Έκρηξη Κωνσταντινούπολη: «Το παιδί μου έχασε πολύ αίμα»

Συγκλονίζουν οι γονείς της Ελληνίδας που τραυματίστηκε στη φονική έκρηξη

Γέφυρα ζωής στήνεται μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, προκειμένου να επιστρέψει στη χώρα μας μία Ελληνίδα 39 ετών, με καταγωγή από τη Χαλκιδική, που τραυματίστηκε στην έκρηξη της Κωνσταντινούπολης.

Το Ελληνικό Προξενείο βρίσκεται σε συνεννόηση με τις τουρκικές αρχές και το Ελληνικό υπουργείο Υγείας, ώστε να επιστρέψει η κοπέλα και να χειρουργηθεί στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου που μίλησε με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, υπάρχει ένα δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και της οικογένειας.

Η στιγμή της σύλληψης για τη βόμβα στην Κωνσταντινούπολη

Η μητέρα μίλησε στην Κατερίνα Παπακωστοπούλου και ανέφερε πως η κόρη της έχασε πολύ αίμα και πως η οικογένεια ζει μεγάλες στιγμές αγωνίες.

«Ευχαριστώ την Παναγία που έσωσε το παιδί μου, που είναι σώο και το μόνο που θέλω είναι να το σφίξω στην αγκαλιά μου και να γυρίσει σπίτι και να είναι καλά» είναι οι σπαρακτικές περιγραφές της μητέρας.

Η βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη στοίχισε τη ζωή σε 6 ανθρώπους και τραυμάτισε πάνω από 80 αναμεσά τους ηλικιωμένοι και παιδιά.

Η κοπέλα που κατάγεται από τη Χαλκιδική είναι τραυματισμένη στο πόδι και γλίτωσε τη ζωή της όπως λέει ο πατέρας της από καθαρή τύχη.

Είναι θέμα ωρών η μεταφορά της στην Ελλάδα οπού θα υποβληθεί σε εγχείρηση.

Έξι μετρά από το σημείο που εξερράγη η βομβά στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης βρισκόταν η Ελληνίδα τουρίστρια που γλίτωσε από θαύμα μόνο με τραύματα στο πόδι. 

Όπως λέει ο πατέρας της που μίλησε στο Star και τη Λευκή Γεωργάκη ένα ζευγάρι που βρισκόταν μπροστά από το παιδί του λειτούργησε ως ασπίδα και τη γλιτωσε από το θάνατο.

«Ένα ζευγάρι μπροστά της έφαγε όλο το ωστικό κύμα. Ένα νιόπαντρο ζευγάρι και από πίσω ήταν κόρη μου και σώθηκε. Χτύπησε μόνο στο πόδι» συγκλονίζει το πατέρας της 39χρονης.

«Είναι σε σοκ το παιδί και σώθηκε από θαύμα και περιμένουμε να γίνουν ενέργειες από το υπουργείο Εξωτερικών για να τη στείλουν στην Ελλάδα. Είναι για εγχείρηση στο νοσοκομείο για να αφαιρεθεί το θραύσμα από μέσα. Αλλά θα γίνει εδώ η επέμβαση. Μόνη ήταν η κόρη μου. Πήγε για τουρισμό. Έχει πάει άλλες 2-3 φορές. Έτυχε πάνω στο άτυχο συμβάν. Είμαστε μικρασιάτες και της αρέσει η Κωνσταντινούπολη πάρα πολύ» είπε ο πατέρας της.

Κωνσταντινούπολη: Το PKK αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στην επίθεση

Η Ελληνίδα μίλησε πριν λίγο με τους γονείς της ξανά. Είναι σε κακή κατάσταση αφού μετρά την έκρηξη βρέθηκε πεσμένη διπλά από νεκρούς τραυματίες και διαμελισμένους ανθρώπους.

«Μπαμπά είμαι καλά. Φοβάμαι. Πονάω στο πόδι και θέλω να έρθω στην Ελλάδα. Ήμουν δίπλα από την βόμβα. Είδα τους ανθρώπους να έχουν πέσει κάτω. Άλλοι χωρίς αισθήσεις. Άλλοι φώναζαν. Δεν μπορώ να τα σκέφτομαι» είναι οι σοκαριστικές περιγραφές της 39χρονης.

«Μου είπε ότι είδε άτομα και παιδάκια σκοτωμένα. Κοίταζε στο κεφάλι να μην έχει χτυπήσει και με το που έσκυψε και είδε το πόδι της ανέβλυζε αίμα συνέχεια και πύον» είπε η μητέρα της.

Οι ελληνικές αρχές σε Τουρκιά και Ελλάδα έχουν κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή. Είναι θέμα ωρών η μεταφορά της Ελληνίδας στη χωρά μας. 

«Να ευχηθούμε περαστικά και όλα να πάνε καλά με την υγειά της Ελληνίδας που βρίσκεται στη Κωνσταντινούπολη. Είμαστε σε επικοινωνία και με το Προξενείο, προκειμένου να γίνει η μεταφορά η οποία χρειάζεται και προφανώς να παρασχεθούν όσες ιατρικές πράξεις χρειάζονται από τα δημοσιά νοσοκομεία. Το θέμα το χειρίζεται με πολύ μεγάλη προσοχή το Προξενείο μας κι εμείς ως Υπουργείο Υγείας είμαστε έτοιμοι, όποτε χρειαστεί να παράσχουμε τις υπηρεσίες» είπε ο Θάνος Πλεύρης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top