Δις ισόβια και σε δεύτερο βαθμό στον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για ελαφρυντικό

Δις ισόβια κάθειρξη επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στον Μανώλη Σοροπίδη για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη το 2017. 

Δίκη Ζέμπερη: «Φέρτε τους πραγματικούς δολοφόνους εδώ»

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για τη δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη.

Δυο φορές ισόβια στον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη

Η αδικοχαμένη νεαρή εφοριακός Δώρα Ζέμπερη που άφησε την τελευταία της πνοή όταν πήγε να αφήσει ένα λουλούδι στον τάφο φίλου της

Υπενθυμίζεται, πως η Δώρα Ζέμπερη δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2017 μέσα στο Β´ Νεκροταφείο της Αθήνας με 14 μαχαιριές.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την αναγνώριση ελαφρυντικού.

Υπόθεση Ζέμπερη: «Είμαστε όλοι μέσα στον τάφο της Δώρας»- Αναβλήθηκε η δίκη

Η υπεράσπιση ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Η εισαγγελέας ωστόσο ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα, επισημαίνοντας ότι για την αναγνώριση του ελαφρυντικού δεν αρκεί η καλή συμπεριφορά στις φυλακές. Πρόσθεσε, δε, πως δεν προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος έχει σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες.

Μανώλης Σοροπίδης

Δις ισόβια και σε δεύτερο βαθμό για τον Μανώλη Σοροπίδη

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του πατέρα της Δώρας, Απόστολος Λύτρας, η ποινή για το έγκλημα ήταν αναμενόμενη, ενώ τόνισε ότι η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμη και η έρευνα θα συνεχιστεί. 

Όπως είπε, πρέπει να διερευνηθεί αν υπήρχε κάποιος πίσω από τον δολοφόνο, αφού το έγκλημα «σίγουρα δεν έγινε για τα 5 ευρώ που είχε πάνω της η Δώρα».

Υπενθυμίζεται, πως για την οικογένεια της Δώρας Ζέμπερη, ο φόνος δεν έγινε με σκοπό τη ληστεία, αλλά για τις υποθέσεις που χειριζόταν η νεαρή εφοριακός.

Το δικαστήριο όμως έκρινε ότι ο δράστης λειτούργησε μόνος του.

Δώρα Ζέμπερη: Οι δηλώσεις των γονέων για τις δικαστικές εξελίξεις 

Την ικανοποίησή του για την απόφαση εξέφρασε ο πατέρας της αδικοχαμένης εφοριακού, ο οποίος όμως τόνισε πως «θα συνεχίσουμε την έρευνα».

Ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη

Πατέρας της Δώρας Ζέμπερη: «θα συνεχίσουμε την έρευνα» 

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η κόρη του χειριζόταν 280 υποθέσεις ανάμεσά τους και για ξέπλυμα χρήματος και κατήγγειλε ότι «από τη δουλειά της δε βοήθησαν». «Αν βοηθούσαν ίσως να είχαμε καλύτερα αποτελέσματα».

Η μητέρα της νεαρής εφοριακού που δολοφονήθηκε είπε: «Δικαιώθηκε η ψυχή του παιδιού μου και δικαιώνομαι κι εγώ σαν μάνα» για να συμπληρώσει όμως ότι δυστυχώς τα γεγονότα δεν αλλάζουν και το παιδί της δε γυρίζει πίσω.

Το παιδί μου δε γυρνάει πίσω. Η οικογένειά μου καταστράφηκε, αρρωστήσαμε όλοι

Η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη

Η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη

Από την πλευρά της, η συνήγορος της οικογένειας της αδικοχαμένης εφοριακού, Γιάννα Παναγοπούλου έκανε λόγο για τη μέγιστη προβλεπόμενη ποινή. 

Νωρίτερα, οι συγγενείς της Δώρας Ζέμπερη χειροκρότησαν την πρόταση της εισαγγελέως. Είχαν ζητήσει από το δικαστήριο την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης όπως πρωτοδίκως.

Ο δολοφόνος της Δώρας παρέδωσε χειρόγραφο σχεδιάγραμμα του νεκροταφείου 

Το χρονικό της υπόθεσης

Η δολοφονία είχε συμβεί στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, όταν η νεαρή εφοριακός, που είχε πάει να αφήσει ένα λουλούδι στον τάφο ενός φίλου της, βρέθηκε νεκρή από 14 μαχαιριές από το χέρι του Μανώλη Σοροπίδη.

Η ιατροδικαστική εξέταση είχε δείξει πως η Δώρα Ζέμπερη έφερε και τραύματα στα χέρια, τα οποία υποδείκνυαν την προσπάθεια της να αμυνθεί.

Δολοφονία Ζέμπερη: «Έχετε κι άλλα παιδιά να κοιτάξετε»

Ο 60χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της άτυχης εφοριακού είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Επιπλέον, του είχε επιβληθεί ποινή επιπλέον 8 μηνών για τις πράξεις της ληστείας που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα αλλά και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top