Επισκεπτόταν σχολεία ο συγγραφέας που διώκεται για παιδική πορνογραφία

Πώς έφτασαν οι αρχές στη σύλληψη του συγγραφέα παιδικών βιβλίων

«Αισθανόμουν απέχθεια, αηδία, αποτροπιασμό και βαθύτατη λύπη» από το υλικό υποστήριξε ο συγγραφέας - Βίντεο από Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Αποτροπιασμό και φρίκη έχει προκαλέσει η σύλληψη γνωστού συγγραφέα παιδικών βιβλίων για παιδική πορνογραφία

Ο συγγραφέας, ο οποίος είχε βραβευτεί πολλάκις για τα βιβλία του, τα οποία αποτελούσαν και αντικείμενο μελέτης από μέλλοντες εκπαιδευτικούς, βρίσκεται προφυλακισμένος από τις 18 Οκτωβρίου στις φυλακές της Τρίπολης. 

Προφυλακίστηκε γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων για παιδική πορνογραφία

Σε βάρος του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Το «Child Protection System» έδωσε σήμα για τον συγγραφέα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του συγγραφέα μέσα από το «Child Protection System» που άρχισε να… «χτυπάει», μόλις εκείνος μπήκε στα site παιδικής πορνογραφίας κι άρχισε να κατεβάζει μαζικά βίντεο στον υπολογιστή του. 

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τον εντόπισαν έπειτα από σάρωση που πραγματοποίησαν στο διαδίκτυο με ειδικό λογισμικό που εντοπίζει τα αρχεία παιδικής πορνογραφίας. 

Στο μυαλό ενός παιδόφιλου-Τελικά παιδόφιλος γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Το «Child Protection System» εντοπίζει τέτοιου είδους βίντεο κατά τη διαδικασία του download από τους χρήστες του διαδικτύου και οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος μπορούν να αναζητήσουν τα ίχνη των χρηστών αυτών. 

Ποιος ήταν ο συγγραφέας που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία

Ο συγγραφέας που συνελήφθη ήταν αρκετά δραστήριος στα social media και είχε δημιουργήσει διαδικτυακό κανάλι, όπου ανέβαζε τις δημόσιες εμφανίσεις του.

Αρκετά συχνά επισκεπτόταν σχολεία και μιλούσε σε μικρούς μαθητές για τη συγγραφή βιβλίων, ενώ πολλές φορές σχολίαζε πολύκροτες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Αρκετά βιβλία του διδάσκονταν σε μεταπτυχιακούς φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων, ενώ ο ίδιος καταπιανόταν με ευαίσθητα θέματα, όπως το bullying και ο ρατσισμός.

Συγγραφέας παιδικών βιβλίων: Τον παρακολουθούσαν 2 – 3 μήνες

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων βρισκόταν στο μικροσκόπιο των αρχών δύο με τρεις μήνες. 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βρέθηκαν σε σκληρό δίσκο περισσότερα από 90 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας, σε ορισμένα από τα οποία πρωταγωνιστούν παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. 

Συγγραφέας παιδικών βιβλίων: Τι ισχυρίστηκε στον ανακριτή

Ο συγγραφέας φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον του ανακριτή ότι αναζήτησε και κατέβασε τα αρχεία με το υλικό παιδικής πορνογραφίας για επαγγελματικούς λόγους, καθώς έκανε έρευνα για τη συγγραφή ενός βιβλίου με ανάλογο θέμα. 

Συγγραφέας παιδικών βιβλίων: «Δεν αισθανόμουν ικανοποίηση από το υλικό»

Ο δικηγόρος του, Σταύρος Γεωργόπουλος, μιλώντας στο Mega επανέλαβε τους ισχυρισμούς του πελάτη του και πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε ποτέ καμία καταγγελία, υπόνοια ή νύξη εναντίον του συγγραφέα. 

Όπως είπε, ο ίδιος ο συγγραφέας του εξέφρασε την απέχθειά του για το συγκεκριμένο υλικό και τόνισε ότι δεν ένιωθε καμία ικανοποίηση βλέποντάς το. 

«Γενικώς, ιστορικά μέχρι σήμερα, η θεματολογία του αφορούσε και προσέγγιζε ζητήματα κομβικής σημασίας και ιδιαίτερης απαξίας. Έχει συγγράψει βιβλία για την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, τον σχολικό εκφοβισμό. Σε ένα τελευταίο του βιβλίο είχε περιγράψει ένα σκηνικό βιασμού. Συνεπώς, με σκοπό να συγγράψει κάτι με καταγγελτικό πρόσημο ως προς αυτές τις συμπεριφορές σεξουαλικής κακοποίησης [...] ήθελε να έχει πρωτογενές υλικό», είπε ο κ. Γεωργόπουλος.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του συγγραφέα δεν έπεισαν εισαγγελέα κι ανακριτή, οι οποίοι διέταξαν την προφυλάκισή του. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top