Κωνσταντινούπολη: Τα έξι πρόσωπα της τραγωδίας - Αυτά είναι τα θύματα

Τρεις οικογενειακές τραγωδίες μετά την έκρηξη στην Ιστικλάλ

Έξι νεκροί και 81 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη. Λίγες ώρες μετά την τραγωδία, έρχονται στο φως οι ταυτότητες των θυμάτων, ανάμεσά στα οποία βρίσκονται και δύο παιδιά. 

Η στιγμή της σύλληψης για τη βόμβα στην Κωνσταντινούπολη

Ένα τρίχρονο κοριτσάκι με τον πατέρα του, μια μητέρα με τη 15χρονη κόρη της και ένα νεαρό ζευγάρι, γονείς ενός παιδιού αποτελούν τη λίστα των θυμάτων που βρήκαν τραγικό θάνατο στον πολυσύχναστο πεζόδρομο Ιστικλάλ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, μετά την έκρηξη βόμβας.

 

Αν και η φερόμενη ως δράστρια της επίθεσης, μαζί με άλλα 21 άτομα, συνελήφθησαν μετά την έκρηξη, η Τουρκία πενθεί για τον χαμό των αθώων αυτών ανθρώπων.

Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθη μία ύποπτη - Η μικρή Εκρίν ανάμεσα στα θύματα

επίθεση Κωνσταντινούπολη

Πολίτες που βρίσκονταν κοντά στο σημείο της έκρηξης έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν - AP Photo/Can Ozer

Κωνσταντινούπολη: Αυτά είναι τα θύματα της επίθεσης

Η 38χρονη Αρζού Οζόι και η 15χρονη κόρη της Γιαγκμούρ Ουκάρ βρισκόταν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Είναι δύο από τα έξι θύματα που σκοτώθηκαν από την έκρηξη της βόμβας. Το έφηβο κορίτσι είναι κόρη γνωστού ηθοποιού της Τουρκίας, του Νουρετίν Ουκάρ.

θύμα επίθεσης Κωνσταντινούπολη

Η  Γιαγκμούρ Ουκάρ

Ο χαροκαμένος πατέρας μοιράστηκε τη φωτογραφία της και τις λεπτομέρειες της κηδείας της κόρης του στα social media.

Ανάμεσα στα θύματα και ένας πατέρας με τη μικρή του κόρη. Ο Γιουσούφ Μεϊντάν, εργαζόμενος στο τουρκικό υπουργείο Οικογένειας και η τρίχρονη Εκρίν άφησαν την τελευταία του πνοή στην Ιστικλάλ, ενώ έκαναν την κυριακάτικη βόλτα τους. 

θύμα επίθεσης Κωνσταντινούπολη 2

Ο Γιουσούφ Μεϊντάν και η τρίχρονη κόρη του

θύμα επίθεσης Κωνσταντινούπολη 3

Μαζί στον θάνατο και ο 40χρονος Αντέμ Τοπκάρα με την 27χρονη σύζυγό του Μουκαντές Ελίφ Τοπκάρα. Το ζευγάρι παντρεύτηκ το 2020 και πέθαναν ο ένας στο πλευρό του άλλου.

 

θύμα επίθεσης Κωνσταντινούπολη 4

Αντέμ Τοπκάρα και Μουκαντές Ελίφ Τοπκάρα

Κωνσταντινούπολη: 22 συλλήψεις για την έκρηξη της βόμβας

Για την επίθεση συνελήφθησαν 22 άτομα. Ανάμεσα σε αυτά και η γυναίκα που φέρεται να άφησε τη βόμβα στο σημείο της έκρηξης.

Το βίντεο από τη σύλληψή της μετά από μερικές ώρες μέσα στο σπίτι της κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την Αλχάμ Αλμπασίρ, υπήκοο Συρίας, η οποία είχε εκπαιδευτεί ως στέλεχος σε υπηρεσίες πληροφοριών από την τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD/YPG. Φέρεται να είχε εισέλθει παράνομα στην Τουρκία μέσω του Άφριν για να διαπράξει την ενέργειά της εντός της Τουρκίας.

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top