Συγγραφέας παιδικών βιβλίων: «Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται»

Στα σχολεία ήθελε να είναι με τους μαθητές, χωρίς τους καθηγητές

Ανατριχίλα προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως σχετικά με τον πολυβραβευμένο συγγραφέα παιδικών βιβλίων, ο οποίος συνελήφθη και προφυλακίστηκε για κατοχή παιδικής πορνογραφίας

Ο ίδιος πάρα πολύ συχνά επισκεπτόταν σχολεία και συνομιλούσε με μαθητές για δύσκολα κι ευαίσθητα θέματα, όπως το bullying, ο ρατσιμός, η κακοποίηση και μάλιστα ανέβαζε τις συναντήσεις αυτές στο διαδικτυακό κανάλι που είχε δημιουργήσει. 

συγγραφέας παιδικών βιβλίψν

Ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία - Αλήθειες με τη Ζήνα

Επίσης σε συνεντεύξεις του είχε πει ότι πάρα πολλοί έφηβοι επικοινωνούσαν μαζί του και του ζητούσαν να μιλήσουν ή του εκμυστηρεύονταν προβληματισμούς τους. 

Συγγραφέας παιδικών βιβλίων: Κατακραυγή από συναδέλφους του

«Όταν πηγαίνω στα σχολεία, βεβαίως η επικοινωνία είναι αμφίδρομη. Εγώ προτιμώ τη συζήτηση με τα παιδιά, προτιμώ να πηγαίνω εκεί και να ακούω τι θα μου πουν. Θέτω εγώ τα ερωτήματα που πολλές φορές είναι και κάπως προκλητικά, θέλοντας να τσιγκλήσω τα παιδιά για να μου βγάλουν αυτό που έχουν μέσα τους», είχε πει σε συνέντευξή του, προσθέτοντας: «το πρώτο που τους λέω είναι “ξεχάστε πως είναι εδώ οι καθηγητές σας”. Το ιδανικό, βέβαια, θα ήταν να έφευγαν και οι καθηγητές από την τάξη και να ήμουν εγώ με τα παιδιά».

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο συγγραφέας χαρακτήριζε «μπλεγμένη» τη νέα γενιά και ανέφερε ότι συχνά συνομιλούσε στο Facebook ή και στο τηλέφωνο με μαθητές για να νιώθουν ότι έχουν έναν μεγαλύτερο φίλο. 

Επισκεπτόταν σχολεία ο συγγραφέας που διώκεται για παιδική πορνογραφία

«Σίγουρα είναι μια μπλεγμένη γενιά. Το ίντερνετ, τα κινητά, τα social media έχουν επηρεάσει σε τέτοιο βαθμό τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών, όπου μιλάμε πλέον για δύο διαφορετικούς κόσμους. Επικοινωνώ με παιδιά του Λυκείου μέσω Facebook ή και τηλεφωνικά. Όταν πάω σε σχολεία μετά κάποια παιδιά θέλουν να με γνωρίσουν και να συζητήσουν και πιο προσωπικά πράγματα. Θέλουν κατά κάποιον τρόπο έναν μεγαλύτερο φίλο να του πουν διάφορα πράγματα», είχε πει. 

Σε συνέντευξή του μάλιστα στον Θανάση Λάλα και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο είχε πει ότι το κακό είναι μέσα στο καλό και πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. 

Συγγραφέας παιδικών βιβλίων: Τι αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα

Ο γνωστός συγγραφέας, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής του παιδικού τμήματος γνωστού εκδοτικού οίκου υποστήριξε στο απολογητικό του υπόμνημα ότι κατέβασε τα αρχεία πορνογραφικού υλικού στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιούσε για τη συγγραφή του νέου του βιβλίου. 

Συγγραφέας παιδικών βιβλίων: «Δεν αισθανόμουν ικανοποίηση από το υλικό»

Επιχείρησε να αιτιολογήσει τον τεράστιο όγκο αρχείων που βρέθηκαν στον υπολογιστή του αποδίδοντάς τον σε τεχνικούς λόγους. Όπως υποστήριξε το πρόγραμμα δε δίνει τη δυνατότητα να δει κάποιος φωτογραφίες ή βίντεο, αλλά μόνο να κατεβάσει αρχεία, χωρίς να γνωρίζει το ακριβές του περιεχόμενο. 

Προφυλακίστηκε γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων για παιδική πορνογραφία

Ισχυρίστηκε ότι έγραφε στη μηχανή αναζήτησης “boy” και “girl” και κατέβαζε μαζικά αρχεία, χωρίς να μπορεί να κάνει επιλογή. Η καταχώρηση ήταν μαζική και τυχαία, ενώ τα περισσότερα βίντεο που κατασχέθηκαν, δεν τα είχε δει ποτέ και ούτε είχε σκοπό να τα δει. 

Τέλος, κατέληξε ότι δεν έμπαινε συχνά στην εφαρμογή για τη λήψη τέτοιων αρχείων και οι επισκέψεις του δεν ήταν σταθερές ή συνεχείς. Δεν είχε σκοπό επίσης να κρατήσει το υλικό επ’ αόριστον και θα το έσβηνε μετά τη συγγραφή του βιβλίου του. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top