά από φυσική και τεχνική παρακολούθηση έγινε αστυνομική επιχείρηση σε 21 διευθύνσεις όπου εντοπίστηκαν επικοινωνίες της γυναίκας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top