Δίκη Ζέμπερη: «Φέρτε τους πραγματικούς δολοφόνους εδώ»

Τι κατέθεσε η οικογένεια της άτυχης εφοριακού

Δώρα Ζέμπερη

Αναβιώνει η άγρια δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη τον Οκτώβριο του 2017, με την έναρξη της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση της μητέρας, του πατέρα και των αδελφών της άτυχης εφοριακού που βρήκε φρικτό θάνατο μετά από 14 μαχαιριές στο Β Νεκροταφείο Αθηνών. 

Πάτρα: Νέο έγγραφο «φωτιά» από το νοσοκομείο «Παίδων» για την κεταμίνη

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο 63χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να παραβρεθεί στη δίκη.

Συγκλονίζει η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη 

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση της μητέρας της 32χρονης που υποστήριξε ενώπιον δικαστών και ενόρκων: «Ήρθαν αστυνομικοί και μου είπαν πως σκότωσαν το παιδί μου με 14 μαχαιριές. Μέχρι 4:30 ώρα που μιλήσαμε ήταν ζωντανή. Είχε χάσει τον καλύτερο της φίλο σε εργατικό ατύχημα. Ήταν πολύ στεναχωρημένη. Της είχα πει να μην πηγαίνει στο νεκροταφείο για ψυχολογικούς λόγους. Έφυγε το πρωί από το σπίτι πήγε στη δουλειά της και δε γύρισε ξανά».

Μαρία Μπονίκου: «Φοβόταν για τη ζωή της»

Δολοφονία Αίγινα: Διατάχθηκε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον 46χρονο

Έγκλημα Αίγινα: «Ένιωθε ότι κάποια μέρα θα τη σκοτώσει ο γιος της»

Η μάρτυρας περιέγραψε την κατάσταση που βρισκόταν η Δώρα λίγο διάστημα πριν την άγρια δολοφονία της. «Ήταν λίγο φοβισμένη, ήθελε να φύγει από τον έλεγχο. Ήταν έξι χρόνια στην εφορία. Είχε κάνει αίτηση να μετατεθεί, να είναι κοντά στο σπίτι, κοντά και στη δικιά μου δουλειά. Ήταν πολλή δουλειά. Δεν μπορούσε να σηκώσει το βάρος. Ίσως και ο χαμός φίλου της να την είχε επηρεάσει. Τελικά, δεν έφυγε διότι το κλίμα και συνάδελφοι ήταν καλό».

Άγριο έγκλημα στα Πατήσια: Μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον αδελφό του

Την πεποίθηση της ότι ο δράστης της άγριας δολοφονίας μαχαίρωσε πισώπλατα την κόρης της εξέφρασε η μητέρα της Δώρας, η οποία – απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου -σημείωσε ότι εάν η 32χρονη δεν είχε αντισταθεί θα ήταν ζωντανή.

«Πιστεύω ότι από πίσω την σκότωσε, ύπουλα πήγε από πίσω. Την τσάντα πιστεύω ήθελε. Θα της είπε «δώσε μου την τσάντα», θα αντιστάθηκε το κορίτσι μου, ήταν δυνατό παιδί. Εκείνη πάντως έλεγε σε μας να τα δίνουμε όλα».

«Το κίνητρο δεν ήταν η ληστεία»

Σίγουροι ότι το κίνητρο δεν ήταν η ληστεία εμφανίστηκαν τόσο η μητέρα, όσο και τα αδέλφια της Δώρας. «Δεν πιστεύω ότι η δολοφονία του παιδιού μου έγινε για πέντε ευρώ και το κινητό τηλέφωνο. Ούτε πιστεύω ότι την παρακολουθούσε γι’ αυτό. Μου είπε ότι ψιλικατζής ότι μπήκε μέσα το παιδί μου να  ψωνίσει και ήταν και αυτός. Κυκλοφορούσε με ένα μαύρο πολυτελές αυτοκίνητο», κατέθεσε η μητέρα.

Δολοφονία Άλκη: Σοκάρει το ιατροδικαστικό πόρισμα - Πάνω από 30 τα τραύματα

Στη συμπεριφορά της 32χρονης το τελευταίο διάστημα αναφέρθηκε και η αδελφή της Δώρας, η οποία έκανε λόγο για αλλαγή. «Ήταν φοβισμένη, ανήσυχη, δεν ήθελε να βγαίνει έξω. Είχε σταθερό πρόγραμμα, πήγαινε δουλειά, νεκροταφείο, σπίτι. Πιστεύω ένιωθε κίνδυνο από τη δουλειά της. (…) Δεν πιστεύω ότι ήταν ληστεία. Πιστεύουμε ότι κάτι άλλο κρύβεται από πίσω, που ήταν από δουλειά της και θα θέλαμε να συνεχιστούν οι έρευνες και να μην κλείσει υπόθεση εδώ».

Αίγινα: Ομολόγησε το φρικτό έγκλημα ο γιος της ηθοποιού

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε κι η κατάθεση του αδελφού της άτυχης εφοριακού. «Η τελευταία μαχαιριά στην καρδιά ήταν όπως η Δώρα, είχε πάρει το δρόμο προς την έξοδο. Ενώ έφευγε την μαχαίρωσε πισώπλατα. Πώς το βλέπετε εσείς αυτό; Όλα τα πειστήρια δείχνουν ότι εκείνος είναι φονιάς. Δεν πιστεύω ότι το έκανε για 25 ευρώ».

Έντονο ήταν το ξέσπασμα του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη κατά τη διάρκεια της δίκης. «Ήταν καθαρή δολοφονία. Στήσανε ενέδρα στο νεκροταφείο να σκοτώσουνε το κορίτσι. Τη σκοτώσανε για υπόθεση της δουλειάς. Φέρτε τους πραγματικούς δολοφόνους εδώ να κάνουμε δίκη αλλιώς να μην κάνουμε τίποτα», είπε ιδιαίτερα φορτισμένος.

Τι κατέθεσε ο ιατροδικαστής

Μάρτυρας – κλειδί είναι ο ιατροδικαστής, Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή και την αυτοψία στον χώρο. Ο κ. Μπουζιάνη επεσήμανε ότι οι κακώσεις στο θώρακα προκάλεσαν τον θάνατο της εφοριακού, σημειώνοντας ότι τα χτυπήματα ήταν επικεντρωμένα στο θώρακα. Τα βασικά» 

Νίκος Σεργιανόπουλος: 14 χρόνια από την άγρια δολοφονία του ηθοποιού

Αίσθηση προκαλεί η στιχομυθία του Προέδρου του δικαστηρίου με το μάρτυρα, καθώς και η παρέμβαση του εισαγγελέα.

Πρόεδρος : Ήταν χτυπήματα με ιδιαίτερη σκληρότητα, είχε μίσος;
Μάρτυρας : Οπωσδήποτε. 
Πρόεδρος : Ήταν σκληρά χτυπήματα;
Μάρτυρας : Οπωσδήποτε υπήρχε βιαιότητα. 
Πρόεδρος : Λέτε ότι δεν μπορούσε να ελέγχει θυμό επειδή υπήρχε αντίδραση;
Μάρτυρας : Το να αντιδράσει ήταν νορμάλ. Υπήρχε και βούληση να σκοτώσει και βιαιότητα.
Πρόεδρος : Έγινε πάλη; 
Μάρτυρας : Μπορεί να υπήρξε, σε τέτοια περιστατικά τα σώματα κινούνται.Οπωσδήποτε είχε δεχθεί χτυπήματα στους πνεύμονες. Το τελειωτικό ήταν αυτό της καρδιάς. Ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος, διήρκησε δύο με τρία λεπτά. 
Πρόεδρος : Ήταν ένα άτομο ή πολλοί;
Μάρτυρας : Δεν συνηγορούν τα ευρήματα στην ύπαρξη άλλη ατόμου.
Εισαγγελέας: Δε δείχνει ως επαρκές κίνητρο, να της καταφέρει τόσα χτυπήματα και σε τόσο καίρια σημεία να της πάρει μία τσάντα, την είχε και αφημένη, με μία σπρωξιά, θα την αφοπλιζε…Θεωρείτε ως επαρκές κίνητρο να αρπάξει μία τσάντα μόνο; 
Μάρτυρας Τι να σας πω.(…)Αν δεν ήθελε να την σκοτώσει, θα την χτύπαγε και θα έφευγε.

«Όλοι δέρνουμε τις γυναίκες μας» - Ισόβια στον δολοφόνο της Τζεβριέ

«Έβαλα τον διάβολο μεταμορφωμένο μες στο σπίτι μου» 

Στη διάρκεια της δίκης, η κατάθεση μιας γειτόνισσας και οικογενειακής φίλης της Δώρας Ζέμπερη, αποκάλυψε ότι είχε αντιληφθεί πως ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία, Εμμανουήλ Σοροπίδης, έκανε βόλτες στο δρόμο του σπιτιού του θύματος. «Αυτός ερχόταν κάθε μέρα με ένα μαύρο αυτοκίνητο. Όταν τον είδα θυμήθηκα το πρόσωπο. Κυκλοφορούσαν και δυο περίεργοι τύποι, 20 μέρες νωρίτερα, στο δρόμο και θυμάμαι να το λέω στον άντρα μου, ότι αυτοί είναι κάθε μέρα εδώ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Γυναίκα στη Σερβία σκότωσε, έκοψε κομμάτια και μαγείρεψε τον άντρα της

Αίσθηση προκάλεσε και η κατάθεση του ανθρώπου που φιλοξενούσε τον Εμμανουήλ Σοροπίδη στο σπίτι του. Ο μάρτυρας – ο οποίος είναι ψυχικά ασθενής - δεν είχε εμφανιστεί στο πρωτόδικο δικαστήριο, ωστόσο τώρα ανέφερε ότι το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του ήταν που φιλοξένησε στο σπίτι του τον κατηγορούμενο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Έβαλα το διάβολο μεταμορφωμένο μες στο σπίτι μου, δεν έφευγε με τίποτα».

Πάτρα: Η Τζωρτζίνα είχε μπλοκ ζωγραφικής με ... φάρμακο για τον καρκίνο

Συγκλονίζουν όσα είπε ο συγκεκριμένος μάρτυρας, ο οποίος στην κατάθεση του ανέφερε ότι ο Σοροπίδης του τηλεφώνησε μέσα από τη φυλακή και του ζήτησε να καταθέσει ότι ο εγκέφαλος του εγκλήματος ήταν ένας μεγαλοδικηγόρος που του υπέδειξε να σκοτώσει τη Δώρα Ζέμπερη.

Πρόεδρος: Ο κατηγορούμενος λέει ότι λίγες μέρες πριν το έγκλημα πήγε να σε σκοτωσει επειδή είχε κάνει ναρκωτικά.
Μαρτυρας: Εμένα;
Προεδρος: Έτσι λέει.
Μάρτυρας: Ε… τότε τη γλίτωσα κύριε πρόεδρε!

Η δικηγόρος της οικογένειας, Γιαννα Παναγοπούλου, αιτήθηκε να κληθεί και να καταθέσει η οικογένεια στο σπίτι της οποίας γνώρισε τον Σοροπίδη ο συγκεκριμένος μάρτυρας.

«Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας»: Έγραψε το βιβλίο και τον σκότωσε

Κατέθεσαν κι οι συνάδελφοι της Δώρας

Ο προϊστάμενος της εφοριακού που εργαζόταν στη ΔΥΟ Πειραιά κατέθεσε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.  Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η 32χρονη χειριζόταν απλές υποθέσεις και οι λιγοστές δύσκολες που έπρεπε να διεκπεραιώσει, πραγματοποιούνταν με τη συνεργασία και τη βοήθεια του προϊσταμένου της. 

Κρήτη: Ένοχος για τη δολοφονία της Έφης Τσιχλάκη ο σύζυγός της

«Εγώ είχα απειληθεί για υποθέσεις, οι ελεγκτές μου όχι», κατέθεσε ο μάρτυρας. Τους ίδιους ισχυρισμούς εξέφρασαν ακόμα δύο συνάδελφοι της Δώρας που συμμετείχαν στις καταθέσεις στη δίκη. «Είχε υποθέσεις με μεγάλα ποσά, αλλά το εάν ήταν σοβαρές είναι υποκειμενικό», ανέφερε ένας μάρτυρας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top